BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Mandat za złe parkowanie :)
Autor Wiadomo
--==maly==-- 

Pomg: 7 razy
Doczy: 29 Mar 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-05-18, 13:44   Mandat za złe parkowanie :)

Witam
Jak w temacie dostałem dziś mandat za złe parkowanie.
U mnie pod blokiem narobiło się tyle samochodów,że zawsze wieczorem nie ma gdzie zaparkować.
Samochody parkują na chodnikach krawężnikach itd.
Ja postawiłem samochód w jedynym wolnym miejscu dwoma kołami na trawie i rano niespodzianka wezwanie do strazy miejskiej i nalepka,ze niby zrobili zdjęcie zaparkowanego samochodu.
"WEZWANIE na podstawie art 12 ust 1 pkt 4 i5 z dnia ble ble proszę o osobiste stawienie się z dowodem osobistym w Odziale ... w terminie 7 dni od daty wykroczenia...Parkowanie pojazdy na zieleni niszczenie zieleni.
Pytanie do was mam tam iść czy olać temat bo szczerze mi się nie chcę.
Oczywiście rano stały tam jeszcze dwa samochody ale mandat dostałem ja może zaparkowały jak już straż odjechała bo wieczorem stało tak zaparkowanych z 5 samochodów.

kiloff 

Pomg: 5 razy
Doczy: 10 Lut 2006
Skd: Krosno
Wysany: 2007-05-18, 14:01   

olac - siostra dostala cos takiego kolo wrzesnia .. do tej pory sie nie zglosila do strazy miejskiej - zadnego odzewu od strazy rowniez ..

www.system.mimbu.pl

BADYL 

Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2007-05-18, 14:08   

To sa burki - idac tam poprostu przyznajesz sie do winy ze to ty zapewne przy tobie wypisza twoje dane a ty podpisujac sie pod nimi podpiszujesz zgode ze to ty zrobiłem itd.

--==maly==-- 

Wysany: 2007-05-18, 14:20   

Kiedyś dostałem już za brak opłaty w parkomacie a raczej skończyła mi się 5 minut wcześniej a ja byłem u dentysty i wizyta się przedłużyła także nie miałem jak dorzucić. Wychodze a tam mandat odrazu wyrzuciłem do kosza i spokój.
Tu mnie trochę niepokoi ta adnotacja,że zostało zrobione zdjęcie itd.
Przecież czarne bmw nie może stać na trawie dwoma kołami inne mogą ale nie bmw.
Ciekawe gdzie miałem kur$%^ zaparkować była 23 więc małe prawdopodobieństwo że ktoś odjedzie siedział bym do rana w samochodzie.

BADYL 

Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2007-05-18, 14:23   

Nie pekaj u mnie pod robota stara tez niechacy chłopaki stawali jedynm kołem na trawie wychodzi a tu zonk mandat.

To tak samo jak ze foto z radaru - masz sie do nich zgłosic wypisac dane i podpisac sie ze przynjasziesz sie do winy i przyjmujesz mandat w jakies tam kwocie.

MAJSU 

Pomg: 14 razy
Doczy: 14 Wrz 2006
Wysany: 2007-05-18, 14:46   

A ja chyba zgłoszę paru agentów odemnie z podwórka bo ciągle buraki parkują na trawnikach, przejściach gdzie się da bo im się nie chce :cenzura: ruszyć 300m dalej jak idą do samochodu...

--==maly==-- 

Wysany: 2007-05-18, 14:59   

Patrz na to jak sobie chcesz. Ja bym nie zostawił samochodu 500m dalej żeby mi go zajebali albo wynieśli wszystko ze środka a ja nawet alarmu nie usłyszę.

kiloff 

Doczy: 10 Lut 2006
Skd: Krosno
Wysany: 2007-05-18, 15:03   

maly : jak siostra dostala ta karteczke za szybe o zlym parkowaniu to tez pisalo tam ze zostalo zrobione zdjecie .. ;) nie pekaj .. nie idz nigdzie .. przyjdzie ci wezwanie do domu to wtedy pojdziesz - przeciez jak rano przyszedles do samochodu to juz mogl ktos ta karteczke ze strazy miejskiej zabrac .. ;)

www.system.mimbu.pl

--==maly==-- 

Wysany: 2007-05-18, 15:05   

Ok tak zrobię bo nie mam zamiaru się przyznawać dzięki.

