jak w temacie - chciałem się zapytac drodzy koledzy czy w E28 były mosty ze szpera Logicznie nasówa mi sie mysl ze tak ,bo skoro E30 M3 miały to i M5 na pewno tez . Teraz kwestia czy taki most bedzie pasował do "zwykłej" E28 20i z 1982 roku i ile takie cacko moze kosztowac. Kolejna kwestia czy takim 22letnim potworem,zakładając most ze szperą mozna jeszcze popróbowac sił w driftingu moze lepiej kupic w niemczech na szrocie i przebudowac sobie E30 do driftu hm - pomóżcie
_________________ Airbrush Studio
Łukasz Łukasik
ul. Witosa 18
76-251 Kobylnica k/Słupska
tel. 693 98 13 60
# lakiernictwo artystyczne (airbrushing)
# polerowanie, chromowanie etc...
# przeróbki mechaniczne (kolektory, wydech, dolot, inne...)
# przygotowanie aut do sportu: drift, street, 1/4mili, offroad w kategorii przeprawowow-turystycznej oraz sprawnościowej w klasie turystycznej i wyczynowej (doświadczenie poparte osiągnięciami w obu klasach)
# car-audio - pełna oferta na usługi montażowe i inne - przygotowanie aut do zawodów zgodnie z przepisami Emma i PASCA
Buduje FatRabita czyli Golf MK2: silnik po drobnym tuningu i remoncie dostał nowy dolot, pełen wydech przelotowy, zawieszenie Monroe + SPAX -60/60, felgi Rondell 225/16",wnętrze przygotowywane jest pod Mistrzostwa Polski CAR AUDIO i wiele innych - w ciągłej przebudowie... - zamienie na E30 325i
jeśli mozesz kupić e30 i ją zrobić do driftu to napewno jest to najlepszy pomysł bo e30 jest mniejsza i lżejsza i ma niżej środek ciężkości... (choć w moim wypadku to nie przeszkadza jeździć bokiem moją e28) 8)
a co do szper to w różnych modelach e28 były motnowane i nie tylko w e28... generalnie dyfry od e30,e28,e34,e36 można stosować zamiennie... tylko dobrze obejrzeć dokładnie swój zanim się kupi drugi
Go
Wysany: 2004-09-28, 23:24
Gadasz kocopoły Loko, zalożysz szpere od e34 3.5 l do e30 ?
napisałem że generalnie... zależy od rocznika...
jak nowsza to nie będzie pasować...
a dyfrów już trochę się nawymieniałem więc mi tu nic nie inputuj 8)
Spoko Loko, to pod wpływem zamieszania wieczorkiem, żeby większy zamet zasiać, że mayana sie nie zna Z dyferkami niestety trzeba kombinować. Jak chcesz to mamy niezły okaz zeszperowany E28, Drack go widział, i też nie wie co to za gówno. Mocowanie ma pośrodku z tyłu. Z diesla e28 wyciągneliśmy. Co to jest ?
_________________ Części nowe i używane oraz warsztat BMW - 661 496 167
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae
Aha, co do tego że e34 nowsza... E34 535 90r, i jej dyferka nie podpasuje do mojej e30 A z e28 do 520 24v z 93-94 dopasuje. Ot kombinowanie z dyferkami.
_________________ Części nowe i używane oraz warsztat BMW - 661 496 167
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae
_________________ Airbrush Studio
Łukasz Łukasik
ul. Witosa 18
76-251 Kobylnica k/Słupska
tel. 693 98 13 60
# lakiernictwo artystyczne (airbrushing)
# polerowanie, chromowanie etc...
# przeróbki mechaniczne (kolektory, wydech, dolot, inne...)
# przygotowanie aut do sportu: drift, street, 1/4mili, offroad w kategorii przeprawowow-turystycznej oraz sprawnościowej w klasie turystycznej i wyczynowej (doświadczenie poparte osiągnięciami w obu klasach)
# car-audio - pełna oferta na usługi montażowe i inne - przygotowanie aut do zawodów zgodnie z przepisami Emma i PASCA
Buduje FatRabita czyli Golf MK2: silnik po drobnym tuningu i remoncie dostał nowy dolot, pełen wydech przelotowy, zawieszenie Monroe + SPAX -60/60, felgi Rondell 225/16",wnętrze przygotowywane jest pod Mistrzostwa Polski CAR AUDIO i wiele innych - w ciągłej przebudowie... - zamienie na E30 325i