BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
15-16 wrzesień - Tor Kielce - WRAŻENIA Z TORU !!!
Autor Wiadomo
Piotr_1 
Tempiciel sekund

Doczy: 11 Sie 2005
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2006-09-18, 23:48   

Ale największe emocje są na zawodach i tam się scigamy.
E30 M332 1991........ ....U__________\

Pawełm5 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 28 Maj 2006
Skd: kielce
Wysany: 2006-09-19, 01:10   

do wypowiedzi mola o jakim sporcie ty mówisz człowieku ?to ja smigam w super oesach i jak widze jak te chamy ślizgają się po parkingu w czasie rozgrywania imprezy to mnie jest wstyd bo mają rejestrację tk i to MNIE a nie ciebie pytają się inni kierowcy co to za chołota w BMW ;co do imprezy to o jakim dopisywaniu 10 sek ty mówisz; wiem że bardzo się spianliście aby w koncu mnie objechać ale zabrakło umiejętności po raz kolejny ( dzbanek śmiał się jak dziecko) ;nawet na kompletnie zużytych slickach i bez formy auta radzę sobie

lagadula 

Doczy: 30 Gru 2005
Skd: .:P O Z N A Ń:.
Wysany: 2006-09-19, 09:25   

Muszę powiedzieć że na mnie też koledzy z Kielc nie zrobili miłego wrażenia (popisy na parkingu KiA). Chciałbym sie jednak mylić i spotkac sie nstepnym razem aby porozmawiac przed zawodami. Oczyściłoby to atmosferę. A co do umiejętności... cóż... slicki uratowały wam tyłki :mrgreen:

Marcin 
Nurburgring Fan

Doczy: 10 Sie 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2006-09-19, 09:41   

Chlopaki z Kielc poza Pawlem dali plame i tyle. Bedac bardziej bezposrednim to przez was znowu kierowcy BMW wyszli na burakow co tylko gume palic potrafia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gosc 

Doczy: 19 Wrz 2006
Skd: Kielce
Wysany: 2006-09-19, 12:02   

Pawełm5 napisa/a:
do wypowiedzi mola o jakim sporcie ty mówisz człowieku ?to ja smigam w super oesach i jak widze jak te chamy ślizgają się po parkingu w czasie rozgrywania imprezy to mnie jest wstyd bo mają rejestrację tk i to MNIE a nie ciebie pytają się inni kierowcy co to za chołota w BMW ;co do imprezy to o jakim dopisywaniu 10 sek ty mówisz; wiem że bardzo się spianliście aby w koncu mnie objechać ale zabrakło umiejętności po raz kolejny ( dzbanek śmiał się jak dziecko) ;nawet na kompletnie zużytych slickach i bez formy auta radzę sobie

tak to ty scigasz sie w super oesach.... boze czlowieku daruj....co do czasu to potwierdzam czas zostal zle spisany ...sedzia podczas obliczania czasow z czasu minuta i siedem sekund zrobil czas 77sekund a nie 67sekund.... tak wiec zostales nalany o jakies 10 sekund wiec niewyskakuj tu z takimi opisami typu cytuje"wiem że bardzo się spianliście aby w koncu mnie objechać ale zabrakło umiejętności po raz kolejny" ....podsumuje to nalal cie koles ktory dopiero drugi raz bral udzial w wyscigach i to samochodem M5 a ty jezdzisz juz tym autem dlugi czas a on dopiero zaczyna.... takze spusc glowe w dol i odnies puchar do automobil klubu bo na niego w ogole niezaslugujesz......ps powinienes zostac zbanowany przez obrazliwe wypowiedzi co do ludzi.......

ps: sam paliles gume na parkingu jak nikt niewidzial wiec sam siebie tez nazwales chamem gratuluje pustej glowy

nielubie pisac takich rzeczy ale na chamstwo odpowiada sie chamstwem

zycze milego dnia i pozdrawiam

SmasherE30 
Coś tam wiem

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2006-09-19, 12:55   

Po pierwsze to byś sie przedstawił.
Po drugie przeczytałbyś wcześniejsze moje wypowiedzi co do pomiaru czasu i zrozumiał że to była impreza niższej rangi, na której aby wygrac trzeba było wypracowac sobie WYRAŹNĄ przewagę, bo pomiar czasu odbywał sie za pomocą czynnika ludzkiego a nie komputera i pomyłki sedziów trzeba przewidziec. Pawłowi się to udało a Tobie nie ... więc to Ty się nie spinaj bo jasne jest że kazdy ma ochotę sprac Pawłowi w końcu 4 litery ale jak widac sie to nie udaje. I ja wcale Pawła nie bronie bo jego wóz jak i z reszta Twój sa daleko bardziej sprawne on całej reszty (może niedługo bedzie oddzielna klasa Mek :lol: ) i dobrze by było żeby go stracic z podium jakimś padłem hehe.

Generalnie nie zniżaj się do poziomu, którego niechciałbyś reprezetowac. Będzie jeszcze wiele okazji zeby wygrac ... np. na Superoesie gdzie pomiar czasu jest mierzony przez fotokomórki.

A może bedzie wtedy padac i na prawdę wyjdzie kto jest szybszy bo sliki już nie pomogą... :roll:

Następnym razem prywatne wycieczki proszę kierowac do siebie na PW :idea:
A jak chcecie spali kapcia lub się rozgrzac we własny sposób, to tak żeby władze toru tego nie widziały, czyli poza terenem toru, na przykłąd na parkingu pod echo :|

Pozdrawiam.

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

lagadula 

Doczy: 30 Gru 2005
Skd: .:P O Z N A Ń:.
Wysany: 2006-09-19, 13:00   

Jeśli to faktycznie druga impreza kolegi z M5 to pogratulowac, niestety jest druga strona medalu. Każdy, mający blade pojecie o jezdżeniu RWD z mocnym silnikiem i na slicku zrobił by podobny wynik. Należy uchylić czoła przed tymi na zwykłych oponach.
Nieskromnie powiem że inaczej wygladałaby tabela gdybym miał slicki. Jednak mi sie wydawało że nie "wypada" na slickach jechac skoro nie wszyscy mogą je mieć. Wydawało mi sie że bede mało "honorowy". Ale widac nie ma co sie przejmować. Nastepnym razem zapraszam, bede miał slicki, zmienież spreżyne i zweryfikujemy umijętnosci.

P.S. Ja startowałem pierwszy raz BMW. Jezdziłem duzo wczesniej , różne imprezy, KJS, okregówki, ale zawsze FWD.

gosc 

Doczy: 19 Wrz 2006
Skd: Kielce
Wysany: 2006-09-19, 14:31   

po pierwsze ja tam niejezdzilem ale bylem obserwatorem
po drugie tu niechodzi o pozniejsze zatrzymanie stopera tu chodzi o to ze sedzia nieumie zamieniac minut na sekundy gdy sumuje czasy
a po trzecie zawodnik z nr 11 ktory jezdzil M5 skopal waszemu koledze 4 litery

BOR 

Doczy: 18 Sie 2004
Skd: Łódź
Wysany: 2006-09-19, 14:34   

lagadula napisa/a:
Jednak mi sie wydawało że nie "wypada" na slickach jechac skoro nie wszyscy mogą je mieć. Wydawało mi sie że bede mało "honorowy".

Mam takie samo podejście do sprawy.
Wykluczmy slicki jeśli będzie nam dane stworzyć BMW Track Day.

Pawełm5 

Wysany: 2006-09-19, 15:37   

jestem za tym aby wykluczyć slicki na tych zawodach i wprowadzeniu np. 2 klas
1klasa do 2l druga powyżej 2l i będzei to jakoś uśrednione

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-09-19, 15:44   

Pawełm5 napisa/a:
....i wprowadzeniu np. 2 klas
1klasa do 2l druga powyżej 2l i będzei to jakoś uśrednione

hehe - wtedy wszystki 2,5-litrówki będą w ogonie :wink:

... choć muszę przyznać, że to akurat dla mnie mało istotne, bo z mojego pobytu na torze w Kielcach (wcześniej) najprzyjemniej, podobnie jak Andrzej540, wspominam trening - można było sobie fajnie pośmigać po torze ... zwłaszcza, że zawodów nie mogę niestety zaliczyć do udanych :|

mam nadzieję, że trackday2007 u mnie wypali

buni 

Doczy: 21 Kwi 2005
Skd: WAWA
Wysany: 2006-09-19, 15:49   

a dla mnie wsystko jedno.. moga byc sliki i bez podzialu klas.
to tak jakby zabronic uzywania opon najwyzszej klasy , bo inni zawodnicy maja slabsze.... :roll:

te imprazy maja super klimat i mam nadzieje ze taki sie utrzyma ... bo zabawa jest super i rywalizacja jest zacieta.. a podzial na klasy , opony , itp.. popsuje cala zabawe..
beda po 4 auta w klasie... i tyle..

viola 

Doczya: 18 Wrz 2006
Skd: Łódź
Wysany: 2006-09-19, 16:59   

Pawełm5 napisa/a:
wiem że bardzo się spianliście aby w koncu mnie objechać ale zabrakło umiejętności po raz kolejny ( dzbanek śmiał się jak dziecko) ;nawet na kompletnie zużytych slickach i bez formy auta radzę sobie

Wiesz, przez takie wypowiedzi atmosfera robi się bardzo nieprzyjemna.
Chyba troszkę przeceniasz swoje umiejętności.
Patrząc na tabelę wyników pomijając ostatnią próbe to za każdym razem ktoś był od Ciebie lepszy, konkretnie to Marcin.
Weź czasami pod uwagę to, że jeździsz M5 a nie jakims tam zwykłym E30, masz pod nogą 315 KM, sliki i jeździsz w tych swoich super OS a chłopcy w normalnych 325i (170/171KM) i 320i (129KM) depczą ci ostro po piętach.
Wszyscy wiedzą co robi Lagadula a jakos od niego ani razu nie słyszałam przechwał, że jeździ tu i tam i głupiego gadania, że miał gorszy dzień, ale jak na 320i, które nawet nie ma połowy mocy twojego auta super mu poszło.
Jak dla mnie (laika) to to Twoje zwycięstwo nie było spektakularne jak próbujesz nam wmówić. Powinienes mieć dwa razy lepsze czasy a nie urywać tylko kilka małych sekund "zwyklakom".

Paweł nie gniewaj się na mnie ale wprowadzanie chorego współzawodnictwa tylko szkodzi tym zawodom.

Bardzo wszystkich prosze aby atmosfera była taka jak za pierwszym razem, kiedy to każdy był uśmiechniety i dobrze życzył sobie i innym (po cichu oczywiście każdy mówi a niech deszcz spadnie i niech cos tam się komuś urwie, a fe, a skuś baba na dziada :P ). I ta rywalizacja była jakaś normalna - zdrowa - jędrna - czysta. :P

Coś mi sie wydaje, że na nastepnych zawodach wszystkich Was pogodzę i ja wyjade z pucharem :P Tylko muszę sie nauczyć wóz porządnie prowadzić :)

Pozdrawiam wszystkich ścigantów wielka buźka od Violi

Co do Panów z Kielc to rzeczywiscie zachowali się bardzo nieelegancko.

Pawełm5 

Wysany: 2006-09-19, 17:16   

VIOLA- zle mnie zrozumiałaś , tą moją wypowiedż skierowałem do gupy z Kielc i tylko do nich a nie do WAS była skierowana moja wypowiedz, nie zależy mi na chwaleniu się; nie wiesz jaka była "otoczka" przed zawodami w Kielcach i z tąd to wynikło, słabo pojechałem to fakt bo jestem bez formy a za całe niepotrzebne zamieszanie przepraszam i nie ciągnijcie tego
Jestem za wprowadzeniem przynajmniej dwóch klas i zakazu opon niedopuszczonych do ruchu na drogach publicznych(slicki)

Pancin 

Doczy: 05 Lis 2004
Skd: Świętokrzyskie
Wysany: 2006-09-19, 18:28   

Witam wszystkich po imprezce. Szkoda, że nie mogłem zabawić na niej dłużej i poznać wszystkich klubowiczów, ale i tak było całkiem miło. Nie widziałem piątkowych akcji na parkingu KIA, ale niestety na zachowanie niektórych ludzi niewielu ma wpływ. Zwłaszcza jak ktoś ma RWD to myśli, że jest gościem jak umie spalić kapcia i wykręcić bączka. Zapraszam tym samym wszystkich myślących, że są cool do startu w Super OESach. Jak wam większość zmłóci tyłki to może znajdziecie swoje miejsce w szeregu.

Co do dziwnych sprzeczek i wywyższania swojch umiejętności to chciałbym wam koledzy powiedzieć, że kilka dobrych czasów chyba przesłoniło wam realne spojrzenie na konkurencję. Nie zapominajcie, że jest wielu lepszych od was i jeden czy dwa dobre wyniki nie upoważniają was do takiego tonu w jakim się wypowiadacie. Pachnie to zwykłą zarozumiałością i pychą. Klasę zawodnika poznaje się nie tylko po wyniku, ale też po postawie jaką reprezentuje.

Jeśli zaś chodzi o rzekomo ewidentne pomyłki sędziów (tak wnioskuję po przeczytaniu powyższych postów) to chciałbym spytać dlaczego poszkodowani nic z tym nie zrobili. Nic prostszego, wystarczyło pójść do szefostwa zawodów i powiedzieć o zaistniałej sytuacji. W takim przypadku, przynajmniej w Kielcach, nikt nie zarządał by od was składania protestu. Ewidentne przypadki załatwia się od ręki bez dyskutowania. Ale po co iść i się upomnieć, jak można potem sobie na forum popyskować.

Powiem wam, że jako pomysłodawca BMW Track Day'a mocno się zastanawiam nad realizacją tego pomysłu. Mam na swoim koncie całkiem sporo różnych imprez, ale jakoś nie wiem czy chcę brać sobie na głowę nieodpowiedzialne towarzystwo uwielbiające palenie gumy na głowę. Ciężko będzie takich ludzi wyselekcjonować, a jak już przyjadą to potem same problemy.

buni 

Doczy: 21 Kwi 2005
Skd: WAWA
Wysany: 2006-09-19, 19:36   

amen.. 8)

Andrzej540 

Doczy: 01 Cze 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-09-19, 20:20   

Pancin zauwaz, ze znakomita wiekszosc wlascicieli BMW przyjachala TYLKO potrenowac i poscigac sie na torze. Jezeli BMW Track Day wypali to mozna przeciez zaznaczyc, ze niestosowne zachowanie bedzie karane usunieciem z toru raz na zawsze ( np. na imprezach ktore Ty organizujesz, taki "wilczy bilet" ), mysle, ze da to ludziom do myslenia. Co sie tyczy wygrywania itd. to wiadomo, ze tez chce wygrac ale przecie te 2l to samo wybralem i wiedzialem, ze z M5 bedzie ciezko wygrac ale czy to naprawde ma az takie znaczenie? Ludzie bawmy sie, a jak ktos bardzo chce puchar to sam mu kupie i wrecze ( lagadula sie podpisze z Tomkiem co by mial jakas watrosc ). Po grzyba sie klucic kto jest lepszy ( i tak wygra Kubica ).

Piotr_1 
Tempiciel sekund

Wysany: 2006-09-20, 18:07   

Co dziamdziolicie. Trening to trening, spotkanie towarzyskie i atmosfera to drugie, a zawody, to krótka chwila kiedy się ścigamy.
Ma być przejżyście i sprawiedliwie. Dwie klasy to nie jest rozwiązanie.
O slickach trzeba ogłosić temat wcześniej, bo ktoś kupi specjalnie i co? Albo powie że nie doczytał na ostatni dzień. I nie że nie dopuszczone do ruchu, bo slicki markguma są dopuszczone na drogi, tylko slicki albo bez slicków.
Zaproponowałem w temacie 2007 podział na 4 klasy i nikt jeszcze nie miał zastrzerzeń. A i będzie więcej pucharów i więcej osób będzie mogło mieć jakąś większą frajdę z pierwszego pucharu na przykład.

[ Dodano: Sro Wrz 20, 2006 6:10 pm ]
O 30 koni nie ma się co kłócić, ale o 200 tak.

SmasherE30 
Coś tam wiem

Wysany: 2006-09-20, 19:28   

Piotruś o 30 koni to się nie ma co kłóci jak jeden ma 400 a drugi 430 ... ale jak jeden ma 100 a drugi 130 to to jest 30% wiecej mocy ... łapiesz :?: :twisted: Z tym że próbę można ustawi tak że malar objedzie wszystkie beemki ... Im ciasniej tym niejsze znaczenie ma moc a większe kapec i zawias oraz masa auta i jego śr.c.

Ja sie z Andrzejem nie zgadzam. Bo jak się jedziemy ścigac to się jedziemy ścigac. Jeden przegrywa drugi wygrywa. A dla zapewnienia wyrównanej walki dobrze byłoby wprowadzi podział na klasy (tu jeszcze miałbym zagwostke jakie) ...

Piotr_1 
Tempiciel sekund

Wysany: 2006-09-20, 20:36   

Nie mówiłem o różnicy 100 a 130 koni. Klasy które zaproponowałem uwzględniają taką różnicę. Wiem jaka jest różnica pomiędzy 100 a 130 koni.

Różnica wydaje się spora, jednak mimo wszystko odważył bym się wystartować tym słabszym autem.
Ostatnio zmieniony przez Piotr_1 2006-09-20, 20:51, w caoci zmieniany 2 razy  

SmasherE30 
Coś tam wiem

Wysany: 2006-09-20, 20:40   

no jasne ... jak objedziesz mocniejszego będzie powód do dumy bo puchar to tylko kawąłek metalu z dolkejonym plastikiem i dopiską za co to żeby inni wiedzieli.... :lol:

Piotr_1 
Tempiciel sekund

Wysany: 2006-09-20, 21:00   

Chociaż różnica np pomiędzy 316i a seryjną etą w koniach robi trochu większą różnicę, coś takiego

Felix BMW 

Doczy: 17 Lip 2006
Skd: Białystok
Wysany: 2006-11-05, 22:11   

A ja tak na koniec zapodam mini Filmik

http://s003.wyslijto.pl/?...599729263819616

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach