te 7 litrow w 328i jest realne o ile silnik jest w idealnym stanie i wszystkie czujniki itd sa oka i jesli jedzie sie plynnie... ja wracajac z mazur moja m50b20 z 4rema osobami na pokladzie, psem, i mega pelnym bagaznkiem utrzymujac w miare plynnie 100km/h osiagnalem wynik ok 10litrow LPG... na kolkach 225/45R17 przy zalozeniu ze lpg wcina ok 30% wiecej niz pb wychodzi wlasnie ok 7 litrow ( a auto bylo maks obciazone i te kapcie)...
Ja tam nie zauważyłem żeby moje auto było jakoś nadmiernie usterkowe. I gdyby nie wysokie spalanie , utrzymanie samochodu wcale nie kosztowało by mnie jakoś przerażająco więcej od nowszego samochodu niższej klasy ...
mi tez sie wydaje ze koszta rzedu 2000zł w skali roku na utrzymanie auta nie liczac benzyny to wcale nie jest duzo ... wychodzi 170zł miesiecznie plus benzyna
W kazde auta trzba wkładac pieniadze niestety kazde auto to skarbonka ... ale jak juz miec skarbonke to taka ktora ci sie podoba ...
ja chociaz nie mialem jeszcze 7 serie to teraz chce sie w taka wrabac..
w e30 wymienilem tyle rzeczy ze glowa mala, przegladalem ceny czesci do 7my i nie ma tak tragicznie..
zreszta do kazdego auta co kupujesz nowe musisz wpakowac paski, oleje, plyny, swiece jakies tam jeszcze pierdolki..a wszystko co sie potem wydarzy to juz zbiegi okolicznosci mniejszych badz wiekszych, wliczajac w to oczywiscie zuzywanie sie 20 letnich badz co badz elementow..
ja jestem za 7 jesli tylko podoba Ci sie to czemu nie
jakos e36 wogole mnie nie ciagnie, a 5 to trzeba lubic zeby kupic, a nie szukac kompromisu w modelu pomiedzy..
zreszta wozenie powietrza w aucie ma tez swoje dobre strony
ale ja w kierunku v8 sie patrze, co 4 litry to 4 litry...
chyba muszę sie przejechać do Biłgoraja i wybić Ci z głowy tą 3kę. Chcę potwierdzić to co napisał kolega... e32 nie spotkasz na każdym rogu.
Jeśli masz trochę czasu to podjeć do mnie mam dla Ciebie 2 idealne samochody 740 jeszcze nie przerejestrowaną i super 525, myślę ze warto zaryzykować i przyjechać. masz do mnie nie daleko.(45km)
tak sobie czytam i dochodze do wniosku ze jest wielu ludzi inwestujacych w swoje auta ja tez wydalem na swoje e34 gdzies taka kwote przez 2 lata .. auto sie eksploatuje do tego doliczyles instalacje .. gdzie to tylko bylo dla Twojego komfortu i pewnie ci sie ta kwota zwrocila wiec mysle ze bez tragedii taka kwota kup e32 bo zeczywiscie e36 jest na peczki .. pozdro
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
Tym razem jednak względy praktyczno ekonomiczne wezmę u mnie górę i jednak nie skuszę się na ten model i nie powiem Wam także, że nie wykluczam tez zakupu auta z innej marki bo zaraz mnie zlinczujecie
_________________ Chcesz mieć coś zrobione dobrze ? To zrób to sam - tylko Tobie zależy na tym, żeby zrobić to dobrze.
Tym razem jednak względy praktyczno ekonomiczne wezmę u mnie górę i jednak nie skuszę się na ten model i nie powiem Wam także, że nie wykluczam tez zakupu auta z innej marki bo zaraz mnie zlinczujecie
dobra ziomek teraz dales tylka... juz wszyscy wiedza ze kupujesz golfa w dieslu bez turbo
Myślicie ze golfem II 1.4d bede pogromcą seji i cinków sportingów ?
jesli bedziesz lał porzadnego bartka z 5l baniakow z 'tesco' to na pewno...
a jak jeszcze bedziesz to mieszal w jakichs szalonych proporcjach z opalem to juz wogole, tylna tablica rej to max co moga zauwazyc...
to tyle w offtopie, a ja nawet nie chce liczyc ile dolozylem do swojej, wystarczy ze liste sobie zrobilem co wymienilem i mi kartka a5 sie konczy...