BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Witam kupilem E 28 i mam duzy problem
Autor Wiadomo
Go

Wysany: 2004-09-30, 19:42   Witam kupilem E 28 i mam duzy problem

kupilem e28 520i 1981r mialo 2 wlascicieli ale stalo najprawdopodobniej 10 lat, blacha pomijajac drobne pryszcze jest w naprawde dobrym stanie spod tez zdrowy, ale mam problemik mechaniczny :( a mianowicie :
auto na zimnym silniku jezdzi bez zarzutu,a jak sie nagrzeje silnik traci moc nie moze sie wkrecic na obroty czasem zrywa, wczoraj wogole pojawily sie problemy z odpaleniem, przewody sa ok filtr paliwa wymieniony wtryskiwacze podaja paliwo bez problemu, cewka tez jest ok coz to moze byc ?? za podpowiedzi wielke dzieki !!

loko

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Wawka
Wysany: 2004-09-30, 22:46   

mozesz miec po prostu uszkodzony silnik... ktory jak dostaje temperatury to się rozszczelnia...

jakub
[Usunity]

Wysany: 2004-09-30, 22:57   

Może ma skasowane luzy zaworowe?

007 

Doczy: 13 Wrz 2004
Skd: prawy brzeg
Wysany: 2004-10-01, 01:08   

ja stamwiam na uszczelke pod glowica :)

Arczi e30 
ZBANOWANY

Pomg: 2 razy
Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2004-10-01, 07:07   

samo to że stało 10 lat jest już frapujace, cena ze ten model 520i z 1981 też pewnie nie byla wygórowana, ja jestem zdanie że jak kupuje sie auto, nie tylko BMW ale nawet malucha to lepiej wydać wiecej przy kupnie a nie napalać sie na konkretne auto, bo potem koszty moga byc wielkie, jak masz podniety silnik to mozesz wydać wiecej niz za to auto dałes, chyba ze znajdziesz tanio silnik 2,0 ale ciekawe ile on pojezdzi jak znajdziesz tanio :roll:

PepiS 

Doczy: 21 Mar 2004
Skd: Ksiestwo Warszawskie
Wysany: 2004-10-01, 09:45   

Tanio silniczek do Betki kupic to nie jest zaden problem. Jak sie okaze, ze masz poadnieta jednostke to za gora 500 kupisz nastepny, nawet 2,7 :twisted:

loko

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Wawka
Wysany: 2004-10-01, 12:01   

moje stalo 2 lata zanim kupilem jest z 86ri dalem 1,5 tys... jesli dales wiecej to zrobiles intres stulecia :-)

poza tym tu nie ma co gdybac na odleglosc.. uwazam ze powinienes jechac do kogokolwiek kto ma jakies pojecie o tym bo dywagacja na ten temat na forum nie ma sensu

kazik 

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Wrz 2004
Skd: Wieluń
Wysany: 2004-10-03, 18:29   

A ja bym proponował sprawdzić ciśnienie sprężania na zimnym a potem na ciepłym silniku.Ale najpierw dla pewności ustawił bym zawory.

Go

Wysany: 2004-10-04, 18:05   nie to nie to ze sie napalilem :)

bedac w monachium ja znalazlem a ze laweta sie znalazla to z transportem nie bylo problemu, patrzac na brief : 2 wlascicieli 1 urodzony w 1907 drugi w 1912 niby 107000 przebiegu ksiazeczki z serwisu sa i do 1994 roku byla serwisowana i sa pieczatki z przebiegami watpie zeby komus chcialo sie to podrabiac dla 350 euro :) a silnik po odpaleniu naprawde ladnie mruczy i dymow nie puszcza zadnych ale zobaczymy w kazdym razie dzieki za jakas pomoc

Go

Wysany: 2004-10-04, 18:06   

a zawory graja i to slychac wiec zaczne od tego :)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: