krotkie pytanie i licze na kilka krotkich odpowiedzi.
sroda wieczorem, czwartek caly dzien, co ciekawego mozna poogladac, jakies fajne knajpy, imprezownie itd
wiem ze sroda to termin taki sobie na imprezy, ale u mnie w srode da sie fajnych miejsc znalezc, wiec mysle ze tam rowniez, jakies propozycje?
akurat bede 2 dni w gdansku na targach...
kimam na ul. grunwaldzkiej, zeby nie bylo ze musze gdzies cisnac przez pol miasta
pozdrowionka
Jesli bedziesz spal przy grunwaldzkiej to masz blisko wszedzie, bo to droga ktora biegnie przez cale Trójmiasto przez srodek. Blisko tramłey, auftobusy i eskaemka (czyt szybka kolejka).
Co do imprez to nie wiem jakie klimaty preferujesz:
GDANSK (na starówce jest duzo pubow i restauracji oraz klubów):
- "Rock Cafe" - pub, dominuje muzyka rockowa, na scianach gadzety z koncertow znanych polskich zespołów, menu na winylach, fajny klimat, mozna potanczyc wieczorem, ceny przystepne, pub o ile sie nie myle nalezy do Skiby z Big cyca;
- "Yestarday" - dyskoteka, muzyka z lat 70 i 80, wystroj taki sobie i slaba kilma w srodku, ale mozna potanczyc przy fajnych rymach.
-"Celtic pub" - pub, rozna muzyka w rozne dni tygodnia, mozna potanczyc;
-"Irish pub" - (ale ten na ulicy Korzennej bo sa dwa, miesci sie w piwnicy ratusza, ale nie tego na Starówce! ) pyszne drinki i fajna muzyczka, czasem na zywo.
-"miasto aniołów" - jedyny klub na starowce ktory moge polecic, ale nie wiem co graja w srode, w kazdy badz razie jesli graja muzyke klubowa badz latino to grube balety tam odchodza.
-"barbados" - restauracja, troche drogo ale bardzo dobre zarcie, mila obsluga, fajny klimat i muzyka na zywo, na dolnym pietrze po zejsciu do piwnicy jest barek i miejsce do potanczenia. Polecam!
WRZESZCZ:
Misteczko studenckie (wraz z oliwa i przymorzem), duzo klubów w akademikach i nie tylko. Najrozniesza muzyka. Z klubów moge polecic:
- "Club Jaskowa 14" fajna muzyczka, klimacik i jacy przystojni Barmani
- "Kwadratowa" slynny klub studencki
- "Trops" - grube baleciki tam odchodzily hihi, fajna muzyczka klubowa i fajny klimat;
SPOPOT:
Napisze tak: na Monciaku to masz tam w pip pubów, dykotek, clubów, restauracji... wszystkiego Ciezko cokolwiek polecic bo wszedzie jest fajny klimat, fajna muzyka i fajni ludzie, obojetnie gdzie nie zachaczysz Imprezowa stolica Trojmiasta.
Jesli chcesz sie pobawic dobrze i z fajnymi ludzmi to tylko tam!
GDYNIA:
Niestety nie bawilam sie nigdy w Gdyni, a jesli tak to bylo to tak dawno ze nieprawda. moze ktos inny cos poleci.
Tu masz stronke na ktorej znajedziesz wszystko co chcesz wiedziec i co najwazniesze w Tri - city:
http://www.trojmiasto.pl/
Jak bedziesz mial jakies pytania to smialo wal na pw.
Grunwaldzka ciagnie sie przez caly Gdansk i w jej poblizu znajduje sie starowka i inne ciekawe miejsca. Mozna powiedziec ze nawet przez cale Trojmiasto i jeszcze dalej - to jest przedluzenie drogi krajowej nr 1 Zreszta obojetnie w ktorym miejscu bys nie byl to z Grunwaldzkiej bezproblemowo dojedziesz w kazde miejsce w trojmiescie, to glowna droga trojmiejska arteria
Jesli chodzi o knajpy to chyba Pscolka napisala wystarczajaco duzo, ale ja np nie lubie bawic sie w Sopocie - nie lubie clubbingowych klimatow i mlodych japiszonow, ale jesli rajcuje Cie wydawanie forsy tak zeby wszyscy dobrze widzieli to polecam zabawe w centrum sopotu Jesli nie, to najlepsze knajpy wg mnie to Kwadratowa we Wrzeszczu i Yesterday, Rock Cafe i Irish na starowce.
Daj znac kiedy dokladnie bedziesz i gdzie to mozemy sie jakos ustawic, do Gdanska mam 30 km
w srode mam targi i wieczorem ognisko i wiec pewnie z wyjscia za duzo nie bedzie
ale caly czwartek od rana do wieczora jestem free wiec sie troche pokrece po miescie z kumplami..
bruner jak masz ochote wpasc do gdanska to zapraszam w czwartek, mozesz porobic za przewodnika obiad w ramach zaplaty chetnie postawie
moj numer masz, od 9-20 jestem free, kimam na grunwaldzkiej 244 w SSM, zapraszam chetnie sie spotkam z kims z klubu tak daleko
ps. pscolka dzieki za namiar, nie ma co, trzeba zawitac do sopotu na jakas grubsza impreze, wiele dobrego o tym miejscu slyszalem
a jak tam 3miasto w sylwka? ambitny plan jest spedzic tam koniec/poczatek roku, moze by winter itd..
sopot? jakies tanie kimanie tez tam, czy lepiej gdzies dalej i dojechac?