kiedys byla o tym mowa ale zadnych konkretow
kawalek czarnyj bumjer jest z tego filmu
znalazlem jeszcze cos takiego - http://www.youtube.com/wa...related&search= jeszcze lepsze - ma ktos to w mp3 ?:D
w ogole co to za film ? jakas ruska mafia ale co dalej ? widzial to ktos ?
Bumer`a to my juz oklepalismy na forum, co nie Gasper?
No ba, zapomniałem dodać, że mam jeszcze soundtrack na CD z Bumera 2. Do pierwszej części znaleźć oryginalny soundtrack graniczy z cudem. Przypadkiem znalazłem pliki mp3 na jakiejś rosyjskiej stronce
Obejrzałem obie części Bumera . Można je sobie ściągnąć z emula . Warto o ile ktoś rozumie co nieco po rosyjsku , bo napisów się raczej nie znajdzie. Nie należy spodziewać się jednak jakiś spektakularnych pościgów czy mordobicia co nie znaczy , że tego nie doświadczymy . W pierszej części tytułowy bumer to e38 , w drugiej główny bohater śmiga e53.
Myslalem ze to jakies badziewie w ktorym nienajwyzszych lotow fabula jest tylko pretekstem do pokazywania beemki z roznych ujec, ale po tym co piszecie rposzukalem recenzji i wyglada na to ze to kawal porzadnego kryminalu, chyba sobie sciagne. A tak przy okazji, jak ktos nie jest uprzedzony to polecam 9 kompanie - taki ruski pluton. Jak chca to potrafia zrobic cos dobrego
No potrafią, był kiedyś na TVP 2 jakiś rosyjski serial o mafi i też całkiem fajnie się go oglądało i jeszcze jeden był ostatnio ale kurcze tytułów nie pamiętam
No a do Bumera 2 napisów szukam już miesiąc bo rosyjskiego nie za bardzo kumam
He he myślisz, że dasz radę? Ile lat się uczysz tego języka? Ja studiuję tenże kierunek i nie wiem czy bym się podjął. Tłumaczeniem filmów zajmują się profesjonalni tłumacze, a nie osoby z gimnazjum. Chyba, że chcesz zrobić tłómaczenie, a nie tłumaczenie
He he myślisz, że dasz radę? Ile lat się uczysz tego języka? Ja studiuję tenże kierunek i nie wiem czy bym się podjął. Tłumaczeniem filmów zajmują się profesjonalni tłumacze, a nie osoby z gimnazjum. Chyba, że chcesz zrobić tłómaczenie, a nie tłumaczenie
Moje pierwsze 5 lat mieszkalem w Bialorusi, nie martw sie, dam rade.
Do bumera 1 mam napisy, zdążyłem ściągnąć zanim zamknęli stronkę z napisami. Wystarczy że do drugiej napiszesz.
Pierwsza część to z tego co słyszałem od moich przyjaciół z Rosji, typowy obraz ich kraju. Może nie jest super wybitny, ale z wielkim zaciekawieniem go oglądałem.
Drugą część już obejrzałem z dziewczyną i nawet jej się podobał. Dużo lepiej nagrany film, bardziej wartki, z przyjemniejszym scenariuszem i wątkami.
Moje pierwsze 5 lat mieszkalem w Bialorusi, nie martw sie, dam rade.
Białoruski znacznie różni się od rosyjskiego
To dla wprawy przed Bumerem, jakbyś przetłumaczył owe zdania:
1). Moskwa nie wierzy łzom.
2). Moskwa to miasto kontrastów. Po szerokich i dziurawych ulicach pędzą eleganckie limuzyny i poczciwe łady.
3). Pani Roma , pół-Polka, pół-Rosjanka, nie ukrywa:- Jeśli nie masz minimum 700 dol. na miesiąc, trudno tu żyć.
4). Dojeżdzam na Plac Czerwony. W Moskwie znajduje się pomnik Puszkina.
5). Zabalsamowany Lenin leży w mauzoleum, młode pary wciąż przychodzą składać tu kwiaty.
Serio? A myslalem, ze odwrotnie To Ty chyba nie wiesz, ze w Bialorusi w 99% w cywilizowanych miastach uzywa sie rosyjskiego. A tak poza tym, to bialoruski srednio potrafie.
Bagor napisa/a:
To dla wprawy przed Bumerem, jakbyś przetłumaczył owe zdania:
Po jaka cholere mam Ci tlumaczyc te zdania, jak trzeba napisow RU-POL a nie POL-RU.
Co Ty mnie sprawdzasz?