Chce zaprezentowac 3 artykuly ... mam nadzieje ze znajda sie na stronie głownej ...
Szczegolnie chodzi mi o ten o BMW M1 i o 2002Ti ( ktory zamieszcze dzis lub jutro )
Są to skany z gazety BMW Scene Polska .. która ukazała sie juz 3 lata temu, nie każdy moze widział ... wiec prosze ... bede chcial zeskanowac jeszcze pare ciekawych
A tu artykół o ciekawej moim zdaniem 318im40 .... gdyby nie ta maska ....
Niedługo ciekawe artykuliki o rajodwym BMW 2002Ti i BMW M5 e34
A prawda jest niestety taka, że nie występują w przyrodzie kierowcy, którzy jadąc np. przez pół Polski, przestrzegają bezwzględnie ograniczeń prędkości. Dotyczy to także posłów, polityków, policjantów, a nawet sędziów i prokuratorów. A jeśli któryś z nich mówi publicznie, że nigdy nie złamał przepisów o ruchu drogowym, a zwłaszcza ograniczeń prędkości, to cytując Ludwika Dorna, ministra spraw wewnętrznych (odpowiedzialnego m.in. za policję), „łże jak bura suka“.
Wlasnie przeczytalam jeszcze raz artykul i stwierdzam ze musialam byc bardzo zmeczona jak to tlumaczylam. Sorki...
Wersja poprawiona:
Artykul jest o Hammondzie. Wlasciciel auta twierdzi ze to wina Hammonda ze wydachowal przy takiej predkosci. Poscili na antenie kasete z wypadku. Dalej cytat z wypowiedzi wlasciciela: "pan Hammond mimo przbitej opony kontynuowal jazde trzymajac noge na hamulcu po wybuchu opony,a powinien miec na uwadze ze to sa takie samochody ze nie dotyka sie hamulcow. Trzeba bylo jechac wedlug wyznaczonej lini trasy i uwazac na to co sie stanie"
Clarkson spytal sie go dlaczego usilowal zrobic jeszcez rundke finalowa po osiagnieciu 314mph, Hammond sie wypowiada ze nie wie dlaczego tak zrobil. I ze mieli czas na torze do godziny 5.30 a byla 5... i ze to bylo jak z zabawa na dworze kiedy mama wola cie do domu, ty chcesz zostac jescze chwile dluzej...
Powiedzmy w wolnym tlumaczeniu ze o to chodzi. Czyli wynika ze to Hammond zamiast zdac sie na doswiadczenie i rozsadek, zaryzykowal i takie sa efekty.
O chomiku tez jest bo to taki pieszczotliwy nick Hammonda
Jestem mile zaskoczony. Jednak Polak potrafi. Już widze jak w programie Top Gear, Clarcson testuje ten samochodzik. Jak by zebrało jeszcze pchlebną opinie to na pewno posypało by się więcej zamówień.
_________________ Auta dzielimy na: dobre, bardzo dobre i auta niemieckie,
Auta niemieckie dzielimy na: dobre, bardzo dobre i BMW,
BMW dzielimy: na dobre, bardzo dobre i E-30