Wysany: 2007-11-09, 19:21 OC - przy najbliższej okazji zapytajcie
Kilka dni temu ubezpieczałem auto (OC) i facet mnie niemile zaskoczył informacja ze do aut powyzej 15 lat jest doliczane 20% do OC.
Oczywiście nie we wszystkich TU.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Dla mnie nowość. W ostatnim czasie rejestrowałem 2 auta i nie było w PZU opcji dodatkowych 20% za wiek. TU może Ci odmówić Ubezpieczenia AC jeśli auto ma powyżej 15 lat w innym przypadku to lekkie naciąganie.
No własnie ja tez pierwsze słyszałem a koles zajmuje sie ubezpieczeniami od wielu lat.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Każde towarzystwo ma inne ograniczenie wiekowe co do AC nie ma jednolitych przepisów.
Jeżeli chodzi o OC to nie spotkałam się ze zwyżką za wiek samochodu i nie wydaje mi się żeby była stosowana, chyba że w jakiś marginalnych przypadkach, a co do jej zasadności nie jestem pewna co na to ustawa.
Moze nie tak dosłownie na temat ale, jakieś trzy miesiace temu siostra ubezpieczała swoja E36 (1.6)...+ ojciec jako współwłasciciel i wyszło jej 283zł na rok w SAMOPOMOCy.