Rozumiem że felgi sa już wypolerowane Bo jak nie to nie obejdzie sie bez rozkręcania, a jak tak a mas zna myśli polerowanie po umyciu to polecam sprawdzona metode.... woda destylowana nie pozostawia chloru... no i polecam mycie pędzelkiem, nie rysuje polerki
_________________ ZŁOCENIE i CHROMOWANIE śrubek od felg !
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2007-02-23, 23:03
buaaahahahahhahahah
pawel , musze ci zrobic fotke na osiedlu jak czyszcisz sobie felgi pedzelkiem
wez je wypoleruj porzadnie , oczywiscie rozkrecajac je zwyklym kluczem nasadowym bo raczej nie sa innej plci czyli jak maja OZ
jak juz beda na cacy i bedziesz czesto dbal o czystosc beemki to nie bedziesz mial takiego brudu jak na fotce.
acha, wiesz ze masz zapomniec o myjni automatycznej i recznej z chemicznymi dodatkami
chcesz miec lans to plac i placz
Brabus dzięki za tą wode destylowaną lece do hipermarketa po całą palete
Widać ze nie miałeś jeszcze polerki a tym bardziej ze śrubkami... jezeli chcesz prawidłowo o nie zadbać to niedługo polecisz po wode do marketu.... pędzelek zresztą też Miec polerke to jedno... a zadbać o nią żeby jak najdłużej była piękna i świecaca to drugie.
Ale rób jak chcesz, ja tylko ci dobrze radze... a rade taką dostałem od kogoś kto się zna dużo bardziej od tego pana z wielkiej metropolii co słoma z butów mu wystaje
Osoby takie jak Hans czy Cichy z cultstyle.pl wiedzą co robią...
Zrobisz jak uważasz, a co do śrubek to jak robisz nową polerke to musisz je odkręcić... a jakim kluczem to sam zobaczysz... bo to japońskie felgi, i kto wie czy czasem ktoś ich nie sprzedał ponieważ nie miał jak je rozkręcić Są dwa rodzaje kluczy, 12-kątne i 10-kątne... tych drugich nie kupisz w polsce.. a na ebay.de są ponoć za 60 EURo + wysyłka.... ponoć są, ja nie widziałem Jak co to mam taki klucz
[ Dodano: 2007-02-24, 17:18 ]
Yakuzatti napisa/a:
BARABUS napisa/a:
polecam mycie pędzelkiem
Barabus, a co sie stanie z felgami jak wyjedziesz na ulice i wrocisz do domu po podrozy 500 kilometrowej...
Umyje je pędzelkiem bo dużo łatwiej między śrubkami Ale co ty możesz o tym wiedzieć
Umyje je pędzelkiem bo dużo łatwiej między śrubkami Ale co ty możesz o tym wiedzieć
Ja o tym nic nie wiem, tylko myslalem, ze chcesz myc cale felgi pedzielkiem i to troszke jest smieszne. A napisales, ze pedzelkiem, zeby nie bylo rys. Ale po 500km chcac nie chcac bedziesz mial ryse... nie oszukujmy sie.
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2007-02-25, 11:31
Yakuzatti napisa/a:
BARABUS napisa/a:
Ja o tym nic nie wiem, tylko myslalem, ze chcesz myc cale felgi pedzielkiem i to troszke jest smieszne. A napisales, ze pedzelkiem, zeby nie bylo rys. Ale po 500km chcac nie chcac bedziesz mial ryse... nie oszukujmy sie.
Brabus ja wcale nie żartowałem że lece po palete wody destylowanej.`..
Zakupiłem pare baniek wody wczoraj jeszcze tylko pęzelek
A polerki nigdy nie miałem
Myśle że Sqad może mi ewentualnie pomóc jak nie podołam
Na razie będą takie jak są... tylko się opony zmieni 8)
Ps. Wydaje mi się że tamt jest ciekawy jak i felgi więc czemu go zaśmiecacie swoimi prywatnymi wycieczkammi??
Dajcie sobie po razie i skączcie bezsensowe wycieczki że temu słoma z butów wystaje a ten to barbi panowie czy wy naprawde macie po 20lat??
hmmm a ja zawsze felgi po polerce mylem na myjni aktywna piana .. i jakos po dwoch sezonach (dwa razy do roku przejechalem szybko pasta polerska) wcale na wygladzie nei stracily ..
myc felgi pedzelkiem to mozna .. w jakims aucie co wyjezdza raz na miesiac .. a nie w czyms co jezdzi codziennie ..
_________________ prowadzisz pizzerie
masz kogos znajomego ktory prowadzi
Oj ludzie, nie wiem, ale albo jesteście ciemni albo ja już nie wiem Pokaze wam jaki to pędzel bo może nie widzieliście.... tacy jak Menel co mają jedno okno w mieszaniu niewiele widzą bo mają ciągle jeden wdok więc pokaże, żeby nie mówił że to taki sam jakim się maluje co dzień rano.
Po co gąbką szorowac dookoła śrubek, jak można pedzlem przejechać do okoła i są czyste.... co zrobi się szybciej tak trudno to zrozumieć ? Głupka mozecie robić z samych siebie, nie umiecie przyjąć porady to chociaż nie dyskutujcie jak nie wiecie o co chodzi.
ja mam inny patent. troche niekonwencjonalny ale...
kupujesz worki na śmieci ( takie w rolce, rozmiar taki żeby koło weszło)
wjeżdżasz na bezdotykową. zakładasz worki na kola i myjesz bez stresu
całe auto. potem jak już opłuczesz to ściągasz worki i myjesz karcherem koła,
ale bez aktywnej piany. i finito.
ja mam inny patent. troche niekonwencjonalny ale...
kupujesz worki na śmieci ( takie w rolce, rozmiar taki żeby koło weszło)
wjeżdżasz na bezdotykową. zakładasz worki na kola i myjesz bez stresu
całe auto. potem jak już opłuczesz to ściągasz worki i myjesz karcherem koła,
ale bez aktywnej piany. i finito.
ja u siebie tak robie tylko zę pod domem ze 2 względów, cabrio na myjke nie pojedziesz to jest raz , a dwa na polerke cza uważać wiec zakłądam worki do przechowywania kół i heya jade z koksem