I co sie unosisz? Ktos osmielil sie miec inne zdanie od ciebie wiec jest durniem, tak?
Spokojnie Bruner nie unoś się tak
Bruner napisa/a:
jest w takiej cenie jak Lotos? Z dobrego serca tak tanio sprzedaja?
Jest trochę droższy niż Lotos, ale czy zawsze cena świadczy o jakości ? Jeśli tak twierdzisz to przykro mi, ale chyba naoglądałeś się za dużo reklam w TV
Bruner napisa/a:
Tylko pokaz mi taka ciezarowke, ktora ma silnik benzynowy i kreci sie do ponad 6000 obr Troche inne warunki pracy, nie sadzisz?
Hehe, wymyśl jakąś teorię, że silnik benzynowe aż tak różnią się od diesli. Jeśli raczył byś zajrzeć na ich stronę to może zauważyłbyś, że nie są to oleje wyłącznie do ciężarówek. W sprzedaży dostępne są oleje do silników benzynowych, uniwersalne do diesli i benzyniaków oraz do silników dwusuwowych.
Ten olej nie jest nowością na naszym rynku. Z tego co słyszałem jest dostępny już od siedmiu lat, przynajmniej tyle lat handlują nimi tam, gdzie ja kupiłem ten olej.
*Zaznaczam, że nie mam nic wspólnego olejami PetroCanada i nie robię im sztucznej reklamy.
Lejcie sobie to gówno rozlewane/produkowane w Polsce
Czy Ty naprawdę sądzisz że Castrol Mobil lub np paliwa Shell są z exportu wiesz ile te produktyby wtedy kosztowały
Oleje są rozlewane w polskich rafineriach i to jest norma. Nieoplacaloby sie exportowac ich z krajow w ktorych sa produkowane ... Co to za roznica gdzie jest olej rozlewany, wazne zeby dodatki były zgodne z producenetem Oleje mineralne roznia sie od syntetycznych głównie bazą olejawą
Jesli baza jest dla syntytyku to tą sama baze ma praktycznie kazdy olej syntetyczny, to od dodatków zalezy jego specyfikacja.
Czytałes czasem charakterystyki oleji Zauwazlbys ze np mineralne oleje maja wiecej dodatkow niz syntetyczne, wiesz czemu Bo mineralne oleje maja gorsza baze olejowa i muszą miec wiecej dodatkow zeby spelniac pewne normy. Syntetyk jest robiony z lepszej bazy i niemusi posiadac tak duzo dodatkow. Sam w sobie na wstępie jest lepszy od mineralnego ...
Wiec tekst z tym ze olej jest zły bo jest rozlewany w polsce jest smieszny
PZDR!
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Tak samo popieracie polskie paliwo ? Nie widzicie różnicy jak zatankujecie paliwo z Niemiec ? Jeździcie na oponach Dębica ? Nie mówię, że wszystko co polskie jest złe, ale w większości przypadków jest to prawdą. Tak samo jest z olejami rozlewanymi w Polsce.
Hehe, wymyśl jakąś teorię, że silnik benzynowe aż tak różnią się od diesli.
Jesli twierdzisz ze najwieksza roznica jest to co wlewa sie do baku, to znaczy ze bardzo malo wiesz na ten temat. Siilniki benzynowe wytwarzaja wiecej ciepla niz diesle (nizsza sprawnosc), kreca sie duzo wyzej (znowu wieksze obciazenie, wyzsza temperatura itd), itd. Nawet konstrukcja tloka i stop z jakiego jest wykonany sa rozne w silnikach benzynowych i diesla. Inne stopy, obecnosc wkladek z innych metali lub ich brak, inna rozszerzalnosc cieplna, przewodzenie ciepla, luzy montazowe, inny sklad chemiczny paliwa oraz spalin itp, itd. To nie moja teoria, to fakty. Chcesz cytaty z literatury fachowej? Nawet producenci olejow rozrozniaja oleje do silnikow benzynowych i diesli, ciekawe daczego?
Bagor napisa/a:
Jeśli raczył byś zajrzeć na ich stronę to może zauważyłbyś, że nie są to oleje wyłącznie do ciężarówek. W sprzedaży dostępne są oleje do silników benzynowych, uniwersalne do diesli i benzyniaków oraz do silników dwusuwowych.
Ale to byl twoj argument na potwierdzenie tezy ze to super oleje - w koncu jesli wlewaja je nawet do ciezarowek to musza byc super
Bagor napisa/a:
Ten olej nie jest nowością na naszym rynku. Z tego co słyszałem jest dostępny już od siedmiu lat, przynajmniej tyle lat handlują nimi tam, gdzie ja kupiłem ten olej.
Skoro przez te 7 lat jednak sie nie przyjal i malo kto go leje i poleca, to moze to znaczy ze wcale nie jest taki super?
Albo to ze wszyscy sie nie znaja i maja w glowie sieczke zrobiona przez specow od marketnigu wielkich koncernow
A moze tez to ze uwierzyles w to co CI powie sprzedawca a nie mozesz/nie umiesz tego zweryfikowac? Za dlugo pracowalem w handlu zeby wierzyc w to co mowia sprzedawcy, jesli ktos cos bardzo zachwala i chce mi koniecznie sprzedac, jeszcze w promocji to najczesciej znak ze to gowno po prostu zalega mu w magazynie
takie mam pytanie jeszcze ...
Czy naprawde sadzicie ze ZNANA dobrze prosperująca firma istniejąca na rynku nie jeden czy dwa lata mająca sporą renomę na całym świecie pozwoliłą by na psucie sobie opinii w jednym z wiekszych państ w UE? KPINA!
P.S.
Jesli nasze paliwa i oleje(rozlewane w PL) sa takie złe bo nie są z importu to ciebawe czy Castrol np. z USA jest z importu i nie rozlewaja go w Stanach? albo castrol z francji,belgii,holandii, lub jakiegokolwiek innego kraju ktory ma spory rynek zbytu...
Wzorując sie na tym to nie powinniscie kupowac w ogole nic w PL, bo u nas zawsze cos spiepsza zle rozleja albo dodadza "cos od siebie" ....
_________________ BMW E21 315(i) `83
BMW E30 318is `90
Panowie ! troche obiektywizmu! takie oleje nie są typowo do traktorów - stwożono je by ( tu cytuję ) "Posiadaczom mieszanego taboru pozwala na racjonalizację gospodarki olejowej przy utrzymaniu prawidłowej ochrony silników, zarówno benzynowych jak i wysokoprężnych"
za: http://www.bp.com/extende...contentId=56087
Ja tam wcale sie nie łudze ze to jakieś cudo ( BP C5 ) - to po prostu zwykły uniwersalny olej o przyzwoitych jak na minerał parametrach do którego mam dojście z pewnego źródła i w dobrej cenie.
Fakt ze małe turbo dizle pracują po 14 h/na dobe w sezonie na pełnych obrotach z tym olejem ( i jest on do nich zalecany przez producenta ) spowodował ze kiedyś powiedziałem Pamie Staśku Pan mi naleje tego z zielonej beczki
/pozdrówka
Absolutnie nie miałem zamiaru niczego rekalamować. Po prostu ostatnio posiedziałem sobie troszkę w necie i szukałem na różnych forach (różnych samochodów) i jakichkolwiek opinii na temat oleju Petro Canada. Zaskoczyły mnie bardzo liczne pozytywne opinie i to nie takie, że ktoś zalał i zaraz pisał posta- niektórzy leją już dłużej i chwalą! A z drugiej strony auta nie ma się do końca życia, kupuje się betę na jakieś 2 - góra 3 lata i kupuje się następną. Nie ma potrzeby się przekrzykiwać. Sądze, że to czas tak naprawde pokaże czego olej jest wart, a z drugiej strony nie sądze żeby ktoś na forach zmyślał.
A co do gustów osób, które leją mobile, castrole czy motule. Prawda jest taka, że każdy chwali to co sam leje! Typowo polska natura.To, że ktoś chwali jakiś olej, a niech chwali - zwali mu się silnik to bedzie remontował. Ja tam zalałem Petro Canada i już, niech sie dzieje co chce. Narazie jestem zadowolony i mam nadzieję, że tak pozostanie.Tak naprawde większość oleji swoimi normami tak bardzo nie odbiega od siebie. Jest zbyt duża konkurencja aby jeden olej "niszczył silnik" a drugi "naprawiał"
Pozdrawiam wszystki- i dziękuję za tak liczne odpowiedzi na poruszony przezemnie temat.
ps. jeśli ktoś coś chce dodać to zapraszam.
_________________ Było: E30 316i Coupe - E36 318is Coupe - E36 328i Coupe - jest E46 330d Limo
Pomg: 1 raz Doczy: 17 Lis 2005 Skd: Poznań(okolice)
Wysany: 2006-12-12, 23:37
czarny napisa/a:
kupuje się betę na jakieś 2 - góra 3 lata i kupuje się następną
Fajnie napisałeś, jak by tak każdy myslał to by same trupy jeździły po ulicach.
Faktem niezaprzeczalnym jest że produkty z za zachodniej granicy są dużo lepsze, i to nie tylko oleje. Jakby tak zbadać castrola czy innego z niemiec i porównać z odpowiednikiem w polsce to pewnie okazałoby sie że ten nasz jest gorszy.
Ale niestaty zyjemy w takim kraju w jakim żyjemy i mamy to co mamy.
Ja tam leje castrola , ale pewnie każdy olej znanej marki z pewnego źródła jest równie dobry. Złe opinie pojawiają się jeśli ktoś trafi na pordóbke. Tak mi się wydaje
Co sądze o oleju PC już napisałem wcześniej, więc nie będe powtarzał
_________________ Żadna usterka usunięta zgodnie z technologią, niema prawa się powtórzyć przez następne 7 lat
Pomg: 1 raz Doczy: 17 Lis 2005 Skd: Poznań(okolice)
Wysany: 2006-12-13, 00:58
Tego nie powiedziałem.
Ale ktoś nim po tobie będzie jeździł.
Ja przynajmniej nie podchodze do auta z założeniem że ma dwa lata pojeździć a potem może się rozpaćć, albo do rzeki z nikm.
Rozumiem że sprzedaje się auto jak się zaczyna coś pieprzyć, ale żeby z punktu tak podchodzić??
Ja moją kupiłem w zeszłym roku, dziś niewiem ile nią jeszcze pojeżdźe, jak nie będzie mnie stać na nic nowszego to będe nia jeździł tak długo jak się da.
Wracajac do oleju, raz już popełniłem błąd w wyborze i nie zamierzam popełnić go drugio raz.
_________________ Żadna usterka usunięta zgodnie z technologią, niema prawa się powtórzyć przez następne 7 lat
Nie mów mi Bartek_P, że mając auto 10-15 latnie będziesz nim jeździł kolejne 10 lat!
Pozdrawiam
a zdziwisz sie bo kilku kolegów własnie takie ma plany, i to nie na 10 lat, ale na całe życie. A teraz już przynajmniej wiadomo, że auto od Ciebie to srednia inwestycja...
Co wy piszecie! Ja nie powiedziałem, że śmigam do czasu aż zaczyna się sypać. Moje auta są idealnnym stanie technicznym. Co miesiąc coś sobie wymieniam doprowadzając auto do super stanu.Poprzednią e30 sprzedałem a gość w niej do tej pory nic nie robił bo wszystko wymieniłem.Obecnie moja kochana Coupe ma całą zawieche nową, wszystkie najdrobniejsze gumy w zawieszeniu i jeszcze niedawno całą przepolerowałem. I jest w zajebistym stanie. Jakbym do aut marki bmw podchodził obojętnie i bez pasji to by mnie nie było na tym forum!
Chodziło mi o to że niedługo jak może dorobie się dzieciaka to przydałaby się jakaś nowsza 5 z silnikiem disla coś do 35 tys zł. A obecną mam zamiar pośmigać jeszcze ze 3 lata. I może ją sprzedam bratankowi.
Ale i tak was chłopaki gorąco pozdrawiam mimo, że po mnie jedziecie!
_________________ Było: E30 316i Coupe - E36 318is Coupe - E36 328i Coupe - jest E46 330d Limo
ja od roku i polecam ,naprawde warto i ważne ze nie jest w polsce rozlewany
po pól roku jeżdzenia na nim i przejechaniu na nim 7 tyś km przez przypadek pewnego dnia na stacji Shela robili akce badania stanu oleju silnikowego specjalnym urządzeniem do mierzenia lepkości i co sie okazało ,po badaniu gosciu się mnie pyta czy wymieniałem olej w tym tygodniu bo on jest w stanie idealnym i nie chciał wierzyc ze przejechałem na nim juz 7 tys km.
Wiec po tym widac ze Petro Canada to naprawde świetny olej .
mozesz go kupić w firmie Mag Oil
ul.Plonów 22
Sosnowiec 41-200
tel: 032-290-70-47
0-507-018-380
Wiesz wydaje mi sie ze ty tym olejem handlujesz na kazdym forum bmw mocno chwalisz tylko ten jedyny olej.Nie odpuscisz w zadnym temacie oleju.
Na bmw sport to samo i tez polecasz ta firme w sosnowcu.Na 100% masz coś wspolnego z tym.Ta fima w PL niema zadnego uznania i na zadnym forum nikt tego nie poleca.A na stronie sa tiry ciagniki i i nne traktory a nie osobowki.
_________________ Była: mx-5 NA
Była: 325 sedan szpera
Jest: 323i coupe
Ostatnio zmieniony przez Adamus 2009-12-20, 14:50, w caoci zmieniany 6 razy