Witam!!
chcial bym sie dowiedziec jednej rzeczy...
np kupie autko z niemiec...
z silniczkiem 1.6 zarejestruje je... w papierkach mam 1.6
zrobie swapa na 3.5 i nie zglosze tego ze zmienilem silnik na wieksza pojemnosc...
czy badania normalnie przejdzie numerow silnika nie sprawdzaja bo przeciez to czesc wymienna...
Jak to jest?? moge sobie smigac autem zarejestrowanym na 1.6 a pod maska 3.5 i o nic sie nie obawiac?? bo przeciez policja jak zatrzyma to normalna kontrola i o silnik nie powinni sie przywalic bo przeciez z kad by mogli wiedziec ze jest inny... jak sprawdza numery... to nic przeciez im nie da bo to czesc wymienna...
Jak to jest?? czy jak robiliscie swapa to zmienialiscie w papierkach
z gory dzieki za odp...
Pozdrawiam
_________________ (OO=[][]=OO) Bayerische Motoren Werke
Obchodzi to napewno ubezpieczyciela bo wzrasta wtedy składka za OC a jabyś np miał wypadek ze składką za 1,6 i by się dopatrzyli że siedzi 3,5 to płaci się wtedy z własnej kieszeni za szkody.
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
Ostatnio zmieniony przez MAJSU 2007-11-23, 17:46, w caoci zmieniany 1 raz
Wydaje mi się że jak chcesz robić swap na 3.5 to na składke też będzie cię stać. Potem w razie wypadku będziesz miał same problemy.
Nie chodzi o to czy stac czy niestac... poprostu jestem tego ciekawy...
a jesli jest tak jak piszecie z tym ubezpieczeniem to lepiej zmienic w papierkach...
dzieki za odp...
_________________ (OO=[][]=OO) Bayerische Motoren Werke
tak jak mowia koledzy, wszystko jest ok dopoki sie nic nie posypie..
bo nawet jak Cie kontrola zlapie i Ci bedzie maske otwierac to zawsze mozesz powiedziec ze dopiero co wstawiles, a na zmiany w papierach masz chyba 30 dni..
ale wlasnie nie wiem jak z ubezpieczalnia, bo oni potrafia sie dosypac do wszystkiego, ale sa tu pewnie madrzejsi co wiedza co i jak..
Dobre pytanie, sam jestem ciekawy i leżąc dzisiaj w wannie nad tym rozmyslalem i mowiac szczerze mialem zakladac topik patrze a tu jest dołaczam sie do pytania.Swap bardzo populaarny w dzisiejszych czasach a malo kto sie wypowiada.Napiszcie jak to jest czy ktos mial jakies nieprzyjemne przygody z tego tytułu?
_________________ Marne są ludzkie nadzieje, wobec porządków świata.
ojciec [Usunity]
Wysany: 2007-11-23, 20:32
Myślę, że gdyby po zakupie silnika spisać umowę lub fakturę i zgłosić to w Urzędzie Skarbowym płacąc za to podatek, a potem przegląd techniczny i z Kartą Pojazdu oraz dowodem rejestracyjnym przejść do Komunikacji to dokonają wpisu bo przecież Karta po to jest. Też po swapie o tym myślałem, ale jak zwykle na dopytanie się i bieganie po urzędach nigdy nie ma czasu.