BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Alpina B10 Bi-turbo
Autor Wiadomo
BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2007-01-16, 15:23   

Gniewek89 napisa/a:
czyli widze ze nikt nie zglebiał tematu pod tym katem :wink:

Ja zgłebiałem ale nie chce mi sie o tym pisac ale troszke drogo i dla ciemniaka wszystko wyglada tak samo nwet głupi blok od M30 panewki itd.

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2007-01-16, 15:27   

kirek napisa/a:
Gniewek89 napisa/a:
czyli widze ze nikt nie zglebiał tematu pod tym katem :wink:

Ja zgłebiałem ale nie chce mi sie o tym pisac ale troszke drogo i dla ciemniaka wszystko wyglada tak samo nwet głupi blok od M30 panewki itd.

gniewkowi jak mniemam chodziło o awaryjność, a nie o ceny części :|

Gniewek89 
Na razie teoretyk.

Pomg: 1 raz
Doczy: 01 Lut 2006
Skd: Wrocław
Wysany: 2007-01-16, 16:32   

dokladnie tak jak pisze Łukasz :)

RoboCop 
Morder...ator

Pomg: 17 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2007-01-17, 11:54   

na otomoto pojawiło się takie cudo
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C1648245

Przemass 

Doczy: 08 Wrz 2005
Skd: Zielona Góra
Wysany: 2007-01-17, 12:18   

cudo wisi juz tyle czasu ze szok
jakos nikt auta nie chce zakupic
no i ma lpg 8)

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2007-01-17, 12:47   

RoboCop napisa/a:
na otomoto pojawiło się takie cudo
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C1648245

jak można do Alpiny założyć k gaz :?:

Samochód bardzo mało użytkowany, ponieważ był jako drugi.

i po h gaz jak był mało użytkowany?

Co za d :!:

HARTGE 

Pomg: 2 razy
Doczy: 02 Sty 2007
Skd: Mysłowice
Wysany: 2007-01-17, 14:21   

Mauser napisa/a:
kirek napisa/a:
Kujon znam kilku warszawskich bajkopisazy + do tego z Mysłowic tez MAJA takie B12 w garazach i nigdy nimi nie jeżdza.tiaaa a same flegi waża 3000 Ojro - hehehe.

Alpina - koszty hmmmmm duuuuuuuzzzzzeeeeeee i nie na polskie warunki w salonach BMW robia wielkie oczy jak sie mówi ALPINA.

Z Mysłowic?
kto to Ci gadał?
W Mysłowicach jest pare sztuk E30 i reszta siakies beemki... bez rewelacji... o alpinie nie słyszałem nawet w garazu....

Jest też M5 E39 i czerwona 850 ja mam E30 325 iX z silnikiem zbudowanym na pakiecie ALPINY C2 2,7 (żeby nie było że bajki piszę to kolega Robocop widział ze dwa razy mój orginalny moduł sterowania silnikiem z ALPINY). Znam też gościa z Mysłowic który twierdzi że ma w swojej E30 silnik ALPINY, na oko ciężko stwierdzić ale napewno ma ekran osłaniający sportowe kolektory wydechowe (barany) z ALPINY (taki sam jak mój).
O żadnej ALPINIE B12 w Mysłowicach nie słyszałem, a oryginalne felgi ALPINY to mogą "ważyć" i 5000 euro.

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2007-01-17, 16:03   

mogłbys cos wiecej napisac o tym ekranie osłaniajacym barany :?: moze jakies foto czy cos bo nie wiem jak to u siebie rozwiaze.czy owinac tasma czy wlasnie taki ekran

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2007-01-17, 16:14   

HARTGE napisa/a:
Mauser napisa/a:
kirek napisa/a:
Kujon znam kilku warszawskich bajkopisazy + do tego z Mysłowic tez MAJA takie B12 w garazach i nigdy nimi nie jeżdza.tiaaa a same flegi waża 3000 Ojro - hehehe.

Alpina - koszty hmmmmm duuuuuuuzzzzzeeeeeee i nie na polskie warunki w salonach BMW robia wielkie oczy jak sie mówi ALPINA.

Z Mysłowic?
kto to Ci gadał?
W Mysłowicach jest pare sztuk E30 i reszta siakies beemki... bez rewelacji... o alpinie nie słyszałem nawet w garazu....

Jest też M5 E39 i czerwona 850 ja mam E30 325 iX z silnikiem zbudowanym na pakiecie ALPINY C2 2,7 (żeby nie było że bajki piszę to kolega Robocop widział ze dwa razy mój orginalny moduł sterowania silnikiem z ALPINY). Znam też gościa z Mysłowic który twierdzi że ma w swojej E30 silnik ALPINY, na oko ciężko stwierdzić ale napewno ma ekran osłaniający sportowe kolektory wydechowe (barany) z ALPINY (taki sam jak mój).
O żadnej ALPINIE B12 w Mysłowicach nie słyszałem, a oryginalne felgi ALPINY to mogą "ważyć" i 5000 euro.

opowiedz o tym pakiecie, bo sam moduł sterujący to trochę chyba mało :|

HARTGE 

Wysany: 2007-01-17, 17:58   

kamil.k napisa/a:
mogłbys cos wiecej napisac o tym ekranie osłaniajacym barany :?: moze jakies foto czy cos bo nie wiem jak to u siebie rozwiaze.czy owinac tasma czy wlasnie taki ekran

Ekran jest wykonany ze stali nierdzewnej i przymocowany bezpośrednio do kolektora wydechowego, pod fabrycznymi ekranami BMW (bdb. izoluje przewody wysokiego napięcia od wysokiej tempratury którą wydzielają kolektory sportowe, foto może jutro).
Łukasz napisa/a:
opowiedz o tym pakiecie, bo sam moduł sterujący to trochę chyba mało

Moduł sterowania silnikiem, wałek rozrządu i kpl. układ wydechowy.

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2007-01-17, 22:03   

HARTGE napisa/a:
kamil.k napisa/a:

Ekran jest wykonany ze stali nierdzewnej i przymocowany bezpośrednio do kolektora wydechowego, pod fabrycznymi ekranami BMW (bdb. izoluje przewody wysokiego napięcia od wysokiej tempratury którą wydzielają kolektory sportowe, foto może jutro).
Łukasz napisa/a:
opowiedz o tym pakiecie, bo sam moduł sterujący to trochę chyba mało

Moduł sterowania silnikiem, wałek rozrządu i kpl. układ wydechowy.

moc i moment?

HARTGE 

Wysany: 2007-01-17, 22:36   

http://www.behindmatrix.c...t/f00134/03.jpg

Mauser 

Doczy: 04 Maj 2006
Wysany: 2007-01-17, 23:06   

A zmierzona??
Ja wybieram się za jakiś miesiąc dwa... możemy skoczyć na hamownie... jest temat w tuning

HARTGE 

Wysany: 2007-01-18, 01:38   

A zmierzą tam iX-a :?:
Na ile wiarygodnie :?: :?: :?:

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Pomg: 4 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Krakow/Tbg
Wysany: 2007-01-18, 02:09   

w wwa widzialem kiedys e34 alpine - nie wiem na 100 czy byla to alpina czy nie miala nakleki i kola od alpiny i ladnie chodzila - tyle wiecej nie da sie poznac po jadacym aucie. aha ! dodam ze kiedys to auto bralo udzial w filmie chyba w kryminalnych
na klapie duze B7 czy B9 - nie iwem nie znam sie na alpinach ale cos w ten desen - czarna e34 - wie ktos cos o niej ?? (widzialem na placu wilsona tylko 1 raz nie pamieam tablic)

Mauser 

Wysany: 2007-01-18, 07:53   

A nie wiem czy zmierza... jeszcze tam nawet nie dzwoniłem...

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2007-01-18, 08:53   

urbi napisa/a:
w wwa widzialem kiedys e34 alpine - nie wiem na 100 czy byla to alpina czy nie miala nakleki i kola od alpiny i ladnie chodzila - tyle wiecej nie da sie poznac po jadacym aucie. aha ! dodam ze kiedys to auto bralo udzial w filmie chyba w kryminalnych
na klapie duze B7 czy B9 - nie iwem nie znam sie na alpinach ale cos w ten desen - czarna e34 - wie ktos cos o niej ?? (widzialem na placu wilsona tylko 1 raz nie pamieam tablic)

jest alpina Marcina z Ostroroga - e34, ale silnikk coś tam nie tak i jeździła jakis czas temu jeszcze na zwykłym 3.5 (wsadzonym na czas remontu Alpiny)

[ Dodano: 2007-01-18, 09:54 ]
HARTGE napisa/a:
http://www.behindmatrix.com/e30/fotost/f00134/03.jpg

to, to ja wiem, ale pytałem o Twoje wartości :|

RoboCop 
Morder...ator

Wysany: 2007-01-18, 11:53   

Łukasz napisa/a:

[ Dodano: 2007-01-18, 09:54 ]
HARTGE napisa/a:
http://www.behindmatrix.com/e30/fotost/f00134/03.jpg

to, to ja wiem, ale pytałem o Twoje wartości :|

Łukasz, to auto chodzi tak że inne M20 nawet przy niej nie pierdną :spoko:

RoboCop 
Morder...ator

Wysany: 2007-01-18, 11:54   

Gasper napisa/a:
W Polsce nie, ale pod nosem mam salon BMW i Alpiny, i sobie takie różne stoją.... :wink:

Gasper porób jakieś foty co ciekawszych aut i zaprezentuj - rozumiesz, że w Polsce coś interesującego ciężko spotkać...

HARTGE 

Wysany: 2007-01-18, 15:53   

RoboCop napisa/a:

No spokojnie, tak było kiedy ten silnik był w mojej poprzedniej E30 którą z nim kupiłem.
Po przełożeniu go do obecnej (325 iX) jego parametry raczej nie spadły ale osiągi samochodu nieco gorsze. Chociaż w Skarbimierzu na 1/4 mili iX był szybszy od każdej E36 M50 B25 która tam przyjechała. W tym samym wyścigu jechałem o pierwsze miejsce z E30 M30 B30 Ognistego, na starcie "padł" mi przedni dyfer i byłem drugi.
A pomiar mocy silnika na kołach :?: - dla mnie to pomiar daleki od doskonałości ...

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2007-01-18, 16:01   

HARTGE napisa/a:
RoboCop napisa/a:

No spokojnie, tak było kiedy ten silnik był w mojej poprzedniej E30 którą z nim kupiłem.
Po przełożeniu go do obecnej (325 iX) jego parametry raczej nie spadły ale osiągi samochodu nieco gorsze. Chociaż w Skarbimierzu na 1/4 mili iX był szybszy od każdej E36 M50 B25 która tam przyjechała. W tym samym wyścigu jechałem o pierwsze miejsce z E30 M30 B30 Ognistego, na starcie "padł" mi przedni dyfer i byłem drugi.
A pomiar mocy silnika na kołach :?: - dla mnie to pomiar daleki od doskonałości ...

pomiar mocy na kołach jest pomiarem rzeczywistym, tym czym auto rzeczywiście dysponuje.

Mauser 

Wysany: 2007-01-18, 19:44   

A dane podawane przez producenta to włąśnie pomiar na kołach prawda?
Tego należy się moim zdaniemm trzymać
W USA o ile dobrze kojaże, silnik jest hamowany bez osprzętu. Dokładnie jak nie wiem, jednak tam moc podawana w katalogach napewno jest wyższa niż ta na kołach... takie tam... markietingowe chwyty....

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: