Pomg: 4 razy Doczy: 21 Sie 2005 Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2007-03-26, 00:02
Kumpel mi mowił ze MBank proponuje dla swoich kientow ubezpieczenia komunikacyjne i ze jesli ktos znajdzie taniej niz oni proponuja to zwroca roznice, nawet mi policzyl ile by mnie młody kierowca bez znizek za 2.0 by placil jakies 1000zl troszke ponad..... z 60%znizka lekko ponad 400zl proste
Pomg: 4 razy Doczy: 21 Sie 2005 Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2007-03-27, 16:29
belisama napisa/a:
Ciekawe co zrobisz jak Ci odmówią wypłaty odszkodowania pod byle pretekstem, a własnie wjechałeś w furę za pół miliona
zycie to loteria, myslisz ze PZU tak nie moga zrobic... nie ma sensu, jak bedziesz jechała po pijaku to nie ma znaczenia gdzie sie ubezpieczasz
ps mowimy o samym i tylko samym OC
nie do końca tak jest ponieważ firmy typu PZU mają znacznie większy budżet na wypłaty odszkodowań z tytułu OC i wychodzą z założenia że nie są to ubezpieczenia dochodowe nadrabiają pozostałymi rodzajami które przynoszą zyski
Właśnie przyczytałam warunki MTU i w rozdziale czego nie obejmuje ubezpieczenie jest kilka punktów, które budzą wątpliwości:
1. Nie obejmuje szkód w pojazdach następujących marek niezależnie od ich wartości :
a) Fiat 125p, Fiat 126p
b) BMW, Mercedes Audi oraz Jaguar wyprodukowanych po 1995 roku.
2. Pojazdów starszych niż 12 lat
Wychodzi z tego że jest tylko parę miesięcy produkcji BMW które można tam ubezpieczyć
+ zapis o nieubezpieczaniu pojazdów nie złożonych u producenta (tzw.składak) ten zapis jest we wszystkich warunkach wszystkich towarzystw, ale w troche innej formie i dotyczy pojazdów które mają w dowód wpisane składak a tutaj nie jest to tak określone
Jest tam jeszcze kilka punktów, które nie są fajne a wszystko to składa się na niską składkę
Mialem OC na 2 samochody w MTU i pierwsze slysze zeby byly tam jakies zapisy o wieku samochodu. Pierwszy z 90 roku drugi z 86. Sugerujesz ze biora kase a w razie czego nie wyplaca poszkodowanemu bo mialem za stary samochod?