BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Kerscher Carmona 9X16 ET15 problem :(
Autor Wiadomo
Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2007-07-14, 20:46   

kamil328 napisa/a:
tez mam kerscher 9jj i tez mi trze o zacisk. Mysle ze 5mm jest wystarczajaco zeby ci nie tarlo. Ja zakladam 12mm bo chce uzyskac negatyw. Z tylu dam jeszcze wiecej zeby bylo jeszcze szerzej. Mam et35

ale chyba nie masz E30stki ? :]

SOER 
trzy dwa zero i

Pomg: 1 raz
Doczy: 29 Gru 2006
Skd: POZNAŃ
Wysany: 2007-07-16, 20:33   

No witam ! 8-)
Kupiłem śruby i podkładki i mam pytanie ile mm minimalnie musi być pomiędzy kołem a goleniem ??
Bo jeśli może być ze 2-3 mm to nie jest tak źle bo muszę kupić dystanse 10mm wiedz nie będzie chyba tak tragicznie nie będzie wyglądać na kombajn :lol:

Mam dwa pytania:
1.Dałem dwie foty moich felg czy ktoś może mi napisać jakie mam kupić śruby stożki czy kule ??

2.Pytam po allegro kto i za ile i w jakim czasie zrobi mi dystanse 10mm z kołnierzem a tu email od sprzedawcy:

"10mm Z KOLNIERZEM NA PANA ODPOWIEDZIALNOŚĆ BO GWARANTUJEMY PANU JAKO FIRMA Z 10 LETNIM DOŚWIADCZENIEM ŻE TO PANU NIE SIĄDZIE NA PIASTE , ORGINALNY CZOP WYSTAJĄCY Z PIASTY CENTRUJĄCY KOŁO WYPCHNIE TEN PIERŚCIEN Z DYSTANSU ŚCIĄGNIĘTY ŚRUBĄ I DYSTANS PĘKNIE ,

DYSTANSE Z PIERŚCIENIEM CENTRUJĄCYM WYSTĘPUJĄ OD OKOŁO 15mm W ZALEŻNOŚCI OD DŁUGOŚCI WYSTAJĄCEGO CZOPA Z PIASTY."

...nieważne dokąd jedziesz,ważne ze bokiem...
Ostatnio zmieniony przez SOER 2007-07-16, 21:15, w caoci zmieniany 1 raz  

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Pomg: 14 razy
Doczy: 10 Sty 2006
Skd: o/Poznań
Wysany: 2007-07-16, 22:36   

SOER napisa/a:

"10mm Z KOLNIERZEM NA PANA ODPOWIEDZIALNOŚĆ BO GWARANTUJEMY PANU JAKO FIRMA Z 10 LETNIM DOŚWIADCZENIEM ŻE TO PANU NIE SIĄDZIE NA PIASTE , ORGINALNY CZOP WYSTAJĄCY Z PIASTY CENTRUJĄCY KOŁO WYPCHNIE TEN PIERŚCIEN Z DYSTANSU ŚCIĄGNIĘTY ŚRUBĄ I DYSTANS PĘKNIE ,

DYSTANSE Z PIERŚCIENIEM CENTRUJĄCYM WYSTĘPUJĄ OD OKOŁO 15mm W ZALEŻNOŚCI OD DŁUGOŚCI WYSTAJĄCEGO CZOPA Z PIASTY."

gówno prawda że tak powiem, ja miałem dystanse z allegro od ALUCAR (nazwa użytkownika), miały 7 i 10mm oba z kołnierzami bo piasta miała 57.1mm a felga 66.5..... chciałem i mi takie zrobili, pasiło idealnie i trzymało równie dobrze 8-) Zresztą co tu ma nie pasić przy 10mm.... skoro 6 mm dystans oprze się na kołnierzu piasty !! ! Idioci :twisted: Moje reduktory maja jeszcze więcej i jest wszystko spoko !! a tez mam otwór na przelot :lol:

-------->>>> WWW.BARABUS.PL <<<<---------

kamil328 
WWW. FELGEN-MAN. PL?

Doczy: 30 Maj 2006
Skd: lublin
Wysany: 2007-07-17, 17:19   

to ja juz nie wiem co o tym myslec. ja szukam ok10-12 mm i chcialbym z pierscieniem, ale nie moge znalesc

SOER 
trzy dwa zero i

Wysany: 2007-07-17, 17:55   

Kołnierz na piaście ma 10-11mm napewno bo sprawdzałem jesteś pewien Barabus ze moge zamówić i będzie ok ??

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Wysany: 2007-07-17, 18:16   

SOER napisa/a:
Kołnierz na piaście ma 10-11mm napewno bo sprawdzałem jesteś pewien Barabus ze moge zamówić i będzie ok ??

Słuchaj no SOER :)

Skoro kołnierz na piaście ma 10-11mm, to jak założysz dystans 10mm to powiedzmy sobie szczerze że na czym będzie wisiała felga ?? ?? tylko na śrubach !! ! ?? ? Dlatego musi być ten pierścień wytoczony na którym osadzisz felgę. Wyobrażasz sobie zakładanie felgi na piastę bez czopa centrującego ?? ?? Bo po założeniu 10mm tak będzie !! ! nie polecam, dodam jeszcze od siebie że jak ja miałem 5mm dystans to już ledwo ledwo felga chwytała centrowanie na piaście.... bo jak wiadomo każda felga ma sfazowany otwór centrujący, tzn ma taki stożek który pomaga trafić na ten czop.... ten stożek jest jakoś na 3-4mm wgłąb felgi, do tego dodasz
5mm dystans i juz jest 8-9... i felga właściwie wisi na 2mm czopu :lol:

.... dobra bo sie rozpisałem :roll:

co do
"10mm Z KOLNIERZEM NA PANA ODPOWIEDZIALNOŚĆ BO GWARANTUJEMY PANU JAKO FIRMA Z 10 LETNIM DOŚWIADCZENIEM ŻE TO PANU NIE SIĄDZIE NA PIASTE , ORGINALNY CZOP WYSTAJĄCY Z PIASTY CENTRUJĄCY KOŁO WYPCHNIE TEN PIERŚCIEN Z DYSTANSU ŚCIĄGNIĘTY ŚRUBĄ I DYSTANS PĘKNIE"

powiedz kolesiowi że niech się walnie w dekiel :mg: to jak on chce zrobić ten dystans że niby ma wycisnąć ten kołnierz ?? ?? NA WCISK !! ?? przecież taki dystans nie musi być tak spasowany bo właściwie jest on jakby podkładką, ma wejść tak żebyś bez problemu go ściągnął, a nie założysz dystans i będziesz potem potrzebował przecinak i młot by go ściągnąć. Co innego jak jest reduktor, wtedy warto zrobić to sztywniej no bo wiadoma sprawa zmienia sie rozstaw śrub i centrowanie...l. ale to inna historia :wink:

ja jeżdżę na takich i żyje do dziś.... a wolno nie jeżdżę :lol: zrobił mi je DjBros z culta.... profi robota, nic nie bije no i u mnie wchodzą dość ciasno i jakoś kołnierza nie wypchło.... a felge odkręcam średnio raz w tygodniu bo jak się nudzę to zawsze pucuje 8-)

a jeszcze co do tego kolesia, wiesz jaka jest prawdopodobnie prawda.... tu chodzi o kasę, bo jak nie wiadomo o co loto to loto o kasę, dystanse pewnie z PA6 mają być zrobione, a PA6 jest strasznie drogi, robiąc dystans z kołnierzem musi dać dwa razy tyle towaru a już nie wspomnę ile musi się natoczyć, bez kołnierza to pikuś, natnie plasterków sfazuje krawędzie i heja a tak jest dużó więcej roboty i materiału .... i napewno o to tu loto.

Jak ja zamawiałem te 7 i 10mm to sam mi powiedział koleś przez telefon że muszą być z kołnierzem, bo nie bedzię na czym felgi oprzeć, musiałem dopłacić do pary 30zł... dałem wtedy 250zł za 4 sztuki

Ostatnio zmieniony przez BARABUS 2007-07-17, 18:22, w caoci zmieniany 1 raz  

SOER 
trzy dwa zero i

Wysany: 2007-07-17, 19:29   

dzięki za referat :wink: , możesz mi jeszcze napisać czy mam kupić śruby stożki czy kule ?

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Wysany: 2007-07-17, 19:35   

SOER napisa/a:
dzięki za referat :wink: , możesz mi jeszcze napisać czy mam kupić śruby stożki czy kule ?

po fotkach nie wiele widzę, na moje oko to są stożki, zresztą co ja ci mówię, weź do łapska dystans i zobacz czy otwory są takie półkoliste czy stożkowe.... będziesz miał odpowiedź, a jak nie dasz tak rady to podjedz do sklepu i niech ci dopasują, chodzi o to by śruba dociskała gniazdo całą powierzchnią,

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: