BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Ogrzewanie e28
Autor Wiadomo
Gepard 

Pomg: 7 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa - Tarchomin
Wysany: 2004-10-03, 14:17   Ogrzewanie e28

W zwiazku ze zblizajaca sie zima postanowilem zrobic porzadek z moim ogrzewaniem i mianowicie tu pojawia sie pytanie czy normalna sprawa jest ze przy wlaczonym ogrzewaniu leci mizimne powietrze ze wszystkich czterech nawiewow srodkowych( chodzi o te przy drzwiach i na srodku konsoli) Kiedys sie spotkalem z taka opinnia ze tylko ze srodka deski powinno leciec zimne powietrze. Mial ktpos moze taki przypadek gdzie szukac przyczyny bo nie usmiecha mi sie calej deski wyciagac w ciemno :(

Anonymous
Go
Wysany: 2004-10-03, 15:14   

Ja mam podobnie!! Mam samochód 525 e 34 i ciepłe powietrze leci mi tylko z tych nawiewów pod szybą a z tych z drzwi i ze środka deski wali mi zimne niezaleznie jak ustawie. Juz sprawdzilem te elektrozawory owiedzialne za puszczanie ciepłego płynu do nagrzewnicy i one działają. Układ mam odpowietrzony. Niemam pojecia co jest a w dodatku strasznie mi paruja szyby. Podejrzewam ze albo jakas linka sie odczepiła (urwała) od tych pokreteł od ogrzewania (ale z drugiej strony niewiem czy ja mam na linke czy to juz jest jakies sterowanie elektryczne.

Anonymous
Go
Wysany: 2004-10-04, 13:10   

mam to samo w e28 520. tak chyba powinno byc.

Gepard 

Wysany: 2004-10-04, 22:22   

chodzi Ci o pokretlo ogrzewania bo w e28 nie ma pokretla od regulacji naqwiewy sa tylko suwaki.

Marcin 
Nurburgring Fan

Pomg: 2 razy
Doczy: 10 Sie 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2004-10-04, 23:06   

W E21 zimne leci zawsze z nawiewow na desce rozdzielczej (ZAWSZE nie da sie tego zmienic) a cieple na szybe i nogi. Tak zaprojektowala fabryka, tak jest w instrukcji obslugi i mi sie to podoba. Uwazam, ze to swietne rozwiazanie.
Prawdopodobnie w E28 jest tak samo.

Daniel e-28
[Usunity]

Wysany: 2004-10-05, 14:33   

zgadza sie ciepłe leci tylko pod szybą i na nogi i nieda sie tego zmienić .e-28 520i

Gepard 

Wysany: 2004-10-05, 23:24   

Dzieki panowie za odpowiedzi a juz chcialem deske rwac :) ale jak widac tego konstruktorzy nie przewidzieli a szkoda :(

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: