Zastanawiałem się nad zrobieniem interfejsu do instalacji gazowej.Oczywiście interfejs do AL-700 ale można by adaptować do innych.Podejżewam że koszt to ok.20zł jeżeli zrobi się samemu.Tylko jeszcze programy ściągnąć, laptopa i można by nasze bawarki regulować. Pytanie tylko czy było by wielu chętnych?
a moze umiesz zrobic infreks bezpośrednio do komputera bmw , na to byloby napewno wielu chętnych, o ile oczywiscie by to dzialało
Anonymous Go
Wysany: 2004-10-11, 15:34
Interfejs to taki kabelek który podpinasz do sterownika gazu i za pomocą laptopa regulujesz wszystkie parametry gazu. Skład mieszanki, temperature przełączenia, oborty i milion innych rzeczy.Ale najlepiej już o samej regulacji niech się wypowie expert od gazu.Co do interfejsu do silnika to mam już schematy ale jest dużo bardziej skąplikowany i nie wiem jaki będzie koszt części.Spróbuje się rozeznać, a interfejs jest w planie .
duchPW [Usunity]
Wysany: 2004-10-11, 15:58
a czy to musi być instalacja tzw z komputerem, czy może być taka na sondę lambda?
Anonymous Go
Wysany: 2004-10-11, 16:03
Kurcze dokłądnie nie wiem.Ale chyba może być ta z sondą wszystko zależy od tego jaki masz sterownik gazu.Tylko nie wiem czy to właśnie się nie nazywa komputerem.Ja mam AL-700
Chodzi o coś takiego http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=32030137
halo jak za 20 pln zrobisz do instalacji zavoli to biore 1
20 to interfejs gazu a nie silnika.Wstępna cena interfejsu silnika wychodzi ok 60-80zł + pamięć 74257 któraj nie mogę nigdzie znaleźć no i + wytrawienie płytki, albo zrobić to na uniwersalnej.