Menel, ale przeciez Ty masz non stop swiatla na ON w przerywce, zobacz na avatar i jeszcze w srodku dnia , nie mrugaj tak bo smerfy sie przyczepią na forum za ostrzezenia na drodze o suszarce
oo nawet nie widzialem kiedy mi 3 smiglo dorobili, to chyba w takim razie ponad 500 postow, a qrde jaki ja stary juz
Ostatnio zmieniony przez webretti 2007-04-05, 02:53, w caoci zmieniany 1 raz
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2007-04-02, 22:44
webretti, juz pisalem ze black hella musza byc ciemne wiec na wlaczonych lampach nie ma lasnu
poza tym goowno na maxa z tym przepisem, niech sobie lamusy zarowke na nosie przyczepia zeby lepiej w biurze widzieli
drogi jakie mamy to wiadomo, w jeden dzien wszystkich dziur nie polepia, nie poszerza tez drog. Prawda jest taka, ze wielu dziobakow kiedy zmierzch sie zbliza nie wlacza swiatel, bo im sie wydaje ze jeszcze jasno, teraz beda musieli non stop miec wlaczone i problem sie zmniejszy. W dzien , przy mocnym sloncu auto jadace miedzy drzewami tez jest o wiele gorzej widoczne niz jadacy ze swiatlami. Ostatnio nawet porownywalem jak sie zmierzch zaczynal zblizac ktore samochody jak widac, i patrzac na samochod z przeciwka ktory jest jeszcze daleko z wlaczonymi swiatlami nawet nie zauwazylem, ze jadacy o polowe blizej szary poldek jedzie bez swiatel, wogole go nie zauwazylem - wzrok mam dobry, tylko tak jak mowie, przy wyprzedzaniu w naszych warunkach drogowych na pewno to pomoze, a jak ktos steka, ze na zarowki wiecej wyda czy na paliwo, to niech od razu auto sprzeda, bo po co prac skarpetki, skoro sie moga predzej zniszczyc. U mnie swiatel nie da sie w aucie wylaczyc, takze mi bez roznicy, ale przynajmniej bezpiecznej bedzie na tych naszych bezdrozach UE
z tym tunelem to jednak kibel, ale nie mowie NIE, pozyjemy zobaczymy, mam nadzieje, ze korkow przez to nie bedzie w tunelach, a raczej przed tunelami, bo pewnie kazdy bedzie hamowal zanim do niego wjedzie, zeby miec zachowaną odleglosc, ale jak znam zycie to ten 4 czy 5 kierowca nie wyhamuje i komus w du.e wjedzie i dop[iero bedzie korek, hehe
mi tam wsio ryba ide sie napic
Ostatnio zmieniony przez webretti 2007-04-05, 02:54, w caoci zmieniany 1 raz
a co wy sie smiejecie, cudze chwalicie swego nie znacie!!
jak to nie ma tunelu dluzszego niz 500m...
"Ma prawie 700 metrów długości, jest częścią Drogowej Trasy Średnicowej, która umożliwia szybki przejazd z Sosnowca, przez Katowice do Gliwic. Jednym z najdłuższych tuneli drogowych w Polsce można już jeździć od soboty 9 grudnia 2006 roku. Teraz kierowcy przejeżdżający przez Katowice ze wschodu na zachód lub odwrotnie nie powinni już narzekać na korki."
Bruner, tunel w Wawie ma chyba jakies 800 ale moge sie mylic, jest dosc dlugi, ale ile ktory ma dlugosci, czy ten do GDA czy ten do Centrum Wawy jest dluzszy to nie wiem....
ale spokojnie, w Sopocie pod miastem planują zrobic tunel o dlugosci ponad 1000 metrow, hehe pamietam jak 5 lat temu o tym w radiu mowili na 1 kwietnia i wszyscy mysleli ze to zart prima aprilisowy, ale od 3 lat ostro wlakija temat i juz pomiary robią w Sopocie , kurka wodna chyba nie zrobia mi podkopu pod chalupą
Ostatnio zmieniony przez webretti 2007-04-02, 23:17, w caoci zmieniany 1 raz
Ciekawe jak będą egzekwowane te "odległości" podczas jazdy Następny debilny przepis Zatrzyma mnie pałkarz i powie jechał pan w odległości 47,5 metra a nie 50 A Ja mu na to, to proszę mi udowodnić i wsiądę to auta i pojadę sobie dalej
To ja może rozwinę troszkę temat - orientujecie się czy są jakieś przepisy gdzie i jak mają być zamontowane tzw. światła do jazdy dziennej Tylko nie piszcie że z przodu bo tyle to wiem czy np można je zamontować w miejsce ori halogenów w przedni zderzak
Wysany: 2007-04-03, 22:10 Swiatla do jazdy dziennej
......Akurat w MOTORZE był artykuł na ten temat , wymagania dokladnie takie same jak dla świateł przeciwmgielnych czyli: nie nizej niz 25 cm od jezdni (chodzi o dolna krawędź lampy ) , nie dalej niz 40 cm od zewnętrznego obrysu auta i nie mniej niz 60 cm miedzy sobą............Moga byc w miejscu ori p-mgielnych.PZDR - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
To w takim razie chyba faktycznie wpakuje sobie taki komplecik świateł do jazdy dziennej w miejsce ori halogenów - instalacja fabryczna jest a jak sie to ładnie zrobi to i wygląd wizualny się poprawi
[ Dodano: 2007-04-04, 09:29 ]
Na allegro pojawiły się urządzenia które zaraz po odpaleniu silnika włączają samoczynnie światła - fajne urządzenie bo nie trzeba o tym ciągle pamiętać a przy rozruchu światła jeszcze nie świecą nie obciążając niepotrzebnie akumulatora.