Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2007-07-03, 21:31
Łukasz napisa/a:
pyro napisa/a:
sprzętem to sie nie mam co chwalić, stary przeżytek
moim zdaniem to fotograf robi zdjęcie, aparat to tylko narzędzie z którego należy umiejętnie skorzystać
dobry fotograf zrobi fajną fotę nawet Smeną, nie mówiąc o Zenitach...
dobry fotograf drobi zdjęcie które trafi na World Press Photo, nawet z pudełka po butach,
powinieneś Łukasz o tym wiedzieć, bo zdajesie w tym siedzisz... sprzęt to najmniej wazna sprawa w bajzlu zwanym fotografią...
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
czym masowo zmniejszacie zdjecia i dokladacie znak wodny?
ja w photoshopie stworzylem taka akcje, w ktorej zaprogramowalem cos takiego tzn wrzucam obrazki do jednego folderu, tworze folder wyjsciowy i klikajac na jeden przycisk photoshop bierze foty z folderu "a" konwertuje, dodaje znak wody i wkleja do folderu "b"
Chcesz Yakuzatti to moge Ci udostepnic kilka swoich zdjec do obrobki.Mam foty z lustrzanki robione na KOE wiec chyba dobry material
Jasne! Dawaj PW czy mailem?
[ Dodano: 2007-07-09, 19:43 ]
M Ł O D Y napisa/a:
NO to napisałem ze co z tego ze podales zrodlo jak ty nie zrobiles tej fotki, co innego gdybys podal odnoscnik do stroy z ktorej pobrales fotke zamiast swojego podpisu "yaku" na tej fotce, szegól ale gryzie
A tekstami typu "siedz cicho" itp. to czestuj swoich kolegów . . .
źrodlo podalem w komentarzu do zdjecia, to wystarcza.
a teksty typu "siedz cicho" traktujesz jak mrowka okres, wez wyluzuj...przez caly temat nie oceniles zadnej mojej pracy a tylko mnie. daj na luz.
Pomg: 1 raz Doczy: 27 Lis 2005 Skd: Zachodniopomorskie
Wysany: 2007-07-09, 20:22
Ja proponuję, żebyś podpisywał na fotce siebie i autora zdjęcia/adres strony, na której zdjęcie się znajduje, albo nie podpisywał się na fotce tylko w komentarzu. Wszyscy powinni być wtedy zadowoleni. Może ze zdjęciami to przesada, ale na innych pracach graficznych raczej wszyscy autorzy powinni się znaleźć. Jakiś czas temu robiłem od zera grafiki na komputerze i większość ludzi, którzy przerabiali prace miała gdzieś autora, wyrzucali mój podpis i dawali swój, a jak podpisałem się tylko na forum w creditsach to już całkiem byłem olewany. Autora trzeba szanować, ale bez przesady. Jak podpisałeś autora na stronie to ok i nie ma co się czepiać, tylko Twój podpis na zdjęciu może niektórych drażnić. No, ale trudno wszystkich zadowolić. Pzdr.