Wysany: 2004-09-20, 00:34 Jak sprawdzić maglownice bez wspomy w e30?
Witam wszystkich
Jak sprawdzic maglownice bez wspomy trzymając ja w ręku? Kiedys wymontowalem z jednej bumki sprowadzonej z Niemiec i po zalozeniu jej u siebie okazalo sie ze ma jeszcze wieksze luzy (stuki). I musialem zamontowac znowu swoją. Czy jest jakis domowy sposób na sprawdzenie czy udac sie z nią do zakladu, ktory np. regeneruje ukl. kierownicze zeby mi sprawdzili.
Co myslicie o regeneracji maglownicy? Czy lepiej wrzucic dobrą z innego autka.
Za porady z góry dzięki
pozdro ...
Ja też chcę wymienić maglownicę i wczoraj rozmawiałem o tym z kuplem. Poradził mi zeby sprawdzic to wkręcając maglownice w imadło i poruszanie drązkami w pionie. Ponoc jeśli będą to luzy na drązkach to tylko wymiana drążka i po sprawie(ok 100sztuka). Ale jżeji bedzie to luz wewnatrz maglownicy to albo ja do naprawy(kuuupa szmalu) albo na złom. Jutro będę ja sprawdzał i wymieniał to napiszę co mi wyszło.
_________________ Raz się żyje, a co to za życie bez BEEMKI...
HyenoX M42B18 [Usunity]
Wysany: 2004-09-23, 11:14
okI
właśnie chodzi o ten luz wewnętrzny maglownicy bo wiadomo ze drązki to juz mniejszy problem,
ale napisz o swoich doświadczeniach ...
Go
Wysany: 2004-09-23, 12:25
scrk napisa/a:
(...)Ale jżeji bedzie to luz wewnatrz maglownicy to albo ja do naprawy(kuuupa szmalu) albo na złom.
Niestety ale tylko na zlom. Przerabialem temat reanimacji maglownicy w E21 i nie jest to warte zadnych pieniedzy.
Remont polega na ponownym szlifie zebow listwy a co za tym idzie zebranie warstwy utwardzonej....reszty latwo sie domyslac
HyenoX M42B18 [Usunity]
Wysany: 2004-09-23, 12:47
jak często siadają maglownice od czego zależy ich szybsze zużywanie
czy każdy z was juz raz wymieniał ją u siebie - czy to co niektórzy mają takie szczeście
Go
Wysany: 2004-09-23, 14:25
najgorszym zabojstwem dla magla jest....jazda na krzywych/bijacych tarczach (temat tarcz co jak i dlaczego poruszany byl juz 1000x).
Przy hamowaniu wibracje sa tak silne ze wyrabiaja sie srodkowe zeby listwy i taka maglownica ma juz zawsze luz...... problem znany z np E36