BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Dziwne kąty tylnych kół
Autor Wiadomo
sebo 

Doczy: 02 Sie 2004
Skd: kobyłka near wawa
Wysany: 2004-11-26, 23:45   

slawo mi sie wydaje ze powinienes wybierac miedzy eibach h&r i schnitzer tylko dobrze ci radze jezeli uzywasz samochodu do codziennej jazdy to nie polecam ci sprezyn czerwonych mocno utwardzajacych na nasze drogi to tragedia ja takie mam i wiem cos o tym fakt samochod sie niezle prowadzi ale musisz miec oczy szeroko otwarte i omijac kazda dziurke nawet mala bo jak wpadniesz to masz wrazenie ze samochod sie rozpada zreszta nie tylko wrazenie tylko naprawde tak jest a i jazda w naszych wszechobecnych koleinach to tragedia moja jazda wyglada zazwyczaj tak ze nie jade wiecej jak 80 na godzine kazdy sie dziwi ze mam beemke 2.0 i jezdze do 80 ale tak to juz jest ...inna sprawa jak mam rowna sprawdzona nawierzchnie :twisted: nie wiem jakie to sa szare sprezyny? wiem ze niebieskie sa obnizajace ale za to nie tak twarde jak czerwone niech wypowie sie ktos kto wie wiecej o tym

była E30 320i coupe

Marcin 
Nurburgring Fan

Pomg: 2 razy
Doczy: 10 Sie 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2004-11-26, 23:54   

Ja kiedys zamontowalem czarne Eibach do lanosa i moge stanowczo POLECIC ta marke. Na prawde bardzo dobry produkt. Twardosc w normie :D

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2004-11-26, 23:57   

ja zjezdzilem 2 komplety Eibachow w poprzednim aucie (fajnie - sport polaczony z komfortem) teraz turlam sie na 3 komplecie H&R i juz wiem ze te sa najlepsze (mialem zielone - za miekkie; czerwone - za twarde; teraz mam niebieskie - jest super :D - w polacznie z Bilsteinem jezdzi sie rewelacyjnie).

Pawel-e30 

Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2004-11-27, 11:21   

Mcinek napisa/a:
Ja kiedys zamontowalem czarne Eibach do lanosa i moge stanowczo POLECIC ta marke. Na prawde bardzo dobry produkt. Twardosc w normie :D

tez moge polecić eibabachy :wink:

ps. łosiek od kiedy w maluchu z tyłu się ustawia kąty? rozbierałem wiele razy malucha i składałem ale nigdy czegoś takieg z tyłu nie widziałem zero regulacji jesli się mycle to oswieccie mnie plizzzzz :lol:

Miki 

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Kwi 2004
Skd: z kreskówki ;)
Wysany: 2004-11-27, 13:41   

jak najbardziej ustawia sie zbiezosc z tylu w maluchu !! !!!
zapytaj fachowca na stacji obslugi jak mi nie wierzysz :P

Pawel-e30 

Wysany: 2004-11-27, 13:46   

łosiek napisa/a:
jak najbardziej ustawia sie zbiezosc z tylu w maluchu !! !!!
zapytaj fachowca na stacji obslugi jak mi nie wierzysz :P

Ja niechce pytać fachowca tylko pytam ciebie a pozatym napisałeś ze się ustawia kąty

A moze kto inny mi to wytłumaczy?
Rafał ty masz taki sprzęt na składzie może wiesz oco chodzi?

Miki 

Wysany: 2004-11-27, 14:17   

ok napisze dokladnie skad to wiem :idea:
pojechalem pierwszy raz na ustawienie zbieznosci w swojej beemce(jeszcze e21) i przy okazju zapytalem pana ktory mi to robil czy nie da sie czegos zrobic z tylnymi kołami. Jego odpowiedz byla taka nic sie nie da zrobic bo w niewielu autach mozna cos robic z tylnymi kolami i że jednym z własnie takich nielicznych wyjatkow jest nasz slawny i pogardzany maluch. Przyznaje że nie tez to zamurowało i w domu zapytałem ojca czy tak jest reczywiście (moj ojciec jezdzil kilka lat maluchami i potrafi go rozlozyc i zlozyc) a ojciec mi na to ze nawet o tym nie slyszal... ale po kilku dniach przyznal mi racje bo mowil ze rozmawial z kolega z pracy ktory ma baka i ze faktycznie mozna ustawic zbieznosc z tyłu ale malo kto o tym wie!!!
ok przyznam ze sam nigdy nie widzialem tego a mauchem jezdzilem 2razy w zyciu (i oby nigdy wiecej)

loko

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Wawka
Wysany: 2004-11-27, 15:57   

poza tym ujemny kat w obnizonym aucie jest zrobiony celowo (np. alpina) aby samochod taki lepiej trzymal sie w zakretach (wtedy gdy wchodzimy w zakret to zewnetrzne opony prostuja sie naciskaja pelna szerokoscia do asfaltu, jesli natomiest katy bylyby zerowe to wtedy przy ostrym skrecie opona wygina sie w druga strone i jest gorzej...) mam nadzieje ze jasno to wytlumaczylem.... spojzcie na kirka alpine....

Gixer
[Usunity]

Wysany: 2004-11-27, 16:06   

Jasne ze w maluchu idzie ustawic zbieznosc z tylu,ale tylko zbieznosc ale nie katy!A na katy tez jest sposob:dajesz podkladki pod sruby mocujace piaste do wahacza..Jest to troche prowizoryczne ale jednak da sie jakos zmienic kat :wink:

Pawel-e30 

Wysany: 2004-11-27, 16:19   

loko z patrzeniem na kirka alpine to my jeszcze troche poczekamy :lol:

Miki 

Wysany: 2004-11-27, 19:03   

Gixer napisa/a:
Jasne ze w maluchu idzie ustawic zbieznosc z tylu,ale tylko zbieznosc ale nie katy!

nareszcie ktoś potwierdził :P

Pawel-e30 

Wysany: 2004-11-27, 19:49   

to moze mi powiecie jak się ustawia w maluchu z tyłu zbierzność to znaczy czym się kręci?

Miki 

Wysany: 2004-11-27, 20:03   

Pawel-E30 napisa/a:
to moze mi powiecie jak się ustawia w maluchu z tyłu zbierzność to znaczy czym się kręci?

ja Ci nie powiem czym ale zastanawiam sie czy masz na tyle dobre oko zeby samemu ustawic zbieżność :?: A może dysponujesz przyządem do ustawiania to wtedy klubowicze mogli by odwiedzać Ciebie :?:

kazik 

Doczy: 25 Wrz 2004
Skd: Wieluń
Wysany: 2004-11-27, 20:03   

Dokłada się lub ujmuje podkładek na mocowaniu wachacza.

Pawel-e30 

Wysany: 2004-11-27, 22:12   

łosiek napisa/a:
Pawel-E30 napisa/a:

ja Ci nie powiem czym ale zastanawiam sie czy masz na tyle dobre oko zeby samemu ustawic zbieżność :?: A może dysponujesz przyządem do ustawiania to wtedy klubowicze mogli by odwiedzać Ciebie :?:

niewiem oco ci teraz zabardzo chodzi poprostu z resorakiem miałem dużo do czynienia i nigdy nie słyszałem o zbieżności a tym bardziej o ustawianiu kątów jak to wyzej napisałeś i chciałem uzupełnić moje braki wiedz
kumasz?????????? :twisted:

Miki 

Wysany: 2004-11-27, 23:00   

Pawel nie denerwuj sie tak wiem o co Ci chodzi ale ja z kaszlakiem mialem tyle wspolnego że jak bylem mały to rodzice mieli a jak zrobiłem prawko to braciszka sie przejechalem ze dwa razy !! !
Nie powiem wiec Ci jak to sie robi tylko Ci powiedziałem że jest taka możliwosc :idea:
Rozumiem że chcesz poglebic swoja wiedze ale tez czytaj dokladnie co pisze to bedziesz wiedzial ze wiem to od mechannika zajmującego sie tymi sprawami a nie z doświadczenia w machannice Maluszka :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2004-11-28, 02:30   

tak jak już było powiedziane (nie cytuję, bo przez wielu)
dowiadywałem sie w związku z koszeniem opon z tyłu
- tylno-napędówkui tak mają właśnie po to, żeby na zakrętach wklejać się w drogę, b inaczej samochód mógłby sie po prostu wykopyrtnąć - więc musią być /-\

sebo 

Doczy: 02 Sie 2004
Skd: kobyłka near wawa
Wysany: 2004-11-28, 18:16   

potwierdzam w maluchu mozna ustawic zbieznosc ale nie robi sie tego zadnymi srubami tylko podkladkami dlatego nie widac ze mozna zbieznosc ustawic to tak troche poza tematem no ale coz tez troche o katach kol :wink:

była E30 320i coupe

Rafał 

Pomg: 5 razy
Doczy: 23 Lip 2004
Skd: bardzo mobilnie
Wysany: 2004-11-29, 16:44   

w malarze jedno z mocowan wachacza (zewnetrzne) ma "fasolkowe" otwory mocowania
wiec mozna je troche przesuwac

natomiast z przodu:
-podladki pod wachacz
-dr. kierowniczy

Wywietl posty z ostatnich: