Nie mowie ze wszyscy ale na pewno wiekszosc to po prostu zwykle cwaniaczki bo jak mozna nazwac kogos kto wlepia ci 300 czy 500zl mandatu prawi ci moraly przez 15 minut jak ty zle zrobiles i jakie to zagrozenie a zaraz wsiada do swojego samochodu i robi to samo.
a jak można nazwać kogoś kto zasługuje sobie na 300 czy 500 zł mandatu i na 15 minut prawienia morałów?
Jezeli uwazasz ze jadac 80km/h droga gdzie sa trzy pasy w kazda strone i oddzielone pasem zieleni zasluguje sie na 300zl mandatu to podziwiam twoja cierpliwosc. Ja taki wlasnie mandat dostalem i nie uwazam zebym popelnil wielkie przestepstwo.
Ale nie o tym jest temat wiec wrocmy do prawidlowego.
Nie ważne co kto myśli 90% policjantów to lamusy którym stanowisko wali w dekiel i uważają się za panów i władców. Trzeba ich zawsze trochę wyprostować jak Cię kontrolują choć zdarzają się i normalni ale bardzo bardzo rzadko.
Jak masz do nich takie nastawienie to sie nie ma co dziwic - jak ktos jest chamem dla mnie to ja dla niego jestem jeszcze wiekszym. Od kiedy jezdze beemka to nie mialem zadnych problemow z policja, a zatrzymywali mnie nie raz, wystarczy spokoj i kultura, ale jak widze jak niektorzy kozacza i cwaniakuja to sie wcale nie dziwie ze gliniarze bywaja upierdliwi i chamscy.
Jak masz do nich takie nastawienie to sie nie ma co dziwic - jak ktos jest chamem dla mnie to ja dla niego jestem jeszcze wiekszym. Od kiedy jezdze beemka to nie mialem zadnych problemow z policja, a zatrzymywali mnie nie raz, wystarczy spokoj i kultura, ale jak widze jak niektorzy kozacza i cwaniakuja to sie wcale nie dziwie ze gliniarze bywaja upierdliwi i chamscy.
Dokładnie Bruner, zgadzam się z tobą w 100%, Pare razy mnie złapali, z mojej winy, nie mam do nikogo o to pretensji. Nawet za przejechanie na żółtym oraz czerwonym świetle na rondzie (przysnąłem ) chcieli mi dać normalnie wg taryfikatora 500 za czerwone 100 za żółte. Pogadałem miło i kulturalnie dostałem 50 zł i 4 punkty . przy 120 na 70km/h skończyło się na flaszce : ]]
tylko i wylacznie cb radio..za 400 masz komplet z fajna antenka i spokojnie wiesz o wszystkim na drodze..
antyradar powodzenia przy kontroli jak zapomnisz szybko wrzucic do schowka..
co do policji..ech..
to zawsze ich wina, oni ustawiaja te znaki ograniczajace predkosc, oni gryza asfalt i robia sie dziury, przez nich nie buduje sie autostrad, wszyscy biora w lape, stopien sierzant i wyzej to juz dom z basenem i nowe 7 co zapelnienie popielniczki, wsrod niektorych budza taki respekt ze popelniaja samobojstwa przy samym pukaniu do drzwi itd..
no ale poza tym to tez ludzie ale to sie nie liczylo nigdy czyz nie
a i nie zapominajcie ze mozna sobie 6pkt cofnac w komendzie jak sie na pogadanke pojdzie po 1/2 roku i ze mozna wziasc wniosek do sadu zamiast mandatu, co dla kogos kto wisi na skraju puktowym jest idealnym wyjsciem..
nie badzcie i nie dawacjcie sobie zabierac prawek tak latwo..
pozdro 735
Warszawscy policjanci są wyjątkowi i podejście do beemek też mają wyjątkowe i nie mówcie mi jak jest bo jak tylko kupiłem tą beemke to w 10 dni miałem 5 kontroli żadna nie dotyczyła prędkości itd zawsze pasy gaśnica trójkąt itd.
Wiadomo,że trzeba być kulturalnym ale wszystko się zmienia wraz z podejściem policjanta.
Jak ktoś jest cieć i koniecznie chce coś znaleźć a nawet się nie przedstawi to trzeba reagować. Zdarzają się też policjanci ok. Kiedyś podjechałem pod blok widze już idzie do mnie dwóch niebieskich przyszli i okazało się,że chcieli tylko popytać o samochód pogadaliśmy 15min zapaliliśmy i poszli dalej.
Ostatnio zmieniony przez --==maly==-- 2007-08-13, 18:58, w caoci zmieniany 1 raz
Kiedyś mój stary jechał BMW w bieszczady, zatrzymali go do rutynowej kontroli. Pierwsze pytanie: Gdzie pan ma dres? i dlaczego moja matka nie jest blondyną ; ] wszystko na żarty popatrzyli w papiery i ich puścili, więcej zatrzymań mojego bmw nie było.
Jeżdżę tamtędy bardzo często i powiem Ci tylko tyle CB i wszystko jasne.
Fotoradary w większości są puste lub nawet jako atrapy ale warto zwolnić jak zobaczysz tablicę tak chociaż do 90 przy ograniczeniu 70, jeśli nie było tablicy to nie powinien być aktywny. Aktywne radary znajdują się najczęściej w okolicach Radomska ( 3 skrzyżowania ze światłami ) i potem za Częstochową przed Siewierzem również na skrzyżowaniach gdzie praktycznie zawsze się zatrzymujesz na czerwonym.
Musisz uważać na Video radary tj 2x nowa Vectra czarna i srebrna w okolicach Częstochowy/Katowic oraz wiśniowa Nubira w okolicach Rawy. I to raczej wszystko
Bez radia nie bardzo polatasz na tej trasie niestety, dziś byłem w Częstochowie to traska mi szybciutko uciekała spokojnie leciałem sobie 140-150, a auta bez CB max 100 - nuda i na każdej 70 tce możesz spodziewać się misiaczków, nawet 3 pod rząd
... tak pod Tesco lub na przeciwko w kierunku Katowic u "Cobry" na lodach
Można ich również spotkać na 419 w Radziejowicach na wadze oraz w Siewierzu na parkingu, czasem też naprzeciwko "Górskiego" za Piotrkowem i w okolicach Rawy na parkingach ah te Krokodylki
Zgadzam się z przedmówcami odnośnie CB Radia. Co do antyradaru sie nie wypowiadam bo nie miałem styczności. Parę dni temu poleciałem sobie nad morze i gdyby nie CB Radio to parę razy już bym stracił prawko. CB radio wydatek 300-400 zł!! Będę teraz często tzn co 2 tyg śmigał do Łodzi wiec bankowo zakupuje bo jak nad morze smiłem to borrow od znajomego. jakis kolega z Cb radia nawet w Sarbinowie kolo Mielna (okolice morza nad Koszalinem) pomogł mi wydostać się z błotka w ktore sie auto zapadlo i ni huhu ine bylo jak wyjechać. Poprosilem o pomoc co by mnie lekko wypchać przy pomocy linki holowniczej nie minęło 2 min a już ktoś podjechał. Kupuj Ziomek CB Radio
W Lublinie jak w Lublinie, ale zawodowi kierowcy znają te tematy
PS : Dla mniej wtajemniczonych:
"Cobra" to pani która kręci "lody" na parkingu pod Tesco w Częstochowie od kilku lat i całkiem dobrze na tym wychodzi, z tego co się mówi na radiu to utrzymuje kilkoro dzieci i niezłą chate