Wysany: 2004-11-27, 23:30 Problemy z głosnikami w e32
A własciwie to z okablowaniem głosnikow. Przez kable nie idzie sygnal. Bo jak podlacze normalnie radio to nic nie slychac a jak wyjalem glosniki i podlaczylem innym kablem to działaly. Głosniki sa oryginalne. Czy w tych samochodach montowane były wzmacniacze?? Czy gdzies mozna tak poprostu odlaczyc wszystkie glosniki? Bo przy glosnikach to nie widzialem zeby kable byly uciete czy cos takiego. W ogole to prad w instalacji jest tylko w kabelku od podswietlenia a normalnego stałego 12V nie ma. Czy musze wszystkie kable do głosników zmieniac na nowe?? Prosze o pomoc bo bez muzyki w aucie to nie fajnie:)
sory ze nie na temat ale dzis w seacie u kumpla padlo radio a dokladnie cos z zasilaniem konsoli srodkowej ... wytargalismy moje glosniki od kompa do samochodu subwoofer pod nogi ... 1 glosnik trzymal kumpel z tylu a ja 1 z przodu i gralo jak trza ....
bez muzyki faktycznie nie przyjemnie
stwierdzone zostalo ze glosniki te czekaja na samochod graja i dudnia pieknosci sprawa
pozdrawiam i sory za OT ale tak jakos mi sie pisac zachcialo
Pomg: 1 raz Doczy: 30 Sie 2004 Skd: Warszawa YELONKI
Wysany: 2004-11-28, 20:19
Sprawdz kolego w bagażniku po lewej stronie pod tapicerką może być wzmacniwcz i inne tam pierdoły do słuchania muzy .Były wersje ze wzmacniaczem fabrycznym.Pozdro
_________________ B-ardzo M-iłe W-spomnienia
DAREK-użytkownik forum
E34 525 -SPRZEDANE> Jest: PRIMERA P12,YAMAHA Fazer 600 , E36 COUPE,E 38
Witam. Zajmuje się nag łosnieniem i wiem na czym polega Twój problem. masz gdzies przebicia na kablach - gdzies jest przecięty i dotyka do karoserii. miałem to samo. dwa razy - raz jak montowałem w zagłówkach zyłka dotykała czegoś tam a drygi raz jak ciągnąłem kable przyciął sie jeden listwą progową wewnętrzną. Jezeli to jet to to czeka Cie troche pracy - musisz połozyc instalke raz jeszcze. jak cos to na PRIV pisz
_________________ Airbrush Studio
Łukasz Łukasik
ul. Witosa 18
76-251 Kobylnica k/Słupska
tel. 693 98 13 60
# lakiernictwo artystyczne (airbrushing)
# polerowanie, chromowanie etc...
# przeróbki mechaniczne (kolektory, wydech, dolot, inne...)
# przygotowanie aut do sportu: drift, street, 1/4mili, offroad w kategorii przeprawowow-turystycznej oraz sprawnościowej w klasie turystycznej i wyczynowej (doświadczenie poparte osiągnięciami w obu klasach)
# car-audio - pełna oferta na usługi montażowe i inne - przygotowanie aut do zawodów zgodnie z przepisami Emma i PASCA
Buduje FatRabita czyli Golf MK2: silnik po drobnym tuningu i remoncie dostał nowy dolot, pełen wydech przelotowy, zawieszenie Monroe + SPAX -60/60, felgi Rondell 225/16",wnętrze przygotowywane jest pod Mistrzostwa Polski CAR AUDIO i wiele innych - w ciągłej przebudowie... - zamienie na E30 325i
Anonymous Go
Wysany: 2004-11-28, 22:32
Byłem teraz w aucie i sprawdzałem w bagazniku czy cos jest. Znalazlem jakas czarna skrzynke po lewej stronie pod tapicerka do ktorej ida jakies kable ale nie wiem co to jest bo ciemno jest i telefonem sobie przyswiecalem Jutro popatrze dokladniej jak bedzie jasno Mam nadzieje ze to tylko to. Poprzedni własciciel cos mowił ze glosnik kradl prad i został odłaczony. Nie wiem. Jutro popatrze to moze sie czegos wiecej dowiem. Pozdrawiam maniaków marki BMW