marvin-86 
Częstochowa

Pomg: 1 raz
Doczy: 26 Lis 2006
Skd: Częstochowa
Wysany: 2007-05-18, 15:18   

ja tak mialem to poprostu po roku nie upominajac sie ... zabrali mi z konta nalezna kwote poprzez wykonannie wyroku komornika bla bla bla ;) :spoko: :spoko: sraj na nich :) bo to bananowa mlodziez jest :jupi: :jupi:

biemdablju 
GOOD STYLE FAN

Pomg: 3 razy
Doczy: 25 Lut 2007
Skd: warsaw
Wysany: 2007-05-18, 15:18   

mam taka sama sytuacje pod robota i regularnie robia takie akcje z naklejakmi na szyby :x

kto sie do nich zglosil ten teraz zaluje,
od ponad roku żadnego odzewu z ich strony a jak pojdziesz to zaktualizują sobie twoje dane i za kazdym razem trzeba bedzie placić ;/

olej tych cieci :D
old school & german style follower.

Adi 
urzędas

Pomg: 14 razy
Doczy: 30 Sie 2005
Skd: Hindenburg OS
Wysany: 2007-05-18, 16:26   

Zależy od strażnika z którym byś miał rozmawiać, u mnie w mieście takie sprawy kończą się przeważnie pouczeniem chyba, że ktoś notorycznie lamie jakiś przepis to potem jest mandat. Możesz to olać bo karteczka wsadzona za szybę to żadne powiadomienie! Przecież nic nie podpisywałeś, że otrzymałeś zawiadomienie o konieczności stawienia się u nich. Teraz wszystko zależy od Ciebie czy zaryzykujesz, pójdziesz i może sprawa skończy się pouczeniem a może nie albo olejesz temat i też rozejdzie się po kościach lub nie.
Nie wiem co to za artykuł, z którego Cię wzywają bo wtedy bym może mógł coś więcej powiedzieć ale nie mam nawet teraz dostępu do dziennika ustaw chyba, że poczekasz do poniedziałku to trochę rozeznam temat.

zielony potworek, mała czarna dziewiętnastka i zielona z plecakiem

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2007-05-18, 17:31   

w Warszawie straż miejska nie poucza, bo w 90% to straszne kabany
marvin-86 napisa/a:
ja tak mialem to poprostu po roku nie upominajac sie ... zabrali mi z konta nalezna kwote poprzez wykonannie wyroku komornika bla bla bla
sami z siebie zabrać nie mopgli - musiał być wyrok/nakaz zapłaty, ale jak mają Twoje nieaktualne dane, to nawet się o tym nie mogłeś dowiedzieć - nie zawsze opłaca się nie podawać swoich prawdziwych danych - tak to jest - raz Ty kogoś wysterujesz, a raz ktoś Ciebie

lesiek 
Wojciech

Doczy: 05 Kwi 2007
Skd: Mielec/Tiel
Wysany: 2007-05-18, 22:50   

Moj ojciec jest zawodowym kierowca, tygodniowo to ze 3-4 takie mandaty do domu przynosi i nigdy nie placi, czasami jak mu sie nudzi to jedzie do firmy i placa za niego, ale zazwyczaj wklada je do klasera :P

E46 320i 1999r - Sedes
E46 325Ci 2001r - Cabrios

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Pomg: 4 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Krakow/Tbg
Wysany: 2007-05-19, 01:08   

łał

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2007-05-21, 08:00   

yo!
lesiek zrób foto klasera :twisted:

Shreku 

Pomg: 6 razy
Doczy: 18 Kwi 2006
Skd: Warszawa/Hrubieszów
Wysany: 2007-05-21, 09:00   

Olej Mały sprawę, a jak do Ciebie kiedyś.... kiedyś przyjdzie jakieś wezwanie jedź się kłócić :mg:

lesiek 
Wojciech

Doczy: 05 Kwi 2007
Skd: Mielec/Tiel
Wysany: 2007-05-21, 14:31   

korzuch napisa/a:
yo!
lesiek zrób foto klasera :twisted:

OK :spoko:

E46 320i 1999r - Sedes
E46 325Ci 2001r - Cabrios

brain69 - usunięty
[Usunity]

Wysany: 2007-05-23, 03:44   

mi raz strażniki włożyły wezwanie za wycieraczkę za postój na "zieleńcu" rok minął a wezwanie mam w schowku na pamiątkę
jak coś ode mnie chcą to niech przyjdą ja nie będę nigdzie chodzić
mogliby zrobić na stronie straży miejskiej zrobić obsługę internetową przestępcy drogowego, jakieś forum, jak już będzie piszę się na admina :mg: :mg:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: