mi plastik matowiał po automaxie na sucho ... robiłęm na mokro
Dlatego wg mnie jest lepsza tempo bo ona jest lekko ścierna...a Automax dużo mocniejsza jest...
TEMPO lekko ścierna , ja bym nią starego przypalonego garczka nie polerował nawet , TEMPO bardzo ostro ściera , do felg polerowanych kompletnie sie nie nadaje, to co dopiero da takiego plastiku, AUTOMAX jest dużo bardziej delikatny.
Pomg: 1 raz Doczy: 12 Wrz 2005 Skd: Pacanów..... :))))))
Wysany: 2006-11-10, 11:38
no fakt...kilka opcji było....
to ja bym proponował tak...
po pierwsze..napewno odpada papier wodny..
po drugie..kup obie pasty..
weź jednej i drugiej troszke w palce i sprawdz która bedzie "ostrzejsza"..da sie wyczuć..
tą delikatniejszą spróbuj na wodzie...czyli..polewasz(np.zraszaczem do ubrań)ten element i rozsmarowywujesz paste palcem,na tej powierzchni...i polerujesz...jak dopolerujesz i prawie różnicy nie będzie to wtedy spróbuj na sucho....czyli wycierasz to do sucha suszysz to furetka i poźniej nakładasz paste na futerko i polerujesz...
Wg.mnie tak będzie najlepiej..
PozdrOOfki...
_________________ gg.8917719
Gdyby Bóg popierał przedni napęd To chodzilibyśmy na rękach....
czym bedzie dobrze polerować filcem? a jak by było ściereczką z mikofiby?
_________________ YOU HIT ME, WE HIT YOU!
duchX [Usunity]
Wysany: 2006-11-12, 11:31
Kup sobie paste Faracle G3 zmatuj na mokro papierem 2000-2500 (matowac mozesz pod warunkiem ze nie ma zadnych napisow lub wzorow na plastiku tylko sa zatopione ) jesli nie ma wzorow i napisow to matuj na mokro potem na sucho ta pasta tylko dobrze miec polerke jak juz zobaczysz ze nie ma pasty lekko zmoczyc szmatke i poleroac dalej daje 100% efektu natomiast jesli sa na wierzchu napisy i wzory to zetzresz je nawet matujac .Pasta auto max to jedna z jabardziej gruboziarnistych past jakie znam !!
mówiłem ze papierem odpada, myślę że nie usunę tego zmatowienia później
duchX [Usunity]
Wysany: 2006-11-12, 13:31
to tez napisalem ze najpierw musisz zmatowac papierem zeby wyruwnac wszystkie rysy !! jesli tego nie robiles to skad mozesz wiedzic co sie z tym stanie zadales pytanie wszyscy ci odpowiadaj , jakos tak sie sklada ze jestem lakiernikiem i wiem co mowie jak polerujesz szybe w samochodzie tez trzeba ja zmatowac papierem a potem polerowac i jakos nie matowieje
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2006-11-12, 22:55
filc ma raczej trochę za ostre włókna do plastiku ... baja jest super tak po wielokrotnym praniu
Spróbuj najpierw samą pastą a jak po kawałku czasu i kilku płukaniach stwierdzisz że mało co zeszło to użyj papieru .... jak najdrobniejszego
Pomg: 1 raz Doczy: 12 Wrz 2005 Skd: Pacanów..... :))))))
Wysany: 2006-11-13, 22:48
Shreku napisa/a:
kupiłem obie pasty, dzisiaj troche próbowałem tak na szybko trenowac na pudełku po płycie, stwierdzam że działa, jeśli sie do tego przyłożę efekt chyba naprawdę powinien być o.k
ale przed zabraniem się za tą część muszę dojść do perfekcji
Noi bardzo dobrze... 8) 8)
I jak...robisz to ręcznie czy kupiłeś tą końcówke..?
PozdrOOfki...
_________________ gg.8917719
Gdyby Bóg popierał przedni napęd To chodzilibyśmy na rękach....
próbuje ręcznie bo nie mam fizycznie wiertarki
cos mi sie wydaje że długo to bedzie trwało, albo skombinuję wiertkę
[ Dodano: 2006-11-14, 17:32 ]
po kilku próbach dzisiaj poddaje się z tym sposobem chyba rysy nie schodzą a może wręcz przeciwnie, pojawia sie zmatowienie.
a gdybym to całe zmatowił i nałożył cleara?
duchX [Usunity]
Wysany: 2006-11-14, 23:44
bede nudny zmatuj papierem na mokro 2000-2500 i wypoleruj pasta g3 !!!!!!!!!! tez na mokro a jak nie to odkrec plastik i wyslij go mi ja ci to zrobie !!!
tego plastiku nie trzeba odkręcać, jest na zatrzaski i jest wyjęty.
pasta g3 jesli mi sie dobrze wydaje używana jest do polerki mechanicznej, czyli musze mieć coś z silniczkiem
duchX [Usunity]
Wysany: 2006-11-15, 08:36
teoretycznie kazda pasta polerska dziala najlepiej przy polerowaniu za pomoca polerki ale recznie tez sie da przy czym zajmie to wiecej czasu