Wysany: 2004-11-07, 10:28 zakop auta na polskich probnych
auto jest przywiezione z niemiec, ma probne polskie tabice(polskie czerwone),podobno wszystko opłacone i dokumetacja w pozadku,czy moge odkupic takie auto i bez problemu zarejstrowac?,jakos mi sie obiło ze na miekim dowodzie nie mozna sprzedawac puki sie nie dostanie twardego,a moze w tym przypadku jest inaczej gdy auto przyszło z niemiec,a moze mi ktos bzdury powiedział?
jakub [Usunity]
Wysany: 2004-11-07, 11:21
Nie powinno być problemu. Sprawdź w zaświadczeniu o przebytym badaniu technicznym w Polsce na jakich tablicach było auto zgłoszone do badania. Numery z badania trzeba zwrócić do komunikacji (przynajmniej u mnie tak jest) Czerwone tablice są czasowe i przeważnie mają ważność około 14 dni. Niemieckie papiery są znakowane w Polsce pieczątką że auto jest zarejestrowane tu i tam. Papiery są odbierane i oddawane po oznakowaniu po wydaniu twardego dowodu. Jeżeli sprzedawca ma wszystkie dokumenty tzn, że nie zgłosił auta do docelowej rejestracji.
Pomg: 1 raz Doczy: 30 Sie 2004 Skd: Warszawa YELONKI
Wysany: 2004-11-08, 20:59
Siemanko Erikson.Auta na czerwonych-próbnych numerach z reguły nie przyjechały do Polski naturalnie czyli Lohra,laweta itp.Nie znaczy to że to złom,tylko nie trzeba płacic ubezpieczenia,itd,itp.Ale musisz dokładnie wszystko sprawdzić.Czy te auto już jest zgłoszone w Polskim wydziale komunikacji,i czeka na sprawdzenie legalności,wszystkie papiery,wymeldowanie,a najlepiej znajdz kogoś kto się zajmuje sprowadzaniem samochodów i Ci wszystko sprawdzi i doradzi,co i jak.Zapłacisz może z 50.00PLN a będziesz miał pewność że nikt nie wciska cię na minę.
_________________ B-ardzo M-iłe W-spomnienia
DAREK-użytkownik forum
E34 525 -SPRZEDANE> Jest: PRIMERA P12,YAMAHA Fazer 600 , E36 COUPE,E 38
Ja kupiłem dzisiaj Etę na takich blachach. Czekają mnie jeszcze tylko koszty rejestracji pojazdu, czyli ok. 700PLN. Wszystko pozostałe jest załatwione. Handlarze poprostu żeby zaoszczędzić zabierają (poniekąd nielegalnie) polskie blachy próbne do Niemiec i na nich przyjeżdzają do Polski. Moja tak przyjechała. Nie powinno być żadnych szopek przy rejestracji.
_________________ === PANCIN ===
pełnoletnie 325e
cmc1 [Usunity]
Wysany: 2004-11-09, 10:00
wszystko jest ok-czyli tak jak wszyscy piszecie. Ale to ze rejestracja cie wyniesie ok.700zł to jest tylko opłata w komunikacji za karte pojazdu i dowód. Sprawdz czy masz opłaconą akzyze, zrobiony przeglad, i opłate w skarbowym zrobiona(na rzecz miasta ok 150zł) bo jezeli nie to jeszcze do tego bedziesz musiał doliczyc tez to (ok 700zł-zalezy od kwoty wpisanej na fakturze)i troche chodzenia i czekania.