BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
GOLF I nadal produkowany !!!
Autor Wiadomo
marekfl 
Scyzoryk

Doczy: 10 Mar 2006
Skd: Kielce - Scyzoryk
Wysany: 2007-05-03, 19:49   

Marcin napisa/a:
Przepraszam bardzo ale Marek napisal, ze BMW nie pielegnuje historii a nie, ze BMW Polska jej nie pielegnuje. Ja pisze o BMW a nie o BMW PL.

Pisalem tu o swoich odczuciach, bo znalazlem ten artykul szukajac info o e30 akurat ;-) stad moje zazenowanie sytuacjia ze jakis Volkswagek kontunuuje produkcje kultowego auta, a BMW zapomina to e30 itp.

A to ze pokazels jedna czy dwie strony jest tylko wyjatkiem potwierdzajacym regule. Wiekszosc producentow stawian na nowe modele i szczyca sie nimi, jak by na to nie patrzec. A tam gdzie jest wspiomiane o tych starszych modelach, to stalo sie to za przyczyna milosnikow modelu ;-)

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2007-05-03, 20:59   

Marcin, a czy to w ogóle możliwe, żeby się przy Tobie nie nabawić kompleksów? ... a tak BTW - od kogo mi sie one niby udzieliły? czy spotkałeś się już z podobnym nastawieniem? ... czy to oznacza, że nie jestem jedyny? :lol: ... ale ci ludzie zakompleksieni :lol:

speed 
Michał

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Pa 2005
Skd: K/R/A/K/Ó/W
Wysany: 2007-05-03, 23:13   

Ja często jeżdżę do salonu bmw po różne większe i mniejsze części (niestety nie do Marcina bo to na drugim końcu Krakowa więc z wiadomych względów wybieram ten 1,5 km ode mnie) i nigdy nie spotkałem się z czymś takim o czym piszecie. Zawsze jestem miło obsłużony bez znaczenia czy kupuje części do mojej e34 czy np dla klienta do e46, czasami nawet przyjeżdżam z listą zakupów po prostu zawracam gitarę pytając tylko o same ceny części "po zniżkach" i pan jeszcze musi to dla mnie przeliczać i nigdy nie wyczułem żadnego zniesmaczania z jego strony :)

p.s. Pozdrawiam pana z działu bmw części w Krakowie :wink:

Every man dies... But not every man really lives...

Adi 
urzędas

Pomg: 14 razy
Doczy: 30 Sie 2005
Skd: Hindenburg OS
Wysany: 2007-05-04, 00:01   

To co już Bruner napisał. Jest potrzeba to sie produkuje, a że w kraju takim jak RPA taki samochód schodzi łatwiej bo jest tani to taki produkują (u nas tak było z polonezem). VW go produkuje tylko z powodów zarobkowych a nie żeby pielęgnować tradycje! Gdyby im na tym zależało to wprowadzili by go do sprzedaży w Europie. I co znalazło by się paru fascynatów, którzy by go kupili i na tym koniec. Produkcja tego samochodu w RPA nie ma nic wspólnego z pielęgnacją historii itp.

Temat był o Golfie a wy wjeżdżacie na obsługę w ASO BMW :D

zielony potworek, mała czarna dziewiętnastka i zielona z plecakiem

ANDRZEJ-BIELAK 
Biała Może Więcej

Pomg: 2 razy
Doczy: 04 Wrz 2006
Skd: BIAŁYSTOK
Wysany: 2007-05-04, 08:12   

marekfl napisa/a:
ANDRZEJ-BIELAK napisa/a:
Wydaje mi się żeby znalazło się klilkuset klientów to i e30 mogli wyprodukować

A mi sie wlasni wydaje ze BMW by sie tego nie podjelo a jak już to kosztowalo by to kosmiczne pieniadze. Predzej jakis tuner by to zrobił.
Taka jest prawda.

BMW nie wspiera juz swojej histori. Spróbujcie znaleźć cos na ich stronie o starszych modelach niz E46 :/ a szkoda bo to kawał dobrej motoryzacji

mieszane mam myśli na temat produkcji e30 przez bmw teraz. http://cgi.ebay.de/YOUNGT...1QQcmdZViewItem Chociaż patrząc na ten link http://cgi.ebay.de/YOUNGT...1QQcmdZViewItem
wydaje mi sie że to by była kwestia dobrego skalkulowania ceny.

SajGoN 
zakochany w E30

Doczy: 08 Gru 2006
Skd: ŁukówPL/PortsmouthUK
Wysany: 2007-05-05, 11:40   

Witam!
Zgadzam sie z ADI
Produkowany Golf MKI w RPA to zaden dowod na to ze VW dba o Historie.
A co do ASO, to ja nie wyoobrazam sobie takiej sytuacji, tylko czekam zeby mi sie cos takiego przytrafilo... Zrobil bym niezly sajgon, z gosciem nie gadalbym i odrazu do szefa. Ja mialbym byc gorzej traktowany niz wlasciciel pytajacy o zestaw wykladzin do E90 ?
W takich sprawach jesli chodzi o BMW i E30 postaralbym sie zeby wywalili z roboty goscia.
A pracownik dojedzajacy Oplem do roboty i parkujacy pod salonem?
Co to ma byc? Co to za polityka?! Skandal!
Gdybym rozmawial i wyczulbym ze nie ma pojecia o tym co mowie to nie wiem czy bym sie opanowal.
Osoby pytajace o E24 powinni witac w ten sposob :prosze:
Pozdro
Skrzynia 6-tka z M3 3.2
Automat z E36 328i Coupe

marekfl 
Scyzoryk

Doczy: 10 Mar 2006
Skd: Kielce - Scyzoryk
Wysany: 2007-05-05, 12:12   

SajGoN napisa/a:
Osoby pytajace o E24 powinni witac w ten sposob

heh chcial bym ;-) niestety jesli nie trafi sie na prawdziwego milosnika to niesty lbardziej przychylnie spojza na walsciciela E90 :/ choc musze przyznac ze w moim serwisie zawsze jestem milo zalatwiaony ;-)

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2007-05-05, 13:20   

Ja nigdy nie miałem krzywch akcji w ASO - oprócz kodu do radia o które prosił co WOREK mi załatwial to powiedziali ze do tak starych samochodów nie maja archiwum.

PS.Dzieki mariusz_szkocja ;)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: