hello,
Z tego co widze u mnie był zmieniany most w 1.8 m40 i dlatego III mam do 160....Nie było mnie w domu w weekend, wiec dziś sprawdzę..A może mam szperę ? Wtedy chłopaki umawiamy sie na drifting
Tylko jak moglibyście napisać, jakie to są zależności przy zmianie mostu?
Pozdro
Anonymous Go
Wysany: 2004-09-06, 18:43
artvi napisa/a:
no dziwne troche z tym odcieciem przy 5 tys ... w moim 1,6 odcina przy 5500 ale ja jechalem 185 i jeszcze nie odcieło
Zebym to ja wiedzial jedni mowia ze komp inni ze wale i samoregulatory jeszcze inni mowia zebym wymienil se dyfer, a ja juz nie wiem co to moze byc.
Ja swoją maszynę testowałem na Vmax-a jak wracałem ze zlotu z Torunia. Na tej nowiutkiej obwodnicy Ostrowii Maz. na gazowni doszedłem do 190 i sie droga skończyła. Szkoda że ona jest taka krótka. Zaznaczam że mam 1.6 '89 wszystko seryjne. To chyba całkiem nieźle, co?
_________________ Raz się żyje, a co to za życie bez BEEMKI...
artvi [Usunity]
Wysany: 2004-09-06, 21:43
scrk napisa/a:
Ja swoją maszynę testowałem na Vmax-a jak wracałem ze zlotu z Torunia. Na tej nowiutkiej obwodnicy Ostrowii Maz. na gazowni doszedłem do 190 i sie droga skończyła. Szkoda że ona jest taka krótka. Zaznaczam że mam 1.6 '89 wszystko seryjne. To chyba całkiem nieźle, co?
no ladnie .. ladnie . ja przyznam 170 tam jechałem .. zbyt kręta ta droga .. a i niby fotoradar czasami stawiaja
Witam, Jak sprawdzałem maksymalną swojej fury to cały czas sie trząsłem , przypominam, ze było to noca. Cykor pomyślicie....A następnym razem jak będziecie jechali z taka prędkościa wyobraźcie sobie , ze ni stąd ni z owąd z jakiejś głupiej podporządkowanej wyjeżdża jakiś pajac na nic nie patrząc , albo na ekspresowej samochód jadacy prawym nie widział nas w lusterku nagle skręca na lewy ....To daje do myślenia ...Ale dałem, co?
Pozdrawiam wszystkich
Witam, Jak sprawdzałem maksymalną swojej fury to cały czas sie trząsłem , przypominam, ze było to noca. Cykor pomyślicie....A następnym razem jak będziecie jechali z taka prędkościa wyobraźcie sobie , ze ni stąd ni z owąd z jakiejś głupiej podporządkowanej wyjeżdża jakiś pajac na nic nie patrząc , albo na ekspresowej samochód jadacy prawym nie widział nas w lusterku nagle skręca na lewy ....To daje do myślenia ...Ale dałem, co?
Pozdrawiam wszystkich
to sie nazywa ryzyko ...chesz wiedziec ile pojdzie wiec ryzykujesz - rownie dobrze na osiedlowce przy 20 km/h mozesz polamac/zabic dzieciaka - ale jak rozpatrujesz kwestie jazdy samochodem w takim swietle to nie siadaj za kolko.
Sarna, to nie tak .Ja strasznie lubię siadać za kółko, ale chodzi o to, ze w Polsce nie ma gdzie bezpiecznie rozwijać prędkości rzędu 200 km/h i tyle. Nie mówię, zeby jeździć 50km/h, ale sam wiesz jak jest.
Pozdro
Ja mam:
1 - 55
2 - 90
3 - 140
Niby w samochodach z jednakowa skrzynia i mostem powinny byc takie same predkosci, ale te bledy predkosciomierza...
Ja w drodze na zlot porownywalem wskazania predkosci z innymi w czasie jazdy z jednakowa predkoscia (rozmawiajac przez telefon) - moja zawsze pokazywala najmniej, przy 100 u mnie inni mieli 105-115km/h.
to niezla lipa, do jazdy normalnie to bez roznicy ale jak Cie zlapia policjanci to raczej nie wytlumaczysz ze zle dziala predkosciomierz, a 10-15 km/h to juz niemale przekroczenie...
Pozdrawiam wszystkich
Z tego co się orientuje to w Otwocku jest bardzo mało tak strachliwych osób jak ty
Ale widze że wyjątki się zdazają
Stary, nie jestem strachliwy, mam kolegę, który w analogicznej sytuacji, czyli sprawdzaniu szybkości zabił dzieciaka, niechcący, ale 1,5 roku spędził w więzieniu. chciałbyś tak?
a w ogóle skończmy temat bo schodzi na złe tory. Nie jestem strachliwy tylko mam troche instynktu samozachowawczego.
Chyba nie chciałeś mi dociąć?
Pozdro
artvi [Usunity]
Wysany: 2004-09-08, 17:47
ja tam popieram kolege Łukasza ... trzeba miec wyobraznie w czasie jazdy a nie bezmyslnie cisnac w gaz - jeżeli sie chce bezpiecznie jezdzic. tez jezdzac mam "schizy" czasami ze: za gorka rolnik wyjezdza z pola , czy ze dzieciak moze wybiec na droge ... a nawet jakis zwierzak.
duchPW [Usunity]
Wysany: 2004-09-08, 23:24
Pawel-E30 napisa/a:
...Z tego co się orientuje to w Otwocku jest bardzo mało tak strachliwych osób jak ty
Ale widze że wyjątki się zdazają
co za prowokacja
nie łam się Paweł - i w Otwocku zdarza się normalnie myślący kierowca - nie każdy ma "pod oknem" trasę siekierkowską, ale i tam stoją
- a co do tematu - nie zabieram zdania, bo szkoda mi silnika zarzynać (mój silnik - moja sprawa), chociaż przyznam, że odkąd śledzę temat, jakby 2,5-3 tys obrotów przestało mnie bawić - hehe
P.S.
a Ty łukasz zawsze masz obwodnicę - od czarnego punktu do Świdrów Wielkich tylko jedno skrzyżowanie (można trąbić) i stoją żadziej niż na siekierkowskiej
m-powerek Go
Wysany: 2004-09-09, 09:21
sarna1 napisa/a:
Łukasz napisa/a:
Pozdrawiam wszystkich
to sie nazywa ryzyko ...
... to się nazywa głupota...
chesz wiedziec ile pojdzie wiec ryzykujesz
... więc głupiejesz, sprawdzać prędkość można gdzie indziej
- rownie dobrze na osiedlowce przy 20 km/h mozesz polamac/zabic dzieciaka
... to się nazywa demagogia, poza tym rachunek prawdopodobieństwa się kłania
- ale jak rozpatrujesz kwestie jazdy samochodem w takim swietle to nie siadaj za kolko.
...odmawiasz osobie z wyobraźnią siadania za kółkiem????... paradne...
Witam,
Wszystkich popierających pozdrawiam Równowaga w przyrodzie musi być! Ale mimo wszystko Pawła też pozdrawiam
Ja na codzień także jeżdżę ok.3 tys obrotów, ale ten dźwięk przy 5,5 tys (na 2 biegu mam wtedy ok 85 km/h)jest tak cudowny(wyłączcie radio!!!!!!!!), że potrafi zaczarować! czasem można pobawić sie w czarodzieja
Heja!!!