BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Przesunity przez: kafarek
2007-05-15, 12:48
poszukuję BMW E36 !!!!!
Autor Wiadomo
ANDRZEJ-BIELAK 
Biała Może Więcej

Pomg: 2 razy
Doczy: 04 Wrz 2006
Skd: BIAŁYSTOK
Wysany: 2007-05-16, 11:44   

MAJSU_WuWuA napisa/a:
A tak w ogóle to chyba nie jest zbyt duży problem dla Policji sprawdzić właścicieli wszytskich zielonych E36 o tablicach BL nie sądze że jest ich aż tyle...

program który ma policja do sprawdza potencjalnych sprawców nie jest taki dobry jak się wydaje, przynajmniej tak powiedział policjant który prowadził moją sprawę, a może jest tak że faktycznie jest tak że im się nie chce.
W lutym miałem stłuczkę, starszy gośc dekikatnie wiechał mi w tył, dosłownie dotknał, i nie zatrzymał sie pojechał dalej, zadzwoniłem po policje i po jakimś czasie zostałem wezwany na komendę i powiedziano mi że nie są w stanie stwierdzić po tych numerach co to za samochód, marka im nic nie mówi, kolor również, mogą tylko patrzeć różne kombinacje numerów przy czym muszą znać chociaż 3 znaki z tablic rejestracyjnych.

agnese23r 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczya: 15 Maj 2007
Skd: warszawa
Wysany: 2007-05-16, 11:57   

dokladnie to samo uslyszalam od policjanta zajmujacego sie nasza sprawa :(
wiec cos chyba musi w tym byc... chociaz jest to nie do pomyslenia, zeby mieli taki kiepski system

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2007-05-16, 12:08   

Nie masz jakichs znajomosci w wydziale komunikacj, czy w urzedzie miasta itp? Popytaj wsrod znajomych, moze ktos bedzie mial jakies dojscie. Skoro policja twierdzi ze nie moze znalesc samochodu to moze uda sie przez wydzial komunikacji (ale mysle ze raczej nieoficjalnie). Jak juz zauwazylas w przypadku BMW sytuacje komplikuje fakt, ze dla tego samego modelu wystepuja rozne oznaczenia, wiec ten kto bedzie szukal musi przejzec wszystko co zaczyna sie cyfra 3, skoro jestes pewna ze to E36 to rok produkcji musi byc pomiedzy 91 a 98 (chyba ze byl to compact albo kombi to nawet 2000).
A co do policji - na urzedasa nic tak nie dziala jak wycieczka do przelozonego (nie konieczie bezposredniego) i koniecznosc tlumaczenia sie na pismie.
Jak bedziesz wysylac jakies pisma to nie pisz ze to bylo 316, bo w ten sposob sugerujesz zeby nie szukac wsrod np 320, pisz np BMW serii 3 model E36, albo BMW 3xx itp
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

Belisama 

Pomoga: 8 razy
Doczya: 28 Sie 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-05-16, 12:17   

Art. 51. 1. Tworzy się Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny, zwany dalej "Funduszem".
2. Do zadań Funduszu należy wypłacanie odszkodowań i świadczeń z tytułu ubezpieczenia obowiązkowego, o którym mowa w art. 4 pkt 1 i 3, w granicach określonych na podstawie przepisu art. 5:
1) za szkodę na osobie, gdy szkoda wyrządzona została w okolicznościach uzasadniających odpowiedzialność cywilną:
a) posiadacza pojazdu lub kierującego pojazdem mechanicznym, a nie ustalono ich tożsamości i nie zidentyfikowano pojazdu,

To fragment z ustawy o działalności ubezpieczeniowej nie mam pewności sprawdź sobie ale mieści się w Warszawie na Płockiej na woli proponuję skorzystać :)

agnese23r 

Wysany: 2007-05-16, 12:22   

belisama... ubezpieczyciel uznal i tak nas poinformowal, ze jesli sprawca sie nie znajdzie to musi to pokryc nasze ubezpieczenie AC :( i zabieraja wtedy tez znizki ktore byly

[ Dodano: 2007-05-16, 12:25 ]
aaa.... bruner... dzisiaj usiwadomilam panu z poliscji, ktory zajmuje sie ta sprawa, zeby szukal E36 .. napewno byl to sedan... a nie coupe albo kombi... ten policjant nie byl chyba zbyt zadowolony, ze wyszukuje mu dodatkowa prace ;)

misza 

Pomg: 4 razy
Doczy: 21 Sie 2005
Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2007-05-16, 12:29   

no nie moge, 10% znizki to chyba nie duzo(naprawic z ac i jak sie bedzie ubezp konczyc to do innej firmy bo bedzie zwyzka ze hoho), myslalem ze tylko oc jest.... na jaka wartosc policzyli szkode? mowisz ze bardzo uszkodzony, tylko czy to sie bedzie opłacało naprawiac?, szkoda całkowita?

p.s. UFG jest w powijakach, tak samo mieli łapac tych co nie płaca oc a maja zarejestrowane auto....

Belisama 

Wysany: 2007-05-16, 12:33   

Fundusz ochrony ubezpieczonych nie ma nic wspólnego z waszym ubezpieczycielem to instytucja powołana właśnie na takie wypadki kiedy jest problem z odszkodowaniem oni własnie mają rezerwy finansowe na takie okoliczności a potem sami zajmują sie szukaniem winnego 8)

agnese23r 

Wysany: 2007-05-16, 12:36   

masz racje 10% to nie duzo... ale naprawa wyjdzie z 15 000 :(
a przed sekunda sie dowiedzielismy ze rzeczoznawca specjalnie wpisal w kosztorysie pewne czesci do wymiany, ktore wcale nie musza byc wymieniane - bo im nic nie jest.... takze to ile ta naprawa bedzie kosztowac to niestety dokladnie jeszce nie wiemy.
dzieki temu ze wpisal tych kilka czesci - przekroczyl jakis tam prog, ze samochod niby powinien byc do kasacji, o 300zl !! !! paranoja jakas .. naszczescie mechanik jest w stanie podwazyc ta wycene rzeczoznawcy

Belisama 

Wysany: 2007-05-16, 12:41   

15000 tyś to chyba cały parking fiatów koleś rozjechał :wink:

agnese23r 

Wysany: 2007-05-16, 12:47   

tylko tego naszego :)
niestety czesci do niego sa dosc drogie

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2007-05-16, 12:48   

Belisama, skoro to samochod z ok 2000 roku i jest szkoda calkowita to nie widze nic dziwnego w tej wycenie.
Agnese - pisalas wyzej ze to sedan, mam nadzieje ze wiesz ze w terminologii BMW nazwa sedan okreslane sa tylko modele 4 drzwiowe. Modele 2 drzwiowe mimo iz tak na prawde sa to rowniez sedany okresla sie jako coupe (mimo takiej samej bryly, roznia sie tylko iloscia drzwi), wiekszosc ludzi tego nie wie i dla nich to moze nie byc takie oczywiste, ale piszac sedan dla nas jasne jest ze szukamy tylko modelu 4 drzwiowego. Wiec jesli ten samochod mial lub mogl miec 2 drzwi to pisz, zeby nie bylo nieporozumien. Bo mozliwe ze gdzies stoi rozwalona coupeta ale szukamy sedana - rozumiesz o co mi chodzi?
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

agnese23r 

Wysany: 2007-05-16, 12:53   

wiem co znaczy sedan :)
i wiem ze coupe jest 2-drzwiowy a sedan 4-drzwiowy - to chyba kazdy wie...
poza tym ja mam sedana - wiec chyba wiem czym jezdze :)

Kujon 

Doczy: 09 Lut 2006
Skd: Tarnów
Wysany: 2007-05-16, 13:16   

Bruner napisa/a:
Nie masz jakichs znajomosci w wydziale komunikacj, czy w urzedzie miasta itp? Popytaj wsrod znajomych, moze ktos bedzie mial jakies dojscie. Skoro policja twierdzi ze nie moze znalesc samochodu to moze uda sie przez wydzial komunikacji (ale mysle ze raczej nieoficjalnie). Jak juz zauwazylas w przypadku BMW sytuacje komplikuje fakt, ze dla tego samego modelu wystepuja rozne oznaczenia, wiec ten kto bedzie szukal musi przejzec wszystko co zaczyna sie cyfra 3, skoro jestes pewna ze to E36 to rok produkcji musi byc pomiedzy 91 a 98 (chyba ze byl to compact albo kombi to nawet 2000).
A co do policji - na urzedasa nic tak nie dziala jak wycieczka do przelozonego (nie konieczie bezposredniego) i koniecznosc tlumaczenia sie na pismie.
Jak bedziesz wysylac jakies pisma to nie pisz ze to bylo 316, bo w ten sposob sugerujesz zeby nie szukac wsrod np 320, pisz np BMW serii 3 model E36, albo BMW 3xx itp

Program POJAZD na którym pracują WK posiada takie opcje wyszukiwania:
- po nr rejestracyjnym
- po nazwisku właściciela
-po marce i modelu
W tarnowie jeśli wpisze sie " BMW 3XX" , wychodzi kilkaset pojazdów, w Warszawie będzie to pewnie na tysiace, nikt napewno nie podejmie sie sprawdzenia tego...

www.bmw-syndykat.pl - Ciemna Strona Marki

agnese23r 

Wysany: 2007-05-16, 13:17   

ale tu chodzi o Łomże - tak więc tam nie może być ich dużo :)

Kujon 

Wysany: 2007-05-16, 13:22   

agnese23r napisa/a:
ale tu chodzi o Łomże - tak więc tam nie może być ich dużo :)

A masz pewnośc że pojazd był zarejestrowany w Łomży :?:

brain69 - usunięty
[Usunity]

Wysany: 2007-05-16, 13:25   

no Koleżanka pisała że blachy na BL się zaczynały

agnese23r 

Wysany: 2007-05-16, 13:26   

tego akurat jesteśmy pewni.
całe zdarzenie miało miejsce w łomży a na tablicah miał BL

Kujon 

Wysany: 2007-05-16, 13:29   

sorry ale przyznaje sie że nie czytałęm tematu od początku

Cypisek 
inż. Żuljan

Pomg: 97 razy
Doczy: 14 Maj 2006
Skd: Lublin
Wysany: 2007-05-16, 14:33   

belisama napisa/a:
15000 tyś to chyba cały parking fiatów koleś rozjechał :wink:

I uciekł!!!

Agnese23r, może to znak z niebios że trzeba zmienić samochód na BMW?

Twój samochód do kasacji a tamten odjechał? coś w tym jest!

misza 

Doczy: 21 Sie 2005
Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2007-05-16, 15:05   

mowisz ze szkoda na 15k nie bedziesz sie bała takim autem pozniej jezdzic? lepiej zeby oddali te 15k i dopłacili za wrak(to raczej nie przejdzie, czasem firma pomaga pozbyc sie wraku, czyli złomowanie itp) i kupcie nowe auto, zapewne rzeczoznawca specjalnie policzył o 300zl wiecej, moze jest rozsadny poprostu

agnese23r 

Wysany: 2007-05-16, 15:14   

tak firma ubezpieczeniowa zaproponowala nam pomoc w sprzedazy rozwalonego samochodu ... smiechu warte..... wg nich w takim stanie jakim jest teraz jest wart ok 17tys... i mysla ze moze ktos go kupi :lol:

[ Dodano: 2007-05-16, 15:18 ]
misza napisa/a:
.... zeby oddali te 15k i dopłacili za wrak
gdyby chcieli dac za wrak + te 15tys to nie bylo by problemu ... ale chca nam dac niecale 12tys w zwiazku z kasacja samochodu i pomoc w sprzedazy tego co zostalo z samochodu :lol:
Ostatnio zmieniony przez agnese23r 2007-05-16, 15:15, w caoci zmieniany 1 raz  

agnese23r 

Wysany: 2007-05-16, 15:14   

moj samochod jest caly ... na szczescie zostal w wawie ... to autko mojego chlopaka, ktore zostalo tak potraktowane :(

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2007-05-16, 15:50   

agnese23r napisa/a:
tak firma ubezpieczeniowa zaproponowala nam pomoc w sprzedazy rozwalonego samochodu ... smiechu warte..... wg nich w takim stanie jakim jest teraz jest wart ok 17tys... i mysla ze moze ktos go kupi :lol:

[ Dodano: 2007-05-16, 15:18 ]
misza napisa/a:
.... zeby oddali te 15k i dopłacili za wrak
gdyby chcieli dac za wrak + te 15tys to nie bylo by problemu ... ale chca nam dac niecale 12tys w zwiazku z kasacja samochodu i pomoc w sprzedazy tego co zostalo z samochodu :lol:

Wierz mi ze znajda sie chetni na "szrota" sam byłem kiedys swiadkiem jak ASO (chyba TOYOTA) wykupiło Yariske po dachowaniu za 25 tys + ktos tam odszkodowanie dostal.

Grzesiek 

Pomg: 8 razy
Doczy: 25 Lut 2007
Skd: Rudnik nad Sanem
Wysany: 2007-05-16, 19:46   

ogladaliascie dzisiaj wiadomosci ?? ?? koles z Łomży rozjechal beemka 9 letnie dziecko dziecko niestety zmarlo co to sie dzieje w tym miescie??????????? szok

cichecki0511 

Pomg: 3 razy
Doczy: 22 Gru 2006
Skd: Poznań
Wysany: 2007-05-16, 20:35   

młody318IS napisa/a:
ogladaliascie dzisiaj wiadomosci ?? ?? koles z Łomży rozjechal beemka 9 letnie dziecko dziecko niestety zmarlo co to sie dzieje w tym miescie??????????? szok

A no właśnie ja to oglądałem, całe wydarzenie miało miejsce 3 maja 2007, beemka to e36, zielona. Coś mi sie wydaje że to ma jakiś związek. :?:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: