W samochodzie (e34) szkla reflektorow niebardzo sa juz przezroczyste sa delikatnie chropowate od odbijajacych sie kamyczkow (tak jak by je ktos delkiatnie wypiaskowal). Da sie cos z tym zrobic jakas polerka czy cos czy poprostu musze je wymienic a przy okazji zalozyc ringi
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-09-10, 03:14
kup kilka płacht papierku np: 800,1200,2000 oraz pastę lekkościerną jakąkolwiek. Poleś papierkami po kolei (zacznij od 1200, jak będzie ładnie schodziło to nie używaj 800. Jak użyjesz 800 to długo trzyj 1200, dlatego 1200tki weź 2 płachty) a potem pastą, powinno być G I T
Sposób jaki podałem nie zostł przeze mnie przetestowany na szkiełku reflektorów więc nie wiem dokładnie jak to się je w rzeczywistości, ale spróbuj pogłówkować w tą stronę i będzie dobrze
Wysany: 2004-09-15, 11:29
Witam!
Zapomnij bez maszyny tego nie zrobisz. Kilku się już chwaliło ze wypolerowali szkła pastą i papierem nie wierze. Sam to przerabiałem i nic - dwa dni siedziałem zero efektu. Kiedyś gościu się ogłaszał na allegro, że poleruje szkła (cena 50 zł od szkła).
Pozdrawiam
nie oplaca sie polerowac - z reszta jak slabo swieca to nie wina klosza tylko wypalonego odblysnika --- koszt takiego elementu razem z soczewka to ok 120 pln za nowy/50 pln za uzywany w bdb stanie - a polerowanie nic ci nie da.
jakub [Usunity]
Wysany: 2004-09-16, 00:55
A może szkła i soczewki są poprostu brudne od środka?
Gdy u siebie wyczyściłem uzyskałem efekt jakbym xenony założył ..(no trochę przesadziłem, ale czyszczenie pomaga)
<hmmm> a jak rozbieracie reflektory?? chodzi mi o te starego typy bez soczewek... bo u mnie mam wrazenie ze odblysniki sa jakies takie jakby przyczernione.. ale swieca calkiem dobrze.. chyba ze moglyby jeszcze lepiej...
o rozbieraniu lamp przednich było duzo w temacie o ringach w lampach, poczytaj... poprosty wyjmuje sie lampe nagrzewa np. suszarka i delikatnie podwadza szkło, wtedy puszcza klej, ale poczytaj ten temat dowiesz sie wiecej