ja tam nie żałuje że byłem we wojsku, teraz to już nie to samo co kiedyś ale nadal wojsko kształtuje charakter.
Jak to mówią rosół z mięsa to zupa, chłopak bez wojska to d...
a z tym wyjezdzaniem to gadacie , mozna wyjezdzac ale po to aby cos zarobic , wrocic i rozkrecic jakis "biznesior". Wiekszosc ludzi co znam co wyjechala (tych po 35) to alkocholicy albo ludzie pograzeni w glebokiej depresji. TAk wiec wszedzie dobrze ale w domu najlepiej (newet jesli to szalas)
Arczi e30 napisał/a:
pawelbach napisał/a:
w 2007 roku ide do wojska a jak wruce to chyba stad wyjade i nie wruce bo nie moge na to patrzeć
chyba robisz bład idac do wojska ...
orotgraficzny
w wojsku napewno jest fajnie kiedyś nie chciałem ale zmieniłem zdanie trzeba to przeżyć to taka meska rzecz a co do ortografi to bardzo przepraszam ale inaczej nie umiem
a z tym wyjezdzaniem to gadacie , mozna wyjezdzac ale po to aby cos zarobic , wrocic i rozkrecic jakis "biznesior".
Z tym że żeby dzisiaj rozkręcić własny legalny biznes nie wystarczy "coś", trzeba włożyć kupe kasy, mieć dobry pomysł, poza tym utrzymanie firmy to ogromne koszta.
Na dodatek państwo wcale tego nie ułatwia, wszędzie musisz wnosić niemałe opłaty na utrzymanie biurokratów a US będzie czuwał by dowalić ci karę za przeoczenie jakiegoś śmiesznego przepisu
a z tym wyjezdzaniem to gadacie , mozna wyjezdzac ale po to aby cos zarobic , wrocic i rozkrecic jakis "biznesior".
Z tym że żeby dzisiaj rozkręcić własny legalny biznes nie wystarczy "coś", trzeba włożyć kupe kasy, mieć dobry pomysł, poza tym utrzymanie firmy to ogromne koszta.
Na dodatek państwo wcale tego nie ułatwia, wszędzie musisz wnosić niemałe opłaty na utrzymanie biurokratów a US będzie czuwał by dowalić ci karę za przeoczenie jakiegoś śmiesznego przepisu
Wiem wiem , coz mam odpisac? Tak jest kazdy o tym wie , za te 5-10 lat moze ktos pojdzie po rozum do glowy i byc moze zrobia prawo podatkowe ,no o skandynawii to nawet niema co marzc , ale chocby takie czechy czy wegry i juz by cos ruszylo.
Arczi e30 napisał/a:
pawelbach napisał/a:
w 2007 roku ide do wojska a jak wruce to chyba stad wyjade i nie wruce bo nie moge na to patrzeć
chyba robisz bład idac do wojska ...
orotgraficzny
w wojsku napewno jest fajnie kiedyś nie chciałem ale zmieniłem zdanie trzeba to przeżyć to taka meska rzecz a co do ortografi to bardzo przepraszam ale inaczej nie umiem
mam nadzieje ze nie masz nic do mnie, ze sie czepiam - ja sie nie obrazam tylko jakos tak mi sie to troszke w oczy rzuciło wiec napisalem o tym pokoj z Toba bracie