piotrze podziel sie wiedzą na temat ceramizerów bo wiem ze do swojej e30 ten specyfik miałes dolany. Zauważyłeś jakieś zmiany na lepsze czy też na gorsze
_________________ byłem tu 06.12.24
duchPW [Usunity]
Wysany: 2007-02-16, 12:11
mój silnik nie jest najlepszym przykładem, bo już po zalaniu wiele przeszedł i wiele się tam wydarzyło
mój silnik nie jest najlepszym przykładem, bo już po zalaniu wiele przeszedł i wiele się tam wydarzyło
cóż za dyplomacja - a ja mylę pojęcia
_________________ Weteran
duchPW [Usunity]
Wysany: 2007-02-16, 14:59
nie sądzę, żeby ceramizery miały wpływ na losy mojego silnika - w szczególności głowicy
prawdę mówiąc, to zastanawiam się nad zastosowaniem ich do obecnej beemki - póki jeszcze jest w dobrym stanie - jeśli specyfik ma choć połowę tych właściwości, o których pisze producent/dystrybutor, to powinny pomóc utrzymać silnik w dobrej kondycji - na razie (odpukać) nie ma tam nic do naprawiania
byl okres czasu gdzie polowa kurierow u mnie w robocie zakupila sobie ceramizery
i musze przyznac ze rzeczywiscie to pomaga.
Czyżbyśmy mieli na forum przedstawiciela handlowego firmy sprzedającej ten specyfik
A tak na serio, to u mnie chyba też dyfer siada, więc może by tak...
hehe
jakbys dymal tyle km dziennie co ja to tez bys przetestowal wszystkie srodki dostepne na rynku poczawszy od moto doctorow, stp regeneratorow silnika, lucas (dodatek do oleju) po ceramizery
pozdro
_________________ KLUBOWICZ - KATOWNIK
sprzedaz czesci nowych i uzywanych do e30 e 32 e34 e36 e23
swapy
mechanika bmw www.ubottgarage.pl
tel 502928155
Jedynym efektem jaki zauważyłem po zastosowaniu ceramizera (na dość zdrowym silniku) to zdecydowanie łatwiejszy rozruch podczas mrozu (np. -25 zeszłej zimy).
I tyle...