Robo, co tu tlumaczyc? Kultowa felga - M3, DTM i te sprawy, na dodatek piekna i tak jak napisales, wysokiej jakosci... A to czy obrecz ma 1 czy 5 czesci to chyba akurat najmniej istotne, jest wiele skrecanych felg na ktore wiekszosc z nas by nawet nie spojrzala, bo poprostu brak im tego czegos.
A tak przy okazji - jestes pewien ze RS-y sa kute? Przy okazji watku o sciganego RG byla mowa ze kute sa wlasnie RG i dlatego cena dorownywaly RS-om, z tego wnioskuje ze RS jednak kuty nie jest. Jesli sie myle to niec mnie ktos oswieci.
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2006-07-27, 22:19
cholera z tym kuciem cały problem... myślałem, ze fachowcy na cult style wytłumaczą w czym rzecz... w ogłoszeniach piszą, że są kute... ten element na który nakłada się opone jest wyjątkowo lekki i dużo cieńszy niż w zwykłej odlewanej feldze - napewno jest mniej tego materiału...
sama felga w porównaniu ze zwykłym BBS-em 15"/7" jest już niewiele lżejsza (mam niedokładną wagę nie wiem ile to jest-bo próbowałem je poważyć) ale jak się weźmie RS-a i zwykła to jakaś różnica jest...
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-07-27, 22:36
bardzo przydatna sprawa to sam rant ze jest wymienny. jak mialem takie 2 komplety 16" 3-4 lata temu i nie szanowalem ich latajac bokami tam gdzie tylko sie dalo, w zimie tez to pare razy kraweznik byl zaliczony i usmiech na twarzy sie pojawial jak wychodzac z auta widzialem tylko zagiete ranty a nie polamane aluminium. naprawa rantu kosztowala mnie za kazdym razem 30 zyla 8)
taki pałski rancik można dość szybkow wypolerować - trzeba tylko unieść tył auta i wrzucić jedynkę - jeden nasz kolega z forum całkiem sprawnie to kiedyś robił
zapodaj Robo jakieś zdjęcie swojej na tych kółkach, bo widzę, że ładna z niej sztuka
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-08-10, 00:29
szkoda ze takie enduro z przodu zdjalbys ta dokladke ala IS , wstawil zwykla taka jak ma np. piotrek z krakowa i nie zawadzalbys przodem. to nie m40/42 ze przodu nie mozna glebowac poza tym czekamy na fotki umytej a nie jak zza stodoly uwalonej blotem
Wysany: 2006-08-10, 00:41
obniżenie jest -40... więcej nie da rady... całe 5 godzin myłem auto - wyjeżdżam do Zakopca - deszcz można się wk... teraz wciąż leje to auta nie myje, ale koła i 3 razy na dzień zdarza mi się przecierać (na parkingach supermarketów, stacjach benzynowych itp. patrzą na mnie jak na świra)...
dokładke znów wczoraj zostawiłem na parkingu pod szpitalem - wyglądało na kałuże, a to była jakaś "szykana off-roadowa" a to Polska właśnie...
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
nizej i nizszy profil by sie przydal ... wolal bym czarne srodki w tych RS
zrob tez cos z ta antena - strasznie wali po oczach
i postaraj sie o jakies dystanse - fajniej by to wygladalo
Wysany: 2006-08-10, 08:55
urbi napisa/a:
nizej i nizszy profil by sie przydal ... wolal bym czarne srodki w tych RS
zrob tez cos z ta antena - strasznie wali po oczach
i postaraj sie o jakies dystanse - fajniej by to wygladalo
zapewniam, że to auto wygląda już prawie tak jakbym chciał
opony są 205/50 - niższych nie daje, bo przy moim stylu jeżdżenia - długo bym nie pojeździł...
czarne środki odpadają przy tych kołach - są zbyt dużym rarytasem, żeby ukrywać ich kształty ma je być widać a w słoneczny dzień, lakier jaki jest na nich daje taki efekt
jakby całe były wypolerowane (nieraz słyszałem takie opinie innych)...
dystanse odpadają - bo nie uznaje tego wynalazku - a pozatym to jest ET16 - nie wiem co chcieć więcej...
antena ... ona nie jest przez przypadek! tak mi się podoba - nie znalazłem dłuższego, grubszego, bardziej świecącego bata (to przepiękny model Hirschmana) niż ten
z boku tak to wygląda:
Pomg: 4 razy Doczy: 21 Sie 2005 Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2006-08-10, 09:27
enduro czy nie jest zajefajnie, kiedys jak robili rs'y to nie zakladali na nich 195/45/15 tylko tak jak robo jest ladnie i praktycznie(tak mi sie wydaje) po polskich drogach ciezko latac bokami na takim profilu...
pozdro
Wysany: 2006-08-10, 11:36
jak narazie te 16" 7J które widziałem(na żywo nie na fotach) mogą sie schować przy moich....
felga ma inne proporcje, rant ma troche inne kształty - nie ma wyglądu!!
ja mam z tylu 215/40 naciagniete na 9 cali i z przodu 205/45 naciagniete na 7,5 (ma byc 195/45) i jesli chodzi o jazde jest spoko - dodam ze nie jezdze powoli i nie ma dnia zebym nie dal jej w interes ... bokami chodzi jak chce i nie obawiam sie o to ze spadnie ! a wy obawiacie sie o 205 na 7 calach ... troche powagi ... ja o 205 zaczal bym sie bac ale na feldze taka jak moja z tylu
czarne srodki dodaly by uroku, bylo by ladniej widac polerowany rant i srube. widzialem ostatnio takie na audi a6 POEZJA !