Dziś oglądałem w wolnej chwili TopGear, byo tam małe porównanie BMW 6, Posche 911 i Jaguarka...
Nie wiem czy w tym programie mają jakis uraz do BMW czy coś, ale pojechali ją jak jakąś lekko mówiąc- padline ...
- miejsce kierowcy i widoczność beznadziejna
- stylista to umieral podczas jej projektowania, przez co drugi ją dokańczał i dlatego jej linia jest taka ochydna i też beznadziejna
- kompletnie nie ma nic w sobie
- osiągi tez najgorsze
- ten samochód to wręcz żenada
to tylko nie które z określeń jakie padly ... eh angole
Wogole anglicy to jakis dziwny narod....wszystko do gory nogami jezdza po lewej zamiast po prawej... Program z nowa M5 byl dobry....wychwalili ja jak ho ho.... 8)
_________________ Jadac lewym pasem zjawisko dlugich swiatel w lusterku jest mi obce...
Ja na przykład Clarksona bardzo ale to bardzo nie lubie ten jego angleski humor to juz przerost formy nad treścią!!!
Tak apropo jestem w Anglii średnio raz w miesiącu auta niemieckie stanowia tam lekko 60 % tak z nudów i z kaprysu auta sie przecież nie kupuje prawda??? Musi cos byc w tym, ze akuart taki odsetek stanowią auta pochodzenia niemieckiego!!! A wiadomo jemu to tylko Porsche chyba do gustu przypadło...
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystająco, zaskakująco i ze smaczkiem!!!
W ich tescie wygrał jaguar. Fakt faktem świetne auto bez dwóch zdań, jednak właśnie bardzo zdziwiło mnie to że tak napadli krytyką bume (i tylko ją)... naprawde przesadnie.
Z jednej strony lubie oglądać ten program bo testy mają nprawde oryginalne jak i zreszta całokształ programu, jednak ten ich angielski humor i melanholia czasami aż dobija
i tu Jacek ma też racje na temat Clarksona... powinien spojrzeć w lustro i dostrzec że w gruncie rzeczy troche zaszpeca ten program swoim "gwiazdorstwem" nie mówiąc już o humorze.
Za to ja się najabardziej nabijam z tego, że jeszcze nie widziałem w Anglii żadnej laski, która by miała choć 25% urody ładnej polki!!!!!!!!!!!! Też się nie dziwie, że tam tak dużo pedałów sory za OT ale juz nie mogłem się powstrzymać po prostu nie cierpie anglików.............
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystająco, zaskakująco i ze smaczkiem!!!
Top Gear oglada sie jak show nie program motoryzacyjny z ktorego mozna cos wycignac ...
Zgadzam się z Tobą i moim zdaniem właśnie na tym polega wyjątkowość Top Gear... Jest naciągany, często prowadzący są nieobiektywni itp ale to i tak najlepszy program motoryzacyjny!
duchPW [Usunity]
Wysany: 2006-09-19, 12:13
Bardzo lubię oglądać TG, bo jak to napisał Arczi - to jest przede wszystkim szoł - można sobie pooglądać fajne fury, o których nikt IHMO tak ciekawie nie opowiada - mam na myśli zarówno pochlebne jak i negatywne opinie.
Moim zdaniem wręcz nienawiść Clarksona do bawarskich aut wynika z chorobliwie wypaczonego patiotyzmu i pewnego rodzaju żalu - brtyjskie auta, te które jakością mogą się równac z niemieckimi są tak strasznei drogie, że mało kto je kupuje - nawet w Wielkiej Brytanii - robią to tylko ekscentrycy i hiper-bogacze.
Poza tym mam wrażenie, że ten ostentacyjny stosunek do BMW jest przejawem właśnie mocno specyficznego poczucia humoru - tak bardzo specyficznego, że niektórzy się na to nabierają bez mrugnięcia okiem ... może nawet sam Clarkson zaczął już w to wierzyć
... a czemu to żart? - to oczywiste - bo to nie prawda, więc albo żart, albo nieznajomość tematu ... a o to ostatnie chyba nikt gościa nie podejrzewa.
Czasem jednak nawet Crarkson zapomina o swojej postawie i wtedy zaczyna piać na temat BMW - zwłaszcza eMek.
Myślę też, że istnieje pewna polityka programu robionego za brytyjskie pieniądze.
... co do Angielek, to przypomniał mi się taki dowcip, który kiedyś krążył:
- jakie są najpiękniejsze kobiety w Anglii?
- turystki
I ja się podłącze. Ostanio znajoma wróciła z angli i stwierdziła że gdyby nie majtki to pośladki wielu brytyjek rozpadły by się na dwie części!!!
A co do programu to tylko fajnie się ogląda samochody którymi stig jeździ, a cała reszta to hm... table cool carrrrr - brrrr i takie tam!?!
A film z linka zarąbisty !
_________________ Coś się stało że się ze...ło
Ostatnio zmieniony przez Vindevil 2006-09-20, 18:09, w caoci zmieniany 1 raz