BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
EURO 2012 w POLSCE
Autor Wiadomo
Cypisek 
inż. Żuljan

Pomg: 97 razy
Doczy: 14 Maj 2006
Skd: Lublin
Wysany: 2007-04-18, 18:40   

A ja słyszałem że we Włoszczowej będą budowali stadion....

A tak na poważnie, to trochę się zastanawiam jak to będzie, Polska B została pominięta w tych planach (no może za wyjątkiem jakiejś autostrady w kierunku Ukrainy której i tak pewnie nie wybudują) A poza tym cała kasa, budowlańcy i materiały będą szły na budowę wspaniałych stadionów, dróg, mostów, pierdół....... a reszta kraju pokryje się pajęczyną........ Miejmy nadzieję że nie będzie źle.

(ps. ciekawie ile będą musieli ściągnąć chińczyków do roboty hihihi)

E30 + E91

Yakuzatti 

Pomg: 19 razy
Doczy: 04 Pa 2006
Skd: Bytom/Katowice
Wysany: 2007-04-18, 19:26   

Jaja na kolach z tym Euro 2012 :]

Po pierwsze, po jaka cholere rozbudowywac stadiony na polnocy Polski jak na slasku jest bezapelacyjnie najbardziej klimatowy, jak juz w TV mowili, ze slaska (i okolic) przebiegaja jedyne autostrady.

Ja tam sie ciesze, bo beda nowe drogi, kit ze stadionami :mg:

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Pomg: 4 razy
Doczy: 30 Pa 2005
Skd: Częstochowa
Wysany: 2007-04-18, 19:33   

Yakuzatti napisa/a:
Jaja na kolach z tym Euro 2012

czy ja wiem czy jaja? mnie to wogole nie zdziwilo ze nam przyznano ME 2012. mielismy duze szanse na to. w chorwacji i na wegrzech tez lipa ze stadionami, moze ciut lepiej z drogami. wlochy, mega afera w lidze, wybryki kibiców, przestarzala inflastruktura.
Yakuzatti napisa/a:
Po pierwsze, po jaka cholere rozbudowywac stadiony na polnocy Polski jak na slasku jest bezapelacyjnie najbardziej klimatowy

masz na mysli stadion slaski w chorzowie? no dobra. jest jeden stadion i to wszystko. dlatego wybuduja jeszcze cztery. chyba wroclaw, poznan, warszawa, gdansk.

Yakuzatti 

Wysany: 2007-04-18, 19:35   

casus maximus napisa/a:
masz na mysli stadion slaski w chorzowie? no dobra. jest jeden stadion i to wszystko. dlatego wybuduja jeszcze cztery. chyba wroclaw, poznan, warszawa, gdansk.

Nasz jest rezerwowy... nie lepiej wybudowac 3 a reszte kasy z tego 4 na drogi, drogi? :D

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Wysany: 2007-04-18, 19:40   

Yakuzatti napisa/a:
Nasz jest rezerwowy... nie lepiej wybudowac 3 a reszte kasy z tego 4 na drogi, drogi?

moze wlasnie musi byc jakis stadion rezerwowy. a z tych co istnieja ktory wybralbys na taki rezerwowy ? jedynie ten w chorzowie sie nadaje bo reszta to tak naprawde ruiny albo jakies male stadioniki.
a jesli chodzi o drogi? to nie popadlabym w jakis super optymizm, bo pewnie zrobia tylko te drogi ktore beda laczyc miasta w ktorych beda sie odbywaly mecze aby kibicom latwiej sie przemieszczalo. w reszte znajac zycie pewnie wbiją .

Yakuzatti 

Wysany: 2007-04-18, 19:40   

casus maximus napisa/a:
a jesli chodzi o drogi? to nie popadlabym w jakis super optymizm, bo pewnie zrobia tylko te drogi ktore beda laczyc miasta w ktorych beda sie odbywaly mecze aby kibicom latwiej sie przemieszczalo. w reszte znajac zycie pewnie wbiją .

Zawsze lepiej cos niz nic :-)

Cypisek 
inż. Żuljan

Pomg: 97 razy
Doczy: 14 Maj 2006
Skd: Lublin
Wysany: 2007-04-18, 19:45   

Yakuzatti napisa/a:

Po pierwsze, po jaka cholere rozbudowywac stadiony na polnocy Polski jak na slasku jest bezapelacyjnie najbardziej klimatowy, jak juz w TV mowili, ze slaska (i okolic) przebiegaja jedyne autostrady.

Liczy się kasa a nie klimat Paniekolego

E30 + E91

Yakuzatti 

Wysany: 2007-04-18, 19:48   

Cypisek napisa/a:
Yakuzatti napisa/a:

Liczy się kasa a nie klimat Paniekolego

No tak, jak maja byc 4 stadiony to 4 :-) Ale jak zbuduja 4 to bedzie juz 5.

A zreszta, dobrze ze jest jak jest, bo moglo byc gorzej :)
Wasze zdrowie :beer:

Pietrek 
Inspektor Gadżet

Pomg: 12 razy
Doczy: 07 Cze 2006
Skd: Czeladź - Piaski
Wysany: 2007-04-18, 20:58   

Przed chwilą jakieś lumpy wieźli na wózeczku cegłu i troche złomu... czy to możliwe że juz zbierają ludzi z materiałami na budowy ? :shock:

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Wysany: 2007-04-18, 21:30   

Pietrek napisa/a:
Przed chwilą jakieś lumpy wieźli na wózeczku cegłu i troche złomu... czy to możliwe że juz zbierają ludzi z materiałami na budowy ? :shock:

mozliwe, ale wiesz jaka bedzie pozniej przebitka? :D

MAJSU 

Pomg: 14 razy
Doczy: 14 Wrz 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-04-18, 22:05   

A po co komu stadion na Ślasku ? Ślązaki tak kochają naszych sasiadów zza zachdoniej granicy to mogliby sobie z nimi zrobić i też by mieli swoje OJRO 2012 :lol:

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2007-04-19, 00:19   

bo polska to taki cudny kraj ze lepiej zbudowac od nowa stadion niz zmodernizowac ten juz stojacy za duzo mniejsza kase..
zreszta nie dziwne, taki bogaty kraj, nie ma na co kasy wydawac, to chlast stadiony, chlast drogi itd..
a z infrastruktura jak bedzie, wezma kase za nowa droge, pozalepiaja dziury i bedzie ze dobra jest..
kto by budowal cos dobrego jak mistrzostwa trwaja miesiac..
ostatnio jechalem czerwona krajowka do kutna, jak z przeciwka jechala ciezarowka to 1 musial zjezdzac na pobocze, ale czerwona jest..
wracalem zolta 700 cos i 1.5 pasa w kazda strone..
no ale to polska, nic dodac nic ujac..
a debile zamiast robic duzego pobocza robili by dodatkowy pas, no ale po co, niech sie tlocza ludzie..
nie dziwi mnie to zreszta jak Ci "wazni" leca w kordonie na sygnalach to im korki i dziruy nie straszne :)
euro 2012 w fife albo iss'a na 22 kompach jestem w stanie sobie w polsce wyobrazic..

mgr inż. Jędrek ;)

marvin-86 
Częstochowa

Pomg: 1 raz
Doczy: 26 Lis 2006
Wysany: 2007-04-19, 06:44   

center napisa/a:
bo polska to taki cudny kraj ze lepiej zbudowac od nowa stadion niz zmodernizowac ten juz stojacy za duzo mniejsza kase..
zreszta nie dziwne, taki bogaty kraj, nie ma na co kasy wydawac, to chlast stadiony, chlast drogi itd..
a z infrastruktura jak bedzie, wezma kase za nowa droge, pozalepiaja dziury i bedzie ze dobra jest..
kto by budowal cos dobrego jak mistrzostwa trwaja miesiac..
ostatnio jechalem czerwona krajowka do kutna, jak z przeciwka jechala ciezarowka to 1 musial zjezdzac na pobocze, ale czerwona jest..
wracalem zolta 700 cos i 1.5 pasa w kazda strone..
no ale to polska, nic dodac nic ujac..
a debile zamiast robic duzego pobocza robili by dodatkowy pas, no ale po co, niech sie tlocza ludzie..
nie dziwi mnie to zreszta jak Ci "wazni" leca w kordonie na sygnalach to im korki i dziruy nie straszne :)
euro 2012 w fife albo iss'a na 22 kompach jestem w stanie sobie w polsce wyobrazic..

jęczeć tylko potraficie :) a ja licze na to ze cos zmodernizuja cos wybuduja i bedzie fajnie bo wyjscia nie maja teraz drogi mamy jakie mamy ja licze na poprawe yoo

Prosiak 

Doczy: 30 Lip 2006
Skd: Kraków/Witkowo
Wysany: 2007-04-19, 07:28   

...jakby nie patrzec,jest to jakas szansa dla naszego kraju.Wczoraj jechałem swoja bunią dobrych pare godzin z Mrągowa do Krakowa i cały czas słuchałem w radiu opinii za i przeciw oraz tych wszystkich fascynacji.Ale czym oni sie podniecają?Jak na razie wygralismy ale zebysmy tego za szybko nie przegrali.Wszyscy liczą juz zyski i wymieniają co i gdzie powstanie,tylko mam jedno pytanie skąd pieniądze??!! Polska nie moze dojsc do ładu z jedną obwodnicą a juz mówią o stadionach i autostradach. Bedzie to wielkie wydarzenie i trzymam kciuki zeby polski rząd znowu nie dał du... ale troche sie tego wszystkiego obawiam.Znowu powstaną komitety organizacyjne,przetargi,przewałki itd....
Pzdr.Prosiak :wink:

Belisama 

Pomoga: 8 razy
Doczya: 28 Sie 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-04-19, 09:12   

Plus jeden jest wielki wkońcu się "zakwalifikujemy" :wink: :wink: :wink:

grucha 
Grill Majster

Doczy: 06 Cze 2005
Skd: Raszyn
Wysany: 2007-04-19, 10:40   

Duza część osob z tego forum zadaje sobie pytanie czemu stadion śląski jest tylko stadionem rezerwowym.....

Otóz dlatego ze nie spełnia jednego podstawowego kryterium: Nie ma zadaszonej trybuny...

Przepisy UEFA dotyczące budowy stadionow są bardzo surowe. Np musi być odpowiednia liczba miejsc na trybunach i tak np na final musi być to liczba co majmniej 40 tysięcy. Nie wspominając tu o innych pierdolach typu 4 szatnie po co najmiej 100m kwadratowych każda. Stadion musi też mieć 2 niezależne źrodla zasilania.... to tylko niektore z setek przepisow.....

Zeby zorganizować turniej potrzeba co najmniej 8 stadionów dzieląc to na 2 kraje wychodzi po 4 plus 2 rezerwowe w każdym panstwie.

Zresztą jest szansa że stadiony w Chorzowie i Krakowie nie będą tylko rezerwowymi ponieważ UEFA planuje rosrzezyć liczbę drużyn startujących w EURO 2012 do 24...
Stanie się tak zapewne na 90%

Wtedy potrzeba będzie 6 stadionów....

Zresztę jak nie teraz to kiedy mamy budować stadiony...autostrady i tak dalej.....

Pozdro

E46 328Ci 99'
E30 318is 90'

GG: 8699481

BokiemMogęWchodzić :)

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Wysany: 2007-04-19, 10:55   

center napisa/a:

oj zdziwilbys sie. modernizacja, jest duzo drozsza niz wybudowanie stadionu od podstaw.

grucha napisa/a:
Otóz dlatego ze nie spełnia jednego podstawowego kryterium: Nie ma zadaszonej trybuny...

wlasnie. nie ma zadaszonej trybuny.

grucha napisa/a:
Zresztą jest szansa że stadiony w Chorzowie i Krakowie nie będą tylko rezerwowymi ponieważ UEFA planuje rosrzezyć liczbę drużyn startujących w EURO 2012 do 24...

nie, jednak zostanie 16 jak do tej pory.

fil 

Pomg: 2 razy
Doczy: 05 Kwi 2006
Skd: ruda slaska
Wysany: 2007-04-19, 14:57   

casus maximus napisa/a:
oj zdziwilbys sie. modernizacja, jest duzo drozsza niz wybudowanie stadionu od podstaw.

byc moze..ale ja bym tak nie strzelal.no chyba ze to jakos wyliczyles :wink:

Oglolnie nie ma co sie spierac tylko sie cieszyc ze bedziemy swiadkami takiego wydarzenia,choc przyznam sie ze fan futbolu ze mnie sezonowy bo ogladam tylko mistrzostwa,i co wazniejsze mecze..

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2007-04-19, 17:20   

"Premier Jarosław Kaczyński zapewnił, że Polska i Ukraina zrobią wszystko, aby dobrze przygotować Euro 2012. Dodał, że Unia nie przeznaczyła specjalnych środków na organizację w Polsce piłkarskich mistrzostw Europy. Trzeba je będzie wygospodarować z pieniędzy przeznaczonych na inne cele. Polska będzie też musiała wykorzystać własne środki. Premier powiedział, że przy współpracy w finansowaniu inwestycji ukraińskich zostaną wykorzystane raczej środki polskie, a nie unijne."

tony pieniedzy z unii, tony...
takie tony ze drogi beda diamentowe a zamiast biegac po murawie beda biegac po 100$ :)
ale niech wam bedzie ze bede trzymal mocno :spoko: zeby wyszlo..

mgr inż. Jędrek ;)

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Wysany: 2007-04-19, 17:50   

center napisa/a:
Dodał, że Unia nie przeznaczyła specjalnych środków na organizację w Polsce piłkarskich mistrzostw Europy. Trzeba je będzie wygospodarować z pieniędzy przeznaczonych na inne cele. Polska będzie też musiała wykorzystać własne środki

no, to mnie zastrzelilo. jesli tu ciagle ( niby ) brakuje na wszystko to bedzie niezly pasztet. czyli pieniadze przeznaczone na inne cele to wlasciwie na jakie? na sluzbe zdrowia ? ;/

morgoth 
BMW zawsze w sercu

Doczy: 12 Sty 2007
Skd: Bełchatów / Wrocław
Wysany: 2007-04-19, 18:13   

casus maximus, pewnie na Euro przeznaczą tą kasę, która miała iść na premie, łapówki itp ;)

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Wysany: 2007-04-19, 18:41   

morgoth, e no to spoko. uspokoiles mnie. :mg:

Yakuzatti 

Wysany: 2007-04-19, 20:45   

center napisa/a:

musze Cie zmartwic, przy poboczu to oni sa fajni a wiesz dlaczego?

Bo te cholery krawezniki stawiaja!, no i po co to komu!!!! :evil:

Gniewek89 
Na razie teoretyk.

Pomg: 1 raz
Doczy: 01 Lut 2006
Skd: Wrocław
Wysany: 2007-04-19, 22:21   

Będzie dobrze zobaczycie. MArtwi mnie teraz jedno ze fantazja tak ponosi portale ze kazdy podaje inne kwoty i plany :evil: Dofinansowanie z unii wacha sie miedzy 10 a 50 milriadów zlotych (badz tez euro jak niektore pismaki wymyslaja)
Ogolnie to juz sam niewiem ale mam nadzieje ze bedzie gruubo :!: Jesli Dutkiewicz bedzie dalej rzadzic we wro to jestem pewien ze zrobi wszystko co w jego mocy :!: Aby wrocek dostal tyle ile moze (na maxa of cors)

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2007-04-19, 22:25   

znajomy znajomego nie dawno byl na ukrainie i powiedzial ze wody moga uzywac w tylko przez 4 godziny w ciagu dnia.normalnie mnie zatkalo az zapomnialem go spytac gdzie dokładnie byl ale podobo w jakim duzym miescie ...

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: