BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
STRUMIENICA DOLOTOWA W E30???
Autor Wiadomo
HAMANN E30 
German-Style

Doczy: 26 Sie 2004
Skd: BYDGOSZCZ
Wysany: 2004-11-24, 04:03   STRUMIENICA DOLOTOWA W E30???

Witam
Aktualnie chce zamówić u Węglarskiego strumienicę dolotową ze stożkiem do swojej E30 2.0i
Jesli ma ktos info co zyskam takim zestawikiem to prosze o poscik.
Z gory dzieki i prosze o info.

loko

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Wawka
Wysany: 2004-11-24, 12:39   

ja cie moge zapewnic ze nikt nie ma zadnego info... a ty jesli masz mozliwosc to jedz na hamownie przed i po albo przynajmniej mierz wszystko g-techem pare przejazdow do setki i na 400 przed i pare po i zapodaj nam tu rezultaty :-)

HAMANN E30 
German-Style

Wysany: 2004-11-24, 12:58   

ok,gdy juz zamówie taki zestawik to podamm info.No Problemo,ale G-Techa nie posiadam :cry:

loko

Skd: Wawka
Wysany: 2004-11-24, 13:00   

wiesz, nie kazdy go ma, ale moze znasz kogos, kto zna kogos kto ma i moglbys sie ustawic i pomierzyc... bo opowiadanie odczuc jest malo miarodajne... zazwyczaj dochodzi do tego jeszcze autosugestia ktora wyjatkowo silnie wplywa na zwiekszenie osiagow 8)

Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2004-11-24, 15:43   

Hamann narobisz sobie klopotow z ta strumiennica...nic nie odczujesz przez nia a silnik szybciej pojdzie na szrot.

Anonymous
Go
Wysany: 2004-11-24, 17:45   

menel e30 napisa/a:
Hamann narobisz sobie klopotow z ta strumiennica...nic nie odczujesz przez nia a silnik szybciej pojdzie na szrot.

Miałeś?
Jakieś badania?
Czy tylko pomysły?

ChriS 
Miłośnik literki M

Pomg: 7 razy
Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Chojnice
Wysany: 2004-11-24, 19:29   

Hamann masz hamownię na miejscu -Bydgoszcz ul.Żywiecka, 80 zł za wjazd i wszystko się wyjaśni.Pzdr.

Menel 

Wysany: 2004-11-24, 23:46   

Cytat:
Miałeś?
Jakieś badania?
Czy tylko pomysły?

tak tak i jeszcze magnetyzery,neon niebieski,flamaster bialy do opon,tlumik ala mugen(bo przeciez super pasuje do niemieckiej fury) i juz mamy ful mega paler wiecej konikow...

HAMANN E30 
German-Style

Wysany: 2004-11-25, 12:15   

menel e30 napisa/a:

a to niby dlaczego?czy moglbys uzasadnic swoja wypowiedz na jakims przykladzie?
Koles,który zaklada taki dolocik zna sie na tym i robi pomiary,tak zeby wszystko współpracowało i niekolidowało sie ze sobą.
Wiadomo,ze w jakims tam stopniu szybciej sie zurzyje silniczek ale to trzeba sporo na nim nakręcić.
Podam przykład na,którym był robiony dolocik,pisze sam jego twórca:
Tak robiłem doloty do BMW różne rodzaje. ( stożek osłona strumienica ). Do bmw stosuję specjalne filtry wyczynowe Proton lub Filronex. Robiłem dolot i tłumik Wackowi Mrozowi do rajdówki terenowej z silnikiem BMW 2.5 M-power ( wice mistrz Polski ) tam moc poszła z 260 KM na 290 KM. Przesyłam Panu zdjecia SC kolegi z dolotem i wydechem przed zamontowaniem ich moc była 51 KM i moment 81 Nm. Na tych zdjęciach jest tez tłumik z podwójną końcówką do BMW 325.

P.S. Dzieki Chris za info w sprawie chamowni.
Pozdro

Marcin 
Nurburgring Fan

Pomg: 2 razy
Doczy: 10 Sie 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2004-11-25, 16:18   

Mysle, ze jak Weglarski zrobi ten dolot to bedzie OK. Jest specjalista, ktory nie od dzis robi takie rzeczy, cieszy sie uznaniem w swiatku sportow motorowych wiec mysle, ze nie masz sie co stresowac slowami menela e30.

Menel 

Wysany: 2004-11-25, 16:52   

nie wiem co masz dlubniete w tej bialej ..tlumik na zamowienie?-ok dopasowany stozek?-ok moze byc na koniec strumiennica jak nie masz na co wydawac kasy.ale sama do golasa to mija sie z celem.nie lepiej pozbierac kase i dlubnac w silniku?

Marcin 
Nurburgring Fan

Wysany: 2004-11-25, 16:58   

menel e30 napisa/a:
nie lepiej pozbierac kase i dlubnac w silniku?

A to juz inna bajka. Ja mam w planie delikatna obrobke glowicy i wywazenie calego ukladu korbowo-tlokowego. Wszystko tak, aby zachowac oryginalnosc jednostki a zarazem nieco poprawic fabryke :D

e-30
[Usunity]

Wysany: 2004-11-25, 19:28   

jeżeli strumienice to tylko naddżwiękową ona nic nie szkodzi a poprawia elastycznosc...natomiast w żadnym razie łuskowej ona niszczy silnik a czasem obniza moc i moment auta!!!!

Pozdro

Menel 

Wysany: 2004-11-25, 21:39   

Cytat:
żadnym razie łuskowej ona niszczy silnik a czasem obniza moc i moment auta!!!!

wlasnie o to mi chodzilo.

Cytat:
mam w planie delikatna obrobke glowicy i wywazenie calego ukladu korbowo-tlokowego. Wszystko tak, aby zachowac oryginalnosc jednostki a zarazem nieco poprawic fabryke

a tu madrze powiedziane

Anonymous
Go
Wysany: 2004-11-25, 21:58   

menel e30 napisa/a:
Cytat:
Miałeś?
Jakieś badania?
Czy tylko pomysły?

tak tak i jeszcze magnetyzery,neon niebieski,flamaster bialy do opon,tlumik ala mugen(bo przeciez super pasuje do niemieckiej fury) i juz mamy ful mega paler wiecej konikow...

Wow co za profesjonalizm.

Marcin 
Nurburgring Fan

Wysany: 2004-11-25, 22:52   

e-30 napisa/a:
natomiast w żadnym razie łuskowej ona niszczy silnik a czasem obniza moc i moment auta!!!!

Ale Hamann nie pyta o jakies badziewie firmy Jones tylko o customowy wyrob Weglarskiego. Nie od dzis wiadomo, ze od strumienicy luskowej lepsza jest zwykla rurka :D

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-11-27, 01:28   

hmm ... sądziłem że rozmowa jest o strumiennicach DOLOTU więc obce mi są stwierdzenia naddźwiękowa z tej strony silnika :?

Moim zdaniem takie zabawki są bez sensu gdy nie są robione pod konkretny silnik i układ wydechowy.

Albo CUSTO albo nie ruszać.

To taka sama historia jak z tymi elektrycznymi turbinkami do dolotu ... ehh

No jak bardzo Ci zależy to możesz przetestować :wink:

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

Menel 

Wysany: 2004-11-27, 02:17   

Cytat:
Wow co za profesjonalizm

przeciez z tych wymienionych rzeczy to sie nabijalem i mam nadzieje ze nikt tego z was nie ma....eeeh mozna jeszcze dodac np.lotka ala alfa 156,naklejka na wlew paliwa,wlot na maske,swiecace wentylki.no i zbiorac to do kupy mamy znowu pare konikow wiecej..he

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2004-11-27, 10:14   

menel e30, a może poprzyglądasz się dyskusji, jak nie masz nic więcej do dodania

Menel 

Wysany: 2004-11-27, 12:58   

dopsze prosze pana...

HAMANN E30 
German-Style

Wysany: 2004-11-28, 20:58   

a propo strumienicy naddzwiekowej,ma ktos info na jej temat?

Gepard 

Pomg: 7 razy
Skd: Warszawa - Tarchomin
Wysany: 2004-11-28, 22:06   

mam malutkie doswiadczenie z tymi wynalazkami weglaerskiego a mianowicie u mnie w firmie maielismy na hamowni Punto 1.2 z dolocikiem inz. Weglarskiego co do wykonania tego wynalazku to nie bede sie wypowiadal bo naprawde byl Castomowy natomiast co do wyniekow to seryjny dolot byl lepsy o jakie 5-7 KM dokladnie nie pamietam a no i najwaznejsze na seri wykresy momentu i mocy mialy jakis sens a na tym wynalazku wygladaly tak jak by to byl pomiar na gazie:) Wiec zdecydowanie odradzam szkoda kaski....

HAMANN E30 
German-Style

Wysany: 2004-11-28, 22:39   

mam info o przerabianym cieniasie moment obrotowy zwiekszyl sie o 9Nm potwierdza to wykresem
No i mówi,ze przerabial BMW 2.5 M-Power niejakiego Mroza.
Troche sie zniecheciłem szczerze mówiąc po wypowiedzi kolegi.
Co do wykonania to potwierdzam na fotkach widzialem gotowe wyroby i nie zabardzo mi sie to podoba,ale tutaj chodzi o osiągi a nie o wygląd takze mysle,ze facet Węglarski nie sciemnia.
Napiszę do niego jeszcze i zobacze co odpisze.Temat tyczyc bedzie osiągów.

Marcin 
Nurburgring Fan

Wysany: 2004-11-28, 23:29   

Gepard napisa/a:
mam malutkie doswiadczenie z tymi wynalazkami weglaerskiego a mianowicie u mnie w firmie maielismy na hamowni Punto 1.2 z dolocikiem inz. Weglarskiego co do wykonania tego wynalazku to nie bede sie wypowiadal bo naprawde byl Castomowy natomiast co do wyniekow to seryjny dolot byl lepsy o jakie 5-7 KM dokladnie nie pamietam a no i najwaznejsze na seri wykresy momentu i mocy mialy jakis sens a na tym wynalazku wygladaly tak jak by to byl pomiar na gazie:) Wiec zdecydowanie odradzam szkoda kaski....

Biorac pod uwage ta wypowidz bede musial chyba odwolac swoje pochwaly o Weglarskim :?

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: