Ja mam 300tys w Baurze i oryginalny dach. Dodam że nie planuję wymiany tylne części a górna ciutkę na rogach się podniszczyla przez uszkodzone mocowanie w bagażnikiu.
Nie no spoko ja sie moge nie znac... Jezeli macie swoje samochody od nowosci, jestescie ich pierwszymy wlascicielami i wiecie ile maja przebiegu NAPRAWDE to przepraszam bardzo...
_________________ Jadac lewym pasem zjawisko dlugich swiatel w lusterku jest mi obce...
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-09-07, 22:33
co do silnikow m20 z 300tys przebiegiem to nie ma problemu. jeszcze troche wytrzymaja.najwazniejsze aby dach byl szczelny i raczej tylko na to patrze.
skore mozna dokupic za 800-1000 pln, stara sprzedac za 400 a dach to min 2-3 tys pln
Menel dobrze gadasz, piwo postawić mu!! DACH TO PODSTAWA, a mechanike zawsze mozna podciagnac jesli cos sie psuje, a silnik tez kosztuje mnie niz dach
Ja w swoim cabrio mam 217 tys. km przebiegu, ale w niemczech kilka sezonow stal pod gołym niebem wiec warunki atmosferyczne zrobiły swoje, ale najważniesze, że był konserwowany, a dodam, że szybkę też mam oryginalną jeszcze, a wygląda jak nowa. Dla przykładu podam nową szybkę, wstawioną u kolegi w nowym dachu, która po 2 latach nadaje się do wymiany
Nie zapominajcie o konserwacji tylnej szybki w dachu, do tego tez są odpowiednie środki konserujące tak jak i uszczelki okienne do okoła poszycia dachowego
a cabrio za kilka tysięcy złotych to śmiech na sali, owszem można kupić takie nawet w niemcowni, ale te godne uwagi trzymają nadal cenę na poziomie kilku do kilkunastu tysięcy euro
[ Dodano: 2006-09-07, 22:42 ]
ahh zapomniałem dodać, że u mnie wymiana poszycia spowodowana jest uszkodzeniem mechanicznym, czyli przerwaniem płótna na samym środku z przyczyn ludzkiej głupoty oczywiście nie mojej
Wysany: 2006-09-08, 00:22
napisalem ze z silnikiem nie ma problemu bo znam sie troszke na nich. u nas i tak wiekszosc ma krecone w dol
zawieszenie i blacha jest do zrobienia w 2-3 dni.
to ze byly bite tez mi nie przeszkadza. przeciez to tylko 16-18 letnie mocne i szybkie autka.
z tym dachem jest najwieksza lipa
Ceny ASO BMW dla modelu e30 cabrio:
- poszycie dachu 6,6 tys. zł
- stelaż dachu wraz z kompletem mocowania 11 tys. zł
- komplet wszystkich uszczelek (okna, dach, rama przedniej szyby, drzwi, ....) 4,5 tys. zł
Konserwacja ASO BMW:
- szampon do dachów materiałowych/lub brezentowych od 80 do 120 zł
- pianka 80 zł
- środek impregnujący 124 zł
- środek do polerowania tylej szybki yyyy nie pamiętam bo go akurat nie brałem
Konserwacja zamienniki:
Impregnat do dachów namiotowych i plandek materiałowych na Yachtach kosztuje 40 zł , są również inne środki dostępne w sklepach turystycznych z namiotami, kosztują około 25 złotych, ale starczają na góra 2 m-ce, sprawdzone przez kolegów od innych cabrio
po zsumowaniu daje nam to kwotę 22,1 tys. zł , a za taką cene kupimy IDEALNE e30 cabrio od "kolekcjonera" z Niemiec do 50 tys. km przebiegu
bo chyba nikt nie bierze pod uwage szrotów za marne klka tys. zł
Webretti za tą kasę gdyby się uprzec to moze nawet e30 emczy
chyba polskie M3 bo prawdziwe cabrio e30 M3 w Niemczech w stanie "igła" zaczyna się od 10 tys euro sprawdzone i oblukane , na inne nie ma co patrzeć, bo jak okazja to bita
Po co kupować niebite:| I tak nas ktoś obije albo w korku, albo wózkiem pod marketem, albo nam w kufer ktoś sie zagapi... itp itd... Lepiej w dobrym stanie ale nie kolekcjonerskim, bo szkoda bedzie wyjechac z garażu.
Wysany: 2006-09-08, 00:52
najwieksza lipe mam z moja laska bo boi sie ze potna dach pod blokiem a mieszkam na pradze
mi tam to zwisa i powiewa, kupie, zaparkuje i postawie po fakcie dokonanym.nic nie bedzie mogla zrobic.
najwieksza lipe mam z moja laska bo boi sie ze potna dach pod blokiem a mieszkam na pradze
mi tam to zwisa i powiewa, kupie, zaparkuje i postawie po fakcie dokonanym.nic nie bedzie mogla zrobic.
Konserwacja ASO BMW:
- szampon do dachów materiałowych/lub brezentowych od 80 do 120 zł
- pianka 80 zł
- środek impregnujący 124 zł
- środek do polerowania tylej szybki yyyy nie pamiętam bo go akurat nie brałem
Webretti nie wiem w kórym ty ASO siezaopatrujesz ale ja posiadam wszystkie w/w środki przez ciebie i w ASO Misiak w Krakowie płaciłem za nie grubo przez pół
Po co kupować niebite:| I tak nas ktoś obije albo w korku, albo wózkiem pod marketem, albo nam w kufer ktoś sie zagapi... itp itd... Lepiej w dobrym stanie ale nie kolekcjonerskim, bo szkoda bedzie wyjechac z garażu.
moja była niebita, nigdy jej nie uderzyłem, nawet jak mnie wqfiała
Webretti za tą kasę gdyby się uprzec to moze nawet e30 emczy
chyba polskie M3 bo prawdziwe cabrio e30 M3 w Niemczech w stanie "igła" zaczyna się od 10 tys euro sprawdzone i oblukane , na inne nie ma co patrzeć, bo jak okazja to bita
Jak widziales za tyle e30 m3 cabrio (oryginalne) to daj namiary to zastawie dom i kupie z 10 sztuk... zaznacze ze bylo ich tylko 786 sztuk...
_________________ Psychotesty Tarnów
Badania Psychotechniczne
Tarnów ul. Braci Saków 5 (baza PKS)
794 001 051
David gdzie napisałem ze chodzi o e30 emczy kabrjo?
Piotrus nie pije do Ciebie tylko do webrettiego teraz
a o co Ty do mnie pijesz??
Ostatnia cena jaką widziałem za oryginalną E30 M3 Cabrio to 120 tys. PLN
(pisząć ORYGINALNA M3 mam na myśli cały samochód, bo co niektórzy myślą, że jak pod maską siedzi silnik M-Power to to już jest M3, a to błąd!!)
pozdrawiam i polecam poszperać w necie ile kosztują M3 i M3 Cabrio z modelu E30...............