Wysany: 2007-10-22, 08:53 Żelazny pustak w bagażniku - kto zgadnie co to jest ????
Jak w temacie, myślałem że e30 już nigdy mnie nie zaskoczy a jednak, miałem dosyć wysoko wnęke w bagażniku po prawej stronie, więc zdarłem tapicerke i widze dekielek metalowy przykręcony 4 śrubami , odkręcam i we wnęce siedzi żeliwny klocek o sporej masie, napewno zamontowano go w fabryce bo ma wybity znaczek bmw, ma numery 1.942.238 no i wnęka bagażnika ma oryginalne uchwyty na niego więc ktoś go tam przewidział ale po co ????? aku w 325 cabrio jest z przodu więc domyślam sie że chodzi o jakieś rozłożenia masy może ? wszyscy w cabrio mają aku z przodu ? i wszyscy mają żelazny pustak w bagażniku w cabrio ?
Co ma sztywność do pustaka ? i czy on faktycznie tak dużo zmienia ? tak czy tak odemnie on wypada, butle szambową mam więc dodatkowej masy w bagażniku już nie potrzebuje
powiem ci tyle , jeżdze juz chwile kabrioletem i to jest takie specyficzne nadwozie, że charakterystyka jazdy zmienia sie nawet , przy róznym rozmieszczeniu pasażerów w aucie
Aha jeszcze jedno cena tego "pustaka" wynosi Nr : 51711942238 Cena z VAT: 1665.42 zł
więc bardzo chętnie moge przyjąćod ciebie ten kawałek złomu, jeśli ci wadzi
To jest niemiecka tajemnica, dowiesz się jak Niemcy zawładną światem A tak na serio to pojeździj bez tego, może coś wyjdzie na jaw. Może rzeczywiście nadwozie sprężynowało i wpadało w dziwny rezonans, a zwiększenie masy w jakimś punkcie przeniosło go w inną częstotliwość - mniej spotykaną.
No jeźdze bez niego i faktycznie jak jade sam bez innych osób na pokładzie i mam pusty bagażnik to dziwnie sie telepie auto jak wpadne na stado dziór, w sumie może mi sie wydaje dlatego zrobie test czyli przejade dziurawy odcinek z i bez pustaka i zobacze czy faktycznie jest jakaś odczuwalna różnica
Pojeździłem chwile bez i stwierdzam że to działa i musi to być w cabrio różnica nie jest jakaś mega duża ale da sie odczuć, bez tego na serii dziur faktycznie pojawiają sie dziwne wibracje w aucie a z tym jest o wiele spokojniej