BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Ktos cos wie??Na temat nowych samochodów policyjnaych wawy??
Autor Wiadomo
damiano_e30 
GERMAN STYLE

Pomg: 1 raz
Doczy: 27 Sty 2006
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2007-01-05, 22:18   

panfil napisa/a:

Tak, widzialem pare razy te 'umiejetnosci' i tych 'dobrych kierownikow' :lol: .
A co do poscigu Vectry za motocyklem - niedawno po necie krazyl film, na ktorym bylo widac, ze policjant za narazanie zycia postronnych uczestnikow ruchu powinien sie znalezc w celi obok tego motocyklisty, ktorego zatrzymal.

Moim zdaniem lepiej ryzykować pościg niż od razu strzelać do tego co ucieka i przypadkowo zabić niewinnego człowieka który uciekał bo np. nie miał prawka.

W policji też mają dobrych kierowników, ten gliniarz co złapał vectrą kolesia na ścigaczu to był bardzo dobrym zawodnikiem w zawodach motocrossowych, był o nim program w tv.

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2007-01-05, 22:22   

damiano_e30 napisa/a:
W policji też mają dobrych kierowników, ten gliniarz co złapał vectrą kolesia na ścigaczu to był bardzo dobrym zawodnikiem w zawodach motocrossowych, był o nim program w tv.

to sie zgadza :!:

misster 

Doczy: 13 Lut 2006
Skd: /B/Y/T/O/M/
Wysany: 2007-01-06, 21:49   

bylbym ostrozny oceniajac umiejetnosci jazdy policjantow,szczegolnie drogowki.
w drogowce pracuja ludzie ktorych pasja jest motoryzacja,spedzaja w samochodach dziennie 8 godzin i przejezdzaja setki kilometrow,dodatkowo przechodza szkolenia i kursy szybkiej jazdy oraz kursy doskonalenia jazdy w szkole policji w Legionowie.
Wielu z nich jest instruktorami nauki jazdy,a zatem posiadaja wiedze teoretyczna i praktyczna :!:
ilu z was ma takie doswiadczenie ??
wiekszosc potrafi dojechac z punktu A do B,, przeleciec bokiem skrzyzowanie i uwaza sie za swietnych kierowcow.a rzeczywistosc niestety jest inna i to ma odzwierciedlenie w wypadkach i kolizjach drogowych :!:
- Y A M A H A
_RADON_

jaqub 

Wysany: 2007-01-07, 00:17   

misster napisa/a:
w drogowce pracuja ludzie ktorych pasja jest motoryzacja,spedzaja w samochodach dziennie 8 godzin i przejezdzaja setki kilometrow,dodatkowo przechodza szkolenia i kursy szybkiej jazdy oraz kursy doskonalenia jazdy w szkole policji w Legionowie.
Wielu z nich jest instruktorami nauki jazdy,a zatem posiadaja wiedze teoretyczna i praktyczna :!:
wiekszosc potrafi dojechac z punktu A do B,, przeleciec bokiem skrzyzowanie i uwaza sie za swietnych kierowcow.a rzeczywistosc niestety jest inna i to ma odzwierciedlenie w wypadkach i kolizjach drogowych :!:

dobrze gada! polac mu vvodki :mrgreen:

Gniewek89 
Na razie teoretyk.

Doczy: 01 Lut 2006
Skd: Wrocław
Wysany: 2007-01-07, 00:46   

Nie podlizuj sie i tak kolega ci anuluje ci mandatu za jezdzenie bokiem do przodu :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :wink:

LoveJoy 

Doczy: 03 Sie 2005
Skd: Varshava
Wysany: 2007-01-07, 08:25   

Siema,

Osobiście uważam, że nia ma nic złego w tym że policja ma niezłe fury :)
Zgadzam się z przedmówcami, że niepotrzeba im aż takiego potwora - Mondeo v6 jest samochodem w zupełności wystarczającym.... Tym bardziej, że moc i przyspiesenie owej vectroidy nie będzie wykorzytywane na codzień, a jej cena.... Cóż wszystko z naszych podatków....

