BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
problem z lpg 520 24V 91 r
Autor Wiadomo
Go

Wysany: 2004-10-11, 00:47   problem z lpg 520 24V 91 r

zagazowalem ja w zeszlym tyg BRC z kompem modulatorem i autostartem i mam problemy odpalic ja z rana na zimnym silniku na automacie - tak jakby nie miala od[powiedniej ilosci paliwa za ktoryms razem odpali a czasami ma problem wejsc na obroty i gasnie
po przekroczeniu 2500 obrotow przechodzi na gaz i pierwsze depniecie -zadlawia sie ale kolejne nastepne jest ok
pali ogrom gaziorku po pierwszej regulacji 50 litrow 365 km (niczego sobie)ale po kolejnej 29 litrow 155 km i dusi sie na wysokich obrotach z powodu braku gazu
rozwiercali mi otwory w mikserze nie wiem czy to trafna decyzja -co drugi i mialo byc lepiej ale jest to samo
prosze o porade bo nie wiem czy im nawtykac slownie i recznie za ich brak wiedzy i zmienic gazownikow czy cierpliwie czekac i tracic kolejny zbiornik na marne pare km ??

Anonymous
Go
Wysany: 2004-10-11, 13:13   

nawytykaj im i zmien gazownikow (tak nie powinno byc) choc z drugiej strony bmw nie lubi gazu jak oszczednie to diesel takie jest moje zdanie

Anonymous
Go
Wysany: 2004-10-11, 14:21   

jak gaz w bejcy to tylko igs inaczej nie wyda ja mam zamontowany w 12 zaworowce m20 i smiga jak maly samolocik palac przy tym 12 do 16 l
pozdrowionka gol e 34 m20 b20 12v

jakub
[Usunity]

Wysany: 2004-10-11, 21:36   

Jeżeli dusi się przy pierwszym depnięciu to prawdopodobnie emulator działa z opóźnieniem i pozwala na podanie jednocześnie gazu i resztek benzyny.
Mikser mozna prawidłowo dobrać. Jest to o tyle proste zadanie, że większość firm sprzedaje miksery do konkretnego modelu. Instalacja powinna być tak wyregulowana, aby mieszanka nie była zbyt bogata ani zbyt uboga. Czasami na zbyt ubogiej może palić więcej. Parownik na początku swojej pracy musi się "ułozyć", stąd na początku może palić więcej. Z moich doświadczeń z zagazowanych BMW wynika że palą około 25% więcej niż na benzynie, w każdych warunkach.

Go

Wysany: 2004-10-12, 15:46   lpg bmw

po kolejnych regulacjach okazuje sie ze start ok ( jest prawdopodobnie walnięty) jest tak czuły , że w momencie kiedy silnik przechodzi na gas i włączam światła okazuje się być tak czuły na minimalny spadek napięcia, że rozłącza gas i silnik gaśnie - kolejny dzień czekam ponieważ dziś w przesyłce którą dostarczyła firma kurierska nie było nowego start ok ale nie z ich winy.
odłączyli mi przekażnik który początkowo był zamontowany twierdząc że jest zbyteczny.
Teraz chodzi to tak, że światła zapalam gdy silnik chodzi na Pb wtedy jest ok i start tez rozłącza prace silnika w dwie trzy sekundy po wyłączeniu stacyjki

Anonymous
Go
Wysany: 2004-10-12, 18:46   

Mialem cos takiego ze mi przelanczalo czesto z gazu na benzyne przewod wysokiego napiecia trzeba bylo wymienic i teraz przelaczy raz na jakis czas

Anonymous
Go
Wysany: 2004-10-13, 11:00   

sprawdż jeszcze przepływomierz -odłącz go i wtedy odpal powinie normalnie zapalić. Jeśli zapali to raczej przepływka..
też mam u siebie instalkę BRC i przy 4500-5000tyś/obr również się dławi.
moim zmartwieniem jest to że czasami strzela mi przy rozruchu.

Anonymous
Go
Wysany: 2004-10-13, 11:25   

proponuje zmienic serwis gazowniczy ja mam gaz od 3 lat w e34 m50 i wszysto jest w porzo ale ja mam instalacje lovato bez podłaczenia do kompa

ROBA
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 30 Maj 2004
Skd: wawa
Wysany: 2004-10-13, 21:22   

emulator nie ma nic wspólnego z podawaniem gazu i bęzyny on jest tylko po to aby oszukac sterownik silnika że działają wtryski

ROBA
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 30 Maj 2004
Skd: wawa
Wysany: 2004-10-13, 21:27   

tak wogóle panowie to ja u siebie mam reduktor omvl i komputer stag 50 z wbudowanym emulatorem jest jak na bęzynie zero problemów żadnych strzałów itp spalanie 12,5 w mieście na kołach 18'!
jeśli ktoś chce moge podac namiar na gazowników ja zapłaciłem 1800 z butlą w kole zrobiłem na niej z 15000 jak było tak jest zero problemów cały czas mówimy o m50b20

Anonymous
Go
Wysany: 2004-10-14, 02:06   

ROBA masz e36 czy e34 i jaki silnik bo spalanie gazu masz super niskie
jak ze strzelaniem i obrotami czy dławi się przy dodawaniu gazu do oporu, no i jeśli możesz to podaj namiar bo rozumiem że gazownik jest z wawy będę miał na przyszłość bo do swoich gazowników to mogę tylko na reklamację jechać..

Go

Wysany: 2004-10-14, 22:31   wyjśnienie

wyobrażcie sobie że te gamonie sprowadzili normalnego gazowego elektronika który w pierwszy dzień nie mógł sobie także z tym problemem poradzić a to tylko dlatego że jego poprzednik - ten co montował gas nie dokręcił masy na silniku i od tego kom[puter wariował.
ustawił wyregulował i chodzi jak zegareczek nie gaśnie nie dławi się tylko coś mi kontrolka od stanu benzyny czasem wskazuje ze mam 20 litrów a jest tylko 8 bo rezerwa sie pali ale po odpaleniu i ruszeniu z miejsca wszycho wraca do normy

DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA SZYBKIE, MĄDRE I PRZYDATNE PORADY

Pozdrawiam i życze każdemu z Was mniej problemów z bejką niż ja doświadczyłem - bo przecież one sie nie psują tylko czasem mają dziwne zagrania...

Wywietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: