BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Konsekwencje nie przerejstrowania auta
Autor Wiadomo
Piotreek E-30 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 19 Wrz 2005
Skd: Ełk
Wysany: 2007-11-12, 20:12   Konsekwencje nie przerejstrowania auta

Witam. Jakie są konsekwencje jeżeli nie przerejstrujemy auta w ciągu 30 dni od daty zakupu? Przy kontroli policyjnej możemy mieć jakieś problemy?
Ostatnio zmieniony przez Piotreek E-30 2007-11-12, 20:13, w caoci zmieniany 1 raz  

hubabuba 

Doczy: 12 Lip 2007
Skd: zza horyzontu
Wysany: 2007-11-12, 20:48   

Podpisuje się pod pytaniem Kolegi.

Autko kupiłem 19 lipca i jeszcze nie przerejestrowałem, mam takie godziny pracy że niestety nie mam kiedy tego zrobić a wolnego nie chcą mi dać, no ale to nie o tym temat... pojadę w poniedziałek przyszly i przerejestruje.

Jakie są koszta przerestrowania ? skarbówka + nowe tablice itd.. ?

fileo 
PowerOfDreams

Doczy: 26 Sty 2006
Skd: WA
Wysany: 2007-11-12, 22:39   

Na 1.000.000 % masz mandat ze skarbówki minimum 100 zł. W urzedzie nie bedzie. Mi kiedyś dowalili w skarbówie tak ze sie nakryłem uszami...

- plynu do spryskiwacza

"... zabijać komary bocznymi szybami - bezcenne ..."

Piotreek E-30 

Doczy: 19 Wrz 2005
Skd: Ełk
Wysany: 2007-11-13, 07:35   

Skarbówke opłaciłem już tylko nie przerejstrowałem w wydziale komunikacji.

Łukaszek320 

Doczy: 03 Sty 2007
Skd: Józefów k.Otwocka
Wysany: 2007-11-13, 11:35   

Przy kontroli nic nie bedziesz mial, tylko mniej przy sobie umowe kupna sprzedazy tego auta z wlascicielem z dowodu rej, ja mialem kilka kontroli i nie czepiali sie.

Max 

Pomg: 1 raz
Doczy: 02 Cze 2004
Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2007-11-13, 23:51   

Piotreek, polecam przeczytać (Spóźniona rejestracja) ;) .

KAMILOS 

Pomg: 5 razy
Doczy: 04 Lip 2005
Skd: W-Wa Śródmieście
Wysany: 2007-11-14, 00:20   

zawsze możesz powiedzieć że pożyczyłes wtedy nic ci nie mogą zrobić
Pozdro

BMW E-30 316 89" M40b16 - BYŁO
BMW E-30 318 89' M40b18 - BYŁO
BMW E-34 535i 90' M30B35 - BYŁO
BMW 750il 1995' m73b54 - JEST

paradoxx 

Doczy: 09 Lip 2007
Skd: Białystok
Wysany: 2007-11-14, 10:34   

Witam. z taką sytuacją mam drugi raz doczynienia. za pierwszym razem przerejestrowałem po 10mc i nie płaciłem żadnych kar (oczywiście skarbówka opłacona od razu) ani mandatów bo jakoś się udało omijać policję. przy drugim aucie mam podobną sytuację. kupiłem w czerwcu i jeszcze nie przerejestrowana z braku czasu. miałem jedną kontrolę i od policjantów dowiedziałem się że oczywiście trzeba jak najszybciej przerejestrować ale jak ktoś odwleka to sie nic nie stanie ale (i tu najważniejsze) trzeba ze sobą wozić umowe kupna auta bo w przeciwnym wypadku zabierają dowód i odsyłają do urzędu w którym był wydany (odbiór tylko osobisty) a auto idzie na parking policyjny do wyjaśnienia sprawy.
Tyle z moich doświadczeń.
Pzd

hubabuba 

Doczy: 12 Lip 2007
Skd: zza horyzontu
Wysany: 2007-11-14, 14:32   

to chyba nie dobrze... albo ja źle to przekładam na polszczyzne albo nie wiem... na podanej powyżej stronie jest napisane : "Chcąc wykupić nowe ubezpieczenie, trzeba samochód przerejestrować. Aby rejestracja była możliwa, należy mieć ważną polisę poprzedniego właściciela."

prawdopodobnie ja to źle rozumuję jeśli tak poprawcie mnie... kupiłem auto pod koniec lipca... OC miałem ważne do połowy sierpnia, zmieniłem ubezpieczyciela... i że niby to lipa jakaś ?

acha... ile kosztuje konkretnie skarbówka ? bo wszędzie jest tak samo z tego co wiem... ile płaciliście ?

Max 

Wysany: 2007-11-14, 14:34   

Skarbówka to jest 2% od wartości auta podanej na umowie. Jeżeli wartość auta jest poniżej 1000zł, to nic nie płacisz.

Sebol 

Doczy: 02 Maj 2007
Skd: Bytom
Wysany: 2007-11-14, 14:57   

Max napisa/a:
Skarbówka to jest 2% od wartości auta podanej na umowie.

Nie pamiętam czy 2%, ale jestem pewien że nie od wartości podanej w umowie tylko od wartości samochodu wg. rocznika. Eliminuja w ten sposób zaniżane specjalnie umowy i ceny aut.

Max 

Wysany: 2007-11-14, 15:01   

Sebol napisa/a:
Max napisa/a:

Nie pamiętam czy 2%, ale jestem pewien że nie od wartości podanej w umowie tylko od wartości samochodu wg. rocznika. Eliminuja w ten sposób zaniżane specjalnie umowy i ceny aut.

No w zasadzie to masz rację, gdyż przeważnie sprawdzają jeszcze w katalogach, żeby mieć pewność, że nie robi się ich w bambuko. Ale napewno 2% - sam to opłacałem parę dni temu ;) .

Adi 
urzędas

Pomg: 14 razy
Doczy: 30 Sie 2005
Skd: Hindenburg OS
Wysany: 2007-11-14, 17:06   

hubabuba napisa/a:
: "Chcąc wykupić nowe ubezpieczenie, trzeba samochód przerejestrować. Aby rejestracja była możliwa, należy mieć ważną polisę poprzedniego właściciela."

Nie trzeba przerejestrowywać, po prostu piszą na stare numery a jak zmienisz to idziesz do ubezpieczyciela i sporządza się aneks do umowy ubezpieczenia.

Max napisa/a:
Sebol napisał/a:
Max napisał/a:

No w zasadzie to masz rację, gdyż przeważnie sprawdzają jeszcze w katalogach, żeby mieć pewność, że nie robi się ich w bambuko. Ale napewno 2% - sam to opłacałem parę dni temu ;) .

Tak to jest 2% ale te tabele, które oni mają są tylko do pewnego rocznika prowadzone. Potem walą to co na umowie no chyba, że jest jakoś rażąco noska cena to mogą być schody.

zielony potworek, mała czarna dziewiętnastka i zielona z plecakiem

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: