siema potrzebuje pilnie porady. Mam do kupienia bmw 730 e32 z 1992 r. stan prawie 100% sprawna na gazie z manualną skrzynią biegów 4 szyby elektryczne szyberdach elektryczny , 17 fele gwiazda, wspomaganie, el. lusterka, ringi w lampach, komputer pokładowy ( ma go w kokpicie ale nie wiem czy to jest pełny bo chyba powinien mieć w szyber jeszcze co nie ) drewno , blacha zdrowa tylko do pomalowania tylnia klapa i drzwi kirowcy.Koleś chcce za nie 6 tyś. czy warto I prosze o info. ile to pali takie auto jakie są wady tego e32 a jakie zalety i na co trzeba wzracać uwagę serdecznie dziękuje za pomoc mercy hehe
I mam jeszcze do tego pytanie, jakie ciśnienie powinien mieć taki silnik na cylindrach
Najpierw trzeba się dowiedzieć jaki silnik.. V8 czy R6? Jaki gaz, czemu sprzedaje, jaki przelot ma auto. Duży plus to fakt manuala.. Czy warto? Jeśli na cito potrzebuje kasy i ma nóż na gardle, to może i warto. Jeśli jednak jest inny powód, to nie. Za 6 tysięcy wpakujesz się i to zdrowo... Moje zdanie..
pytam bo ten koles co ma to auto powiedział mi że pali mu 18l./100km. gazu, i jestem ciekaw czy to prawda
Qba napisa/a:
a może jakieś zdjęcia ?
chcialbym ale nie mam
a bemka jest naprawde ladna, środeczek czysty zadnych przetarc a i najlepsze koles ma jej dokumetacje serwisowania w aso i wszystkie naprawy tam robil.
auto jest podobne do tego :
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3298818
nawet lakier ma taki sam kolor, ringi w lampach a fele cos takiego :
http://moto.allegro.pl/it...edes_5x112.html
Bardzo fajnie że jest podobne
Nikt na odległość nie jest w stanie ocenić po opisie czy ładujesz sie w bagno czy nie, czy auto jest godne uwagi czy jednak to jakiś podpicowany śmieć
hehe żle to może ujełem
ale ogólnie chodzi mi o to właściwie jak zawodne są e32 co się w nich naj częściej psuje, w silnikach czy może w zawieszeniu któreś części są "małej żywotności"
Karoserię to se sprawdze.Chodziło mi o to że by dowiedzieć się na co SZCZEGóLNIE mam zwracać uwage kupując e32
A jak bede miał możliwość zrobienia zdjęć to je zrobie
A i powtarzam pytanie: jaka powinna być kompresja na tłokach w 3. 0 silniku bo mam przyrząd do mierzenia ale niewiem dokładnie jakie powinno być
dokladnie tak, najwazniejszy silnik zeby zaden parch to nie byl..
z tego co slyszalem to zawieche trzeba w 7 robic zawsze wiec lepiej zeby nie mial nivo
tak to wsiadac i latac i dbac o gaz oczywiscie
gazownia nawet jak Ci bedzie palic 20 to * 2zl daje Ci 40 zeta na 100km wiec co to za pieniadze w porownaniu do PB
6k z tego co patrze po allegro (a patrze za 7 juz dobrych kilka miesiecy) to taki sredniak cenowy, za 4k jest w nich duzo do zrobienia, za 8k wygladaja na sliczne, tylko tak naprawde jaka masz pewnosc ze kupujac ta za 8 nie bedziesz musial wladowac tyle co w ta za 4??
ja bym sie karnal z kims kto ma jakies wieksze pojecie o 7 zeby sie nie wpakowac..
chociaz z 2 strony silnik caly 1k zl, wiec nawet jak caly zdechnie to tragedii nie ma...
jak tylko fajna to bierz, zalowac nie bedziesz
dokladnie tak, najwazniejszy silnik zeby zaden parch to nie byl..
silnik igła jest pali na tyk nic nie stuka nic nie puka w nim, czysty, bez wycieków itp.
A cena jest taka bo ten łepek co ją sprzedaje to mój bardzo dobry kolega którego znam już kupe czasu, i dlatego 6k bo normalnie woła za nią 1500 wiecej (podobno)