Wątpie też, żeby policja zawsze podejmowała pościg za uciekającym - kiedyś słyszałem, że jak policjant ścigając (teoretycznego) przestępce przyłoi w coś (kogoś) bo nie zachował ostrożności, podjął złe kroki czy źle zdecydował płaci z własnej kasy za naprawę fury. Nie wiem czy to prawda, jednak szacując stosunek uciekających do goniących może być to prawdą.

Gniewek - marka samochodu nie ma żadnego związku ze stylem jazdy! Patrz gość subaryną :)
Misster - gwarantuje Ci, że większość chłopaków z klubu z wawki (placyk legionowo i eko green - co do innych miast nie wypowiadam się, bo nie znam ludzi) ma większe doświadczenie w wyprowadzeniu samochodu z ewentualnego poślizgu niż warszawscy policjanci i wie jak się zachować w przypadku stracenia przyczepności przez auto. Mówię to z praktyki - swojego czasu "bawiłem się" ze znajomym (teraz już byłym) polcjantem właśnie po szkoleniu z "szybkiej jazdy"..... Nie to, żebym ja jeździł idealnie ale przynajmniej kontroluje auto w poślizgu :) A doświadczenia w jeździe samochodem troszkę mam - jakieś 1000000 - 1200000 km pod tyłkiem mam, z czego jakaś 1/3 ciągnikiem z naczepą po całej Europie...
Pozdro
LJ

Sprzedam kilka pozostałości pomojej e30 - bliższe info - GIEŁDA

misster 

Doczy: 13 Lut 2006
Skd: /B/Y/T/O/M/
Wysany: 2007-01-07, 10:05   

jaqub napisa/a:
misster napisa/a:

dobrze gada! polac mu vvodki :mrgreen:

:cool: byle była zimna i byle FINLANDIA :cool:

..trening czyni mistrza... :lol:
- Y A M A H A
_RADON_

damiano_e30 
GERMAN STYLE

Wysany: 2007-01-07, 13:26   

LoveJoy napisa/a:

Wątpie też, żeby policja zawsze podejmowała pościg za uciekającym - kiedyś słyszałem, że jak policjant ścigając (teoretycznego) przestępce przyłoi w coś (kogoś) bo nie zachował ostrożności, podjął złe kroki czy źle zdecydował płaci z własnej kasy za naprawę fury. Nie wiem czy to prawda, jednak szacując stosunek uciekających do goniących może być to prawdą.

:lol:
Też nie wiem czy to prawda, w każdym razie jak pacjent rozwali radiowóz to jest problem bo trzeba kupić nowy, a policja taka biedna...

Prościej użyć broni, zastrzelić DOMNIEMANYCH przestępców, a jak się później okaże że zginęli bogu ducha winni ludzie to i tak sąd chłopaków uniewinni bo zachowali procedure i działali zgodnie z prawem...

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2007-01-07, 13:44   

yo!
2 strzały w powietrze i jeden strzal w plecy i koniec poscigu :mrgreen: by sie truskawka nauczyli pokory przed policją :!: cwaniaczek wielki
pozdro

Gniewek89 
Na razie teoretyk.

Wysany: 2007-01-07, 13:46   

dobre :mrgreen: :!: A moze tak dwa strzaly w plecy nastepnie jeden w gore ostrzegawczy- po "amerykanskiemu" :lol:

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2007-01-07, 13:48   

yo!
mi bez róznicy polacy muszą miec szacunek przed policją i tyle :!:
pozdro
PS ciekawe dlaczego nikt nie kozaczy w niemczech na autobanie usmiech sie szybko gaszony jak dostaniesz fotke i na granicy płacisz :lol:

Gniewek89 
Na razie teoretyk.

Wysany: 2007-01-07, 13:57   

Ostatnio znajomy na zwezeniu w niemczech i ograniczeniu do 120 mial 190 Volviakiem V70i go drapneli.
Ale tak to jakos nigdy mu nic nie przyszlo.
PS kiedys z nim jechalismy 180 uno 1,4 w 4 osoby + bagaż :mrgreen:

jaqub 

Wysany: 2007-01-07, 14:20   

Gniewek89 napisa/a:
PS kiedys z nim jechalismy 180 uno 1,4 w 4 osoby + bagaż

a wtedy sie obudzilem i posciel byla mokra... :mrgreen:

damiano_e30 
GERMAN STYLE

Wysany: 2007-01-07, 14:23   

korzuch napisa/a:
yo!
2 strzały w powietrze i jeden strzal w plecy i koniec poscigu :mrgreen: by sie truskawka nauczyli pokory przed policją :!: cwaniaczek wielki
pozdro

nie życze Tobie by tą osobą która dostanie strzał w plecy był kiedyś ktoś z Twoich bliskich, bo np będą chcieli zatrzymać go w nocy tajniacy na peryferiach miasta a on sobie pomyśli że to napad i zacznie uciekać.

Zgadzam się że policja musi być szanowana by był porządek ale k.. policja nie może być ponad wszystkim- pytam kto im dał prawo zabijania niewinnych ludzi ?? ?
W tym kraju nie ma sprawiedliwości po prostu.

pozdro

Yakuzatti 

Pomg: 19 razy
Doczy: 04 Pa 2006
Skd: Bytom/Katowice
Wysany: 2007-01-07, 15:29   

jaqub napisa/a:
Gniewek89 napisa/a:
PS kiedys z nim jechalismy 180 uno 1,4 w 4 osoby + bagaż

a wtedy sie obudzilem i posciel byla mokra... :mrgreen:

Buahahahhahah :mrgreen: :mrgreen:

Gniewek89 
Na razie teoretyk.

Wysany: 2007-01-07, 16:01   

pojechałeś mi po rajtach hehe
nie no naprawde , co prawda kosztwalo nas to urwany tłumik końcowy ale 180 było :!:
:!:
Dl udowodnienia filmik jak Matiz 170 goni po austostradzie
KLIK

panfil 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 26 Gru 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-01-08, 09:23   

To nie jest film jak Matiz goni po autostradzie 170 km/h, tylko jak Matiz na autostradzie ma na predkosciomierzu 170 km/h. Norma predkosciomierzy sa przeklamania w okolicach 10%, ile ten akurat przeklamywal, ciezko powiedziec.

misster napisa/a:

Ja tez bylbym ostrozny, gdyby nie to, ze tylko w przeciagu dwoch ostatnich tygodni widzialem dwie sytuacje, w ktorych o malo nie doszlo do wypadku z powodu brawury i glupoty kierowcy prowadzacego radiowoz z drogowki (bez wlaczonych sygnalow pojazdu uprzywilejowanego).
Nie twierdze, ze wszyscy policjanci za kolkiem to nieodpowiedzialni 'wyscigowcy', ale ciagle jeszcze wiecej wsrod nich przekonania o wlasnej bezkarnosci, niz dawania przykladu swoja jazda innym.

jaqub 

Wysany: 2007-01-08, 16:09   

Gniewek89 napisa/a:
pojechałeś mi po rajtach hehe

hehe :mrgreen:
panfil napisa/a:
To nie jest film jak Matiz goni po autostradzie 170 km/h, tylko jak Matiz na autostradzie ma na predkosciomierzu 170 km/h. Norma predkosciomierzy sa przeklamania w okolicach 10%, ile ten akurat przeklamywal, ciezko powiedziec.

cieniasy i sejcieniasy jak maja na budziku ok 150km/h to w rzeczywistosci jest 130km/h...

ja mam wieksze kola (a teraz duzo wyzsze opony na zime 225/50R17) i u mnie zaniza licznik... fotka z fotoradaru z 95km/h na 50tce a ja jechalem 90km/h wg wskazan licznika...

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2007-01-08, 16:28   

a ja wczoraj po pijaku jeździłem w Colinie McRae "ścierą" :mrgreen:

jaqub 

Wysany: 2007-01-08, 16:50   

Łukasz napisa/a:
a ja wczoraj po pijaku jeździłem w Colinie McRae "ścierą"

opowiedz nam SWOJA historie :mrgreen:

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2007-01-08, 16:57   

POSZŁEm do KOmpa, Se Siadłem, SE KLIkNOŁEM i se GRALŁem w KEnji I Gitara :lol:

Mariusz 

Doczy: 20 Lut 2005
Skd: Warszawa/Katowice
Wysany: 2007-01-08, 18:39   

Ktoś tam dobrze napisał ... Vectra 2.0 Turbo z Opla Polska.
Specjalne auta produkowane dla naszej Policji ;)
O innych nie słyszałem, może i są jakieś inne cudaki ... :)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: