To Ty chyba nie wiesz, ze w Bialorusi w 99% w cywilizowanych miastach uzywa sie rosyjskiego. A tak poza tym, to bialoruski srednio potrafie.
Wiem jak jest na Białorusi, bo mam kolegę stamtąd, miasto Grodno, zapewne znasz. Tam też rosyjskiego uczą się w szkołach i nie wszyscy znają go świetnie.
Yakuzatti napisa/a:
Po jaka cholere mam Ci tlumaczyc te zdania, jak trzeba napisow RU-POL a nie POL-RU.
Co Ty mnie sprawdzasz?
Oczywiście, że Cię sprawdzam. Potem powstają takie tłumacznia, że wyglądają jak z innego filmu
Skoro byłeś 5 lat na Białorusi, to chyba nie ma dla Ciebie większej różnicy w tłumaczeniu PL->RU czy RU->PL.
Krowa, która dużo ryczy, mało mleka daje. Nabijasz posty niczym błyskawica, a treści w nich żadnej. Skoro porwałeś się na tłumaczenie, to trzymam za słowo i cierpliwie czekam.
Oczywiście, że Cię sprawdzam. Potem powstają takie tłumacznia, że wyglądają jak z innego filmu
Skoro byłeś 5 lat na Białorusi, to chyba nie ma dla Ciebie większej różnicy w tłumaczeniu PL->RU czy RU->PL.
To bylo 12 lat temu, ale postaram sie Tylko znajde rozyjska klawe, bo gdzies w domu takowa lezy
Btw. urbi zaproponowal, zebysmy zrobili razem napisy tzn 50/50 zeby szybciej bylo.
A nigdzie w necie nie ma napisów nawet po angielsku?
Ten film nie jest rozreklamowany po prostu. Tylko nieliczni spoza Rosji wiedza, ze jest cos takiego jak Bumer. A ci, ktorzy zrobili napisy nie opublikuja je, bo wiedza, ze i tak nie ma konkurencji, ktora zrobilaby to pierwsza.
Zapodam muzyczkę nie z Bumera, ale ciekawą przeróbkę utworu Svoboda zespołu Leningrad (występują w niej słowa, które użytkownik brain69 ma w podpisie)
Mp3
brain69 - usunięty [Usunity]
Wysany: 2007-07-26, 02:16
ja mam całą ścieżkę ale nie dam bo jestem niedobry
tyle Wam dam to sobie pośpiewacie
Я СВОБОДЕН
Только когда плывешь против теченья,
Понимаешь, чего стоит свободное мненье.
Звенья собираются в длинные цепочки,
Линия жизни становится точкой.
Строчки и дни, стежок за стежком,
Шьют твое тело с душой и огоньком.
Здесь за решеткой начальник - полковник:
Моя свобода - это радиоприемник.
Я свободен, словно птица в небесах,
Я свободен, я забыл, что значит страх.
Быть другим - это значит быть всегда одному.
Выбираешь, что тебе: суму или тюрьму.
Никому просто так не дается свобода:
Из нее нет выхода, и в нее нет входа.
Сода для того, чтобы чай был черней.
Понятно? Тогда и себе налей.
Я участвую в каком-то сидячем марафоне,
Хорошо, есть приемник в магнитофоне.
Я свободен, словно птица в небесах,
Я свободен, я забыл, что значит страх.
Чай, папиросы, ответы на вопросы,
Допросы, опять допросы.
Мой приемник - односторонняя связь;