Szczeze mowiac Rav to jest bardzo przemyslane urzadzenie. Zalozmy, ze parkujesz auto na ciemnej ulicy po prawej stronie. Zapalasz wtedy lewe postojowki i jest git bo twoje auto jest widoczne a pobor pradu jest minimalny (duzo mniejsdzy niz gdybys zapalil wszyskie postojowe i mimo woli takze podswietlenie deski rozdzielczej.)
_________________ 80' E21 323i
mocry [Usunity]
Wysany: 2004-11-23, 23:28
Cytat:
wlacz kierunek i zgas silnik wtedy zapali ci sie postojuwka ze strony kierunku
nie wiedzialem o tym... Jutro sprawdze czy u mnie tez tak jest
a u mnie wlacza sie to w taki sposob: wylaczyc zaplon wlaczyc kierunek i
jak juz przelozymy galke od kierunkow np na dol czyli kierunek w lewo to galke trzeba pchnac jeszcze do dolu ona nie przeskoczy na nastepna pozycje tylko odbije z powrotem w pozycje wlaczonego kierunku no i w tym momencie pala sie lewe postojowki tak to jest u mnie
_________________ E46 320iT
E30 325i M TECHNIC II 89 coupe
była E30 320i coupe
duchPW [Usunity]
Wysany: 2004-11-23, 23:38
trzeba włączyć kierunek trochę mocniej - ten wróci na poprzednią pozycję, ale zostanie zapalona jedna strona pozycji - działa tylko przy wyłączonej stacyje
...no i nie wiem czy dotyczy innych, poza E30 modeli
jak juz przelozymy galke od kierunkow np na dol czyli kierunek w lewo to galke trzeba pchnac jeszcze do dolu ona nie przeskoczy na nastepna pozycje tylko odbije z powrotem w pozycje wlaczonego kierunku no i w tym momencie pala sie lewe postojowki tak to jest u mnie
Musze jutro sprawdzić bo też u mnie nie ma tak jak jest to w rekinach
trzeba włączyć kierunek trochę mocniej - ten wróci na poprzednią pozycję, ale zostanie zapalona jedna strona pozycji - działa tylko przy wyłączonej stacyje
...no i nie wiem czy dotyczy innych, poza E30 modeli
Czyli w E30 troszke udoskonalo ten wynalazek w stosunku do E21.
do tej pory to tylko moja 2,5 letnia córcia to potrafiła zrobić , tyle że ona to całkiem inaczej robiła
jak już siedziała za kierownicą to bierze w łapki manetki po lewej od kierunków i po prawej od wycieraczki i energicznie zaczyna wiosłować oczywiście na wyłączonej stacyjce, co prawda nie zawsze jej to wychodziło ale zdziwiony tatuś latał wokoło samochodu i powtarzał: "Jak ty to zrobiłaś, Jak ty to zrobiłaś, Jak ty to ..."
Bo jak ja wiosłowałem to nie mogłem zapalić postojówek po jednej stronie
Pozdro
Człowiek całe życie sie uczy
_________________ E30 325iA 1987r. Coupe E39 528iA 1999r. Touring E61 530dA 2005r. Touring «Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»
U mnie opcja że włącz kierunek i zgaś silnik nie działa. Sprawdze tą drugą, a i ja zobaczyłem to przz przypadek jak wysiadałem i walnołem w kierunek to się zapaliły postojówki a potem nie wiedziałem jak to działa.
mocry [Usunity]
Wysany: 2004-11-24, 19:50
U mnie tez dziala Czego to sie mozna dowiedziec z forum....