BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Szukam murarzy na lato
Autor Wiadomo
KUKI 

Pomg: 1 raz
Doczy: 17 Wrz 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-01-18, 21:15   

nic niemusisz mi mówic ja porothetm PW30 w kl.15 kupowałem w sierpniu po 3.8zł a teraz to po 5.2zł jest to masakra i wsumie miałem w :cenzura: te ich odliczenia bo i tak na cegle jestem do przodu ale jakies papiery musisz miec na zakup materiału bo z powietrza nie wybudowałeś

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2007-01-18, 21:19   

świr E-36 napisa/a:
Gonty bitumiczne szczerze odradzam, dach musi być idealnie równiutki, pełne deskowanie a trwałość 10 lat. Dobra blacha wytrzyma 30-35 lat bez malowania, dachówka może nawet 50 lat pod warunkiem że jest ceramiczna a nie cementowa barwiona.

nie napisałem ze gonty sa najlepsze .znam zalety wszystkiego ale ...

jeden koles ktoremu wykanczalismy dom ma własnie dachówke ceramiczna(w sumie to kazdy dom który robilismy ma ).dał za cały dach z robocizna 80 tys zł . dwa lata sie nie działo ale pewnego dnia była wichura i gałaz z pobliskiego drzewa pofruneła na dachowki i je połamała niszczac przy okazji rynne.przyjechali kolesie wymieniac.kilkadziesiat sztuk zostało ale po załozeniu okazało sie ze kolor troche sie różni.koles przymknąl oko.przyszła zima .nawaliło sniegu na dach.snieg byl zgarniany ale pewnego dnia napadało i zaczeło topniec.jak zaczał topniec to zjezdzajac z jednej powierzchni uderzył w druga i znowu dachowki połamane i narożnik rynny takze .znowu potrzeba było kilka sztuk wiec kupili ale znowu kolor sie rózni.nie duzo ale sie rózni

pewnego razu cos sie stało przy antenie.przyjechal koles wlazł na dach i tez jakos tak stanał ze złamał kilka dachówek.znowu sie róznia

pod wzgledem uszkodzen dachówka jest lipaaaa

takze z blache nie jest super bo zeby wlesc na dahc i cos zrobic(np.wyprawe ) to tez trzeba cudowac i ja osłaniac zeby nie porysowac ,pobrudzic bo pózniej ciezko schodzi

brat w tym tygodniu kupowal drut na zbrojenie za cos ponad 3 tys zł (połowe ma wziasc wujek).jakby kupowal bez faktury 700zł taniej

duzo kumpli pracuje w psb kenpol.pamietam ze w tamtym roku wozili płyty gipsowo kartonowe do waw-y i dalej

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

świr E-36 

Doczy: 20 Wrz 2004
Skd: Tarnów
Wysany: 2007-01-18, 21:39   

Jakaś kiepska ta dachówka, może to była zwykła Brassówka cementowa barwiona, lub jakaś kiepsko wypalona ceramiczna. Ale fakt jak dokupi później to już odcień nie będzie ten sam poprostu inna partia, dlatego dobrze jest wziąść troche więcej.

Też mam w pizdu znajomych w różnych składach zarówno PSB, WODAN itd. i ceny też są zróżnicowane.

Goliat 
kierownik wioski

Doczy: 17 Wrz 2005
Skd: Drohiczyn n/Bugiem
Wysany: 2007-01-18, 22:13   

świr E-36 napisa/a:
Jakaś kiepska ta dachówka, może to była zwykła Brassówka cementowa barwiona, lub jakaś kiepsko wypalona ceramiczna. Ale fakt jak dokupi później to już odcień nie będzie ten sam poprostu inna partia, dlatego dobrze jest wziąść troche więcej.

Brass jest chyba barwiony w masie jak dobrze pamietam? Roben ma w ofercie dachowki szkliwione :D

SPRZEDAM => Ford Galaxy 1,9 TDI '99

świr E-36 

Wysany: 2007-01-18, 22:21   

Goliat napisa/a:
świr E-36 napisa/a:

Brass jest chyba barwiony w masie jak dobrze pamietam? Roben ma w ofercie dachowki szkliwione :D

Dokładnie tak jest, ale kupić dobrą dachówke to też nie lada wyczyn, niestety takie realia.

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2007-01-19, 09:32   

koledzy, wszystko fajnie, ale miało być o ekipach murarskich, a nie o wyższości blachy, czy też dachówki. To mnie w tej chwili nie interesuje. :|

Prosze o wypowiedzi w temacie.

Świr, a ludzie od Ciebie nie jeżdżą gdzieś dalej? Podesłałbym Ci projekt i zapytał byś ile by wzieli. Ściana 3warstwowa.

świr E-36 

Wysany: 2007-01-19, 16:45   

Łukasz napisa/a:
koledzy, wszystko fajnie, ale miało być o ekipach murarskich, a nie o wyższości blachy, czy też dachówki. To mnie w tej chwili nie interesuje. :|

Prosze o wypowiedzi w temacie.

Świr, a ludzie od Ciebie nie jeżdżą gdzieś dalej? Podesłałbym Ci projekt i zapytał byś ile by wzieli. Ściana 3warstwowa.

Pytałem dziś z czystej ciekawości, ale niestety roboty na miejscu jest nie do przerobienia więc się nie ruszają, zreszta tak jest teraz chyba wszędzie.

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2007-01-19, 20:18   

Łukasz czemu dyskryminujesz abstynentow nie praktykujacych? czasem dobry chlejus nie jest zly... :mg: ja jak robilem cos na dachu na dzialce albo cialem ukosnica boazerie to zeby sie nie bac i zeby "oko" lepsze bylo wspomagalem sie chmielem :mg:

Adi 
urzędas

Pomg: 14 razy
Doczy: 30 Sie 2005
Skd: Hindenburg OS
Wysany: 2007-01-20, 10:25   

jaqub napisa/a:
Łukasz czemu dyskryminujesz abstynentow nie praktykujacych? czasem dobry chlejus nie jest zly... :mg: ja jak robilem cos na dachu na dzialce albo cialem ukosnica boazerie to zeby sie nie bac i zeby "oko" lepsze bylo wspomagalem sie chmielem :mg:

Coś w tym musi być bo mi np. glazura dobrze idzie dopiero po pifku :wink:

zielony potworek, mała czarna dziewiętnastka i zielona z plecakiem

Bajka 

Pomoga: 4 razy
Doczya: 22 Cze 2005
Skd: Otwock
Wysany: 2007-01-20, 11:25   

elektrykowi, który robił mi całą instalację też wszystko lepiej szło po piwku, efekt: licznik kręcił się nie w tą stronę co trzeba, co odkryliśmy po jakichś dwóch miesiącach :lol:

Melis 

Pomg: 3 razy
Doczy: 04 Lut 2005
Skd: Ostrowite
Wysany: 2007-01-28, 22:50   

Siemka!

054 280 60 32- to jest numer tego majstra. sorrki ze tak pózno ale dopiero dzis udało mi sie załpać kumpla.

Pozdrawiam!

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: