Wysany: 2006-10-06, 10:15 SWAP 1.8 M10 na 2.5eta...
Witam!
Temat dotyczy mojego ziomala...
Posiada on ładną wąską lampe, niestety z 1.8 pod maską, wiec jak wiadomo szału nima- i zrobiło sie po pewnym czasie mało!!!
Proponuje mu żeby zrobił swap na 2.5eta. Wybrałem tą jednostkę z tego względu, że bedzie niestety szambo , ponieważ Bunia codziennie robi 80-120km (praca), oraz zważywszy na koszta takiego SWAPu, spalanie, no i 6 garków.
Tak na zdrowy rozum oczywiście że wydaje się to troche bezsensu bo całą ete kupi się przecież za grosze, !ale! nie w tym przypadku.
Kumpel nie ma możliwości ze względu na zarobki( no i troche nie "potrafi"...za dużo imprez i innych pokus ) odłożenia większej kwoty od 1.300zł.
Uważam, że najlepszym sposobem bedzie ratalne (co miesiąc)uzbieranie wszystkich gratów (do wakacji, więc czasu sporo) i wykonanie SWAPU.
Naprawde to najlepsze wyjście bo inaczej zostanie przy M10 chyba dożywotnio, a ja już nie wytrzymam tego zrzedzenia jak on by chciał 6 garów itd itd...
Zakładając ten temat oczekuje od was wszelkich spostrzeżen, uwag, rad (związanych najlepiej z tematem ), a także pomocy w szukaniu gratów, które miałyby należyty stan techniczny i oczywiście rozsądną cene.
Jakby co to aktualnie ineresuje nas kupno silnika, najlepiej z osprzętem.
Pozdrawiam!
[ Dodano: Pią Paź 06, 2006 12:43 pm ]
wachałem się, gdzie to umieścić, ponieważ tematyka tematu dotyczy nie tylko strony technicznej...
jakby co modzie przeżuć na techniczny