BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Wojsko ?
Autor Wiadomo
Scigany 

Doczy: 15 Sie 2004
Skd: Gliwice
Wysany: 2006-08-06, 21:09   Wojsko ?

http://www.izg.pl/?page=aktualnosci&id=6351

jak nalezy to rozumiec ? wszystkich na 4 miesiace ? Czy tylko 19sto latkow ktorzy wchodza w wiek poborowy ? Ktos mi mowil o tym ze bez studiow na 9 mies bez wyjatku, a studenci na 4 mies, a po tym artykule juz nie wiem nic

gg 3437874

landcar 

Pomg: 1 raz
Doczy: 20 Gru 2005
Skd: OKOLICE TORUNIA
Wysany: 2006-08-06, 21:54   wojsko

to jest dopiero nowa ustawa ktura ma wejsc w zycie nie wiadomo kiedy podobnierz w styczniu 2007 i tu chodzi o to ze jak sie skonczy szkole srenia w czerwcu to idzie sie na 4 miechy do wojska i od pazdziernika mozna zaczac studja a ci co nie ida na studja to ida do wojska na 9 miesiecy

Ostry 

Doczy: 13 Lip 2005
Skd: lewobrzezna warszawa
Wysany: 2006-08-06, 22:20   

Czyli bedzie mozna walnac scieme ze sie idzie na studia,,,zapisac na byle jakie a poniej PAPA :?: :?: Mnie ten temat troszke interesuje bo mnie dotyczy... :roll: :evil:

Beti: e-36 328 cabrio "miss"
Beatka: e-32 740 "przyszla miss"

Scigany 

Doczy: 15 Sie 2004
Skd: Gliwice
Wysany: 2006-08-07, 09:41   

nad jednym pracuja, ale to juz jest wprowadzone. Na szczescie rocznik 81 jestem http://wiadomosci.onet.pl/1367236,11,item.html chory kraj

gg 3437874

Miki 

Doczy: 11 Kwi 2004
Skd: z kreskówki ;)
Wysany: 2006-08-07, 10:10   

ups a ja jestem 82 :?

Firley 

Doczy: 21 Mar 2005
Skd: Wawa
Wysany: 2006-08-07, 19:36   

chyba juz macie problem z głowy
http://wiadomosci.onet.pl/1367697,11,item.html

Miki 

Doczy: 11 Kwi 2004
Skd: z kreskówki ;)
Wysany: 2006-08-07, 21:05   

hmm czytalem to kilka razy ale nie zjaduje odp na pytanie co bedzie ze mna bo mialem odroczeke do czerwca 2004 w zwiazku ze studiami a nie tak dawno dostalem jakis tam papier z WKU ale go nawet dorze nie czytalem... to teraz mam sie migac do 28 roku czy jak?
Ostatnio zmieniony przez Miki 2006-08-08, 09:34, w caoci zmieniany 1 raz  

Firley 

Doczy: 21 Mar 2005
Skd: Wawa
Wysany: 2006-08-07, 21:54   

Ja mialem rowniez odroczke na czas szkoly Od czasu kiedy minęła starałem sie nie odbierac istow z WKU (co smieszne przychodzily mi do zwyklej skrzynki a nie listem poleconym) I tak prawie dwa lata do czasu kiedy przyszło mi wezwanie na komende

WKu skierowało sprawe do prokuratury o ukaranie mnie w sprawie "slizgania" sie od sluzby wojskowej jednoczesnie przenoszac mnie do rezerwy
Poniewaz kiedys takimi sprwami zajmowalo sie jedynie WKU a nie komendy pani z policji uspokoiła mnie ze ze najprawdopodobniej sprawa zostanie i tak umozona

I tak niechcący ominęła mnie słuzba wojskowa

Prosiak 

Doczy: 30 Lip 2006
Skd: Kraków/Witkowo
Wysany: 2006-08-08, 10:13   

Firley napisa/a:
Ja mialem rowniez odroczke na czas szkoly Od czasu kiedy minęła starałem sie nie odbierac istow z WKU (co smieszne przychodzily mi do zwyklej skrzynki a nie listem poleconym) I tak prawie dwa lata do czasu kiedy przyszło mi wezwanie na komende

WKu skierowało sprawe do prokuratury o ukaranie mnie w sprawie "slizgania" sie od sluzby wojskowej jednoczesnie przenoszac mnie do rezerwy
Poniewaz kiedys takimi sprwami zajmowalo sie jedynie WKU a nie komendy pani z policji uspokoiła mnie ze ze najprawdopodobniej sprawa zostanie i tak umozona

I tak niechcący ominęła mnie słuzba wojskowa

...i tak samo było z moim szwagrem :D
To juz nie te czasy kiedy do woja musiało sie isc bez względu na wszystko.
Pzdr.Prosiak.

dudziak2005 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 21 Kwi 2006
Skd: Sieniawa/Northampton
Wysany: 2006-08-08, 19:17   

ja mialem dokladnie taki sam przypadek jak kolega Firley tez nie odbieralem listow i Wku rowniez skierowalo sprawe na policje w celu jakto powiedzieli " ustalenia miejsca mojego pobytu" :o i zawital nawet dzielnicowy do domku no to mamcia mu powiedziala ze syn wyjechal za granice i niewie na jak dlugo, dzielnicowy spisal jakies pismo i teraz mam narazie spokoj. Na jak dlugo niewiem :? mam nadzieje ze na zawsze :lol: pozdrawiam

MARTINEZ
[Usunity]

Wysany: 2006-08-09, 11:58   

witam :D
moim skromnym zdaniem do wojska powinno sie isc odrazu po szkole podstawowej czy gimnazjum. kobiety i mezczyzni 8)
potem to rozumiem ze to tylko zawracanie gitary i psucie planow zyciowych.

WP fajna przygoda i naprawde moze sie wiele o sobie dowiedziec :mrgreen:
byłem i bardzo dobrze wspominam :D
pozdro

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-08-09, 12:08   

MARTINEZ napisa/a:
moim skromnym zdaniem do wojska powinno sie isc odrazu po szkole podstawowej czy gimnazjum. kobiety i mezczyzni 8)

pozdro

Ciekawe czego można się dowiedzieć o sobie podczas służby zasadniczej? :roll:

A wiesz ile można o sobie dowiedzieć sie podczas wojny?
I czy to jest także argument, żeby na nią jechać lub chcieć ją przeżyć?

pawelk318 

Doczy: 24 Lut 2006
Skd: Londyn
Wysany: 2006-08-09, 12:10   

na jesien ubieglegu roku moj koles wracal na urlop z londynu do polski. mial pecha bo wojsko czekalo na niego juz na lotnisku i odrazu go zgarneli do woja. teraz inni boja sie przylatywac do domu

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-08-09, 12:13   

wojsko powinno się składać wyłącznie z żołnierzy zawodowych lub ochotników - na okres próbny - obowiązek powszechny, to jakaś pomyłka, a żołnierz, który przez niespełna rok pójdzie 5 razy na strzelnicę nie stanowi żadnej wartości bojowej na polu walki - zwłaszcza jak się ujara lub nachla

szkoda pieniędzy państwowych na organizowanie obozu dla tych, którzy nie umieli się wymigać - wśród dzisiejszych poborowych, a to niestety większość, choć nie twierdzę, że nie ma tam żołnierzy z powołania, ci jednak z reguły zostają w wojsku na dłużej niż te parę miesięcy

w większości przypadków wojsko, to przymusowa wyrwa w życiorysie

jak na razie wszystko ku temu zmierza, bo nas na to nie stać, ale nie od razu rzym zbudowano

MARTINEZ
[Usunity]

Wysany: 2006-08-09, 12:20   

Łukasz napisa/a:
MARTINEZ napisa/a:

pozdro

Lukasz byłes w wojsku??
wyluzuj ja chciałem powiedziec ze byłem i nie jest tak zle
sporo kumpli poznałem z całej polski
do tej pory z niektorymi utrzymuje kontakt
wojsko to jak kiedys kolonie dla dzieci.
wojna a wojsko to 2 rozne sprawy. nawet nie chciał bym sie dowiedziec jaki jestem bo potem nie mogł bym z tym zyc :wink:
a do tego co napisałem ze kobiety i mezczysni to dlatego bo było by weselej :D

LoveJoy 

Doczy: 03 Sie 2005
Skd: Varshava
Wysany: 2006-08-09, 12:23   Wojo

Siema,

Osobiście uważam przymusową służbę wojskową za debilizm, ale widać nasz rząd twierdzi inaczej...
MARTINEZ - nie bardzo rozumiem co może być przyjemnego w zasuwaniu latem w opinaczach i mundurku jak wszyscy chodzą w koszulkach i krótkich portkach, ale może za mało wiem :oops:
W każdym razie ja w armii nie byłem. A wyglądało toto mniej więcej tak - średnia samochodówka - odroczka, zapis na studia - odroczka, wywalenie ze studiów - prawie 3 lata unikania (dostawałem kilka razy bilet z wyznaczoną datą stawienia się do konkretnej jednostki, wizyty dzielnicowego i ŻW w domu - z reguły spieprzałem przez balkon do sąsiada piętro niżej)... Oczywiście wydzwanianie przez jakiegoś poruczniczynę do domu, pracy itp (kilka razy nawet ja odebrałem) i straszeni mnie grzywnami i innym gównem... Aż w końcu miałem wypadek i "nieco" uszkodziła mi się noga. No to poszedłem na mazowiecką lekarską i dostałem D. No to jadę sobię na Szwedzką (bo tam miałem WKU), wchodzę i mówię że nazywam się tak i tak a tu zza biurka jak nie wyskoczy ów poruczniczyna i wrzeszczy że teraz to mu już nie ucieknę! A ja mu na to - zrób mi laskę frajerze jeden i rzucam świeżutkie pismo z lekarskiej z kat D - wyobraźcie sobie jego minę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pozdro
LJ

Sprzedam kilka pozostałości pomojej e30 - bliższe info - GIEŁDA
Ostatnio zmieniony przez LoveJoy 2006-08-09, 12:26, w caoci zmieniany 1 raz  

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-08-09, 12:26   

MARTINEZ napisa/a:
Łukasz napisa/a:
MARTINEZ napisa/a:

pozdro

Lukasz byłes w wojsku??
wyluzuj ja chciałem powiedziec ze byłem i nie jest tak zle
sporo kumpli poznałem z całej polski
do tej pory z niektorymi utrzymuje kontakt
wojsko to jak kiedys kolonie dla dzieci.
wojna a wojsko to 2 rozne sprawy. nawet nie chciał bym sie dowiedziec jaki jestem bo potem nie mogł bym z tym zyc :wink:
a do tego co napisałem ze kobiety i mezczysni to dlatego bo było by weselej :D

W wojsku nie byłem - do rezerwy z automatu - takie szczęście. Ale w wojsku bywałem bardzo często - mój ojciec przez 20 lat był pilotem wojskowym- wiem więc o tym co nieco.

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2006-08-09, 12:27   

Ja chociaz w woju nie byłem ale kilka razy zdarzyło sie byc na obozach wojskowych - bardzi mi sie to podobało jako 12 letni gówniarz ponoscic kałacha albo rgppanc postrzelac z kbks jakies giwerki 9 mm kałacha dragonova polatac po poligonie nauczyc sie minowac teren,korzytac z busoli,pojezdzic sobie brdm i bwp,dbac o własny namiot jak o sówj pokuj gdzie posciel musi byc równiusienko,wymieniac by i wymieniac.

MARTINEZ
[Usunity]

Wysany: 2006-08-09, 12:33   Re: Wojo

LoveJoy napisa/a:
Siema,

Osobiście uważam przymusową służbę wojskową za debilizm, ale widać nasz rząd twierdzi inaczej...
MARTINEZ - nie bardzo rozumiem co może być przyjemnego w zasuwaniu latem w opinaczach i mundurku jak wszyscy chodzą w koszulkach i krótkich portkach, ale może za mało wiem :oops:
W każdym razie ja w armii nie byłem. A wyglądało toto mniej więcej tak - średnia samochodówka - odroczka, zapis na studia - odroczka, wywalenie ze studiów - prawie 3 lata unikania (dostawałem kilka razy bilet z wyznaczoną datą stawienia się do konkretnej jednostki, wizyty dzielnicowego i ŻW w domu - z reguły spieprzałem przez balkon do sąsiada piętro niżej)... Oczywiście wydzwanianie przez jakiegoś poruczniczynę do domu, pracy itp (kilka razy nawet ja odebrałem) i straszeni mnie grzywnami i innym gównem... Aż w końcu miałem wypadek i "nieco" uszkodziła mi się noga. No to poszedłem na mazowiecką lekarską i dostałem D. No to jadę sobię na Szwedzką (bo tam miałem WKU), wchodzę i mówię że nazywam się tak i tak a tu zza biurka jak nie wyskoczy ów poruczniczyna i wrzeszczy że teraz to mu już nie ucieknę! A ja mu na to - zrób mi laskę frajerze jeden i rzucam świeżutkie pismo z lekarskiej z kat D - wyobraźcie sobie jego minę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pozdro
LJ

wnioskuje za ostrzezeniem :mrgreen:
łukasz mimo to mysle ze malitko wiesz na temat wojska i cos ci sie wydaje.
co do wojny....czy wiem..to zalezy co nazywasz wojna.
nie bede sie rozpisywał na ten temat bo myslałem ze to luzny temat a nie sie spinace jak bym was do wojska siła ciagnął.
dziekuje tyle miałen do powiedzenia w tym temacie.
aaa co do tych co nie umieli sie wymigac- ja jestem debesciakiem od wymigiwania sie :mrgreen:
jezyk bym wam pokazał ale nie ma tekiej emotikony :wink:

LoveJoy 

Wysany: 2006-08-09, 12:54   wojo

Siema,

MARTINEZ - za co chcesz mi dać ostrzeżenie :evil: :?: :evil: :?: Za to, że trepem nie byłem???
Temat luźny - każdy mówi co myśli i z bani. A co do ciągnięcia na siłę, to niestety teraz tak jest że tych co kiepsko się wymigują to na ich nieszczęście na siłę ciągną...

Pozdro
LJ

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-08-09, 12:59   

LoveJoy napisa/a:
A ja mu na to - zrób mi laskę

MARTINEZ napisa/a:
wnioskuje za ostrzezeniem

nie powinniśmy nikogo karać za preferencje seksualne - tolerancja powinna być :wink:

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2006-08-09, 13:00   

yo!
U mnie na wiosce 50% to trepy a 50% to gady zwane klawiszami :mrgreen: z tej bandy najbardziej lubie ich żony :mrgreen: a w woju nie byłem strata czasu na patriotyzm dla naszej polszy na trepa sie nie dostałem za małe plecy :mrgreen:
ciule pozdrafiam wszystkich polakuf :mrgreen:

MARTINEZ
[Usunity]

Wysany: 2006-08-09, 13:01   Re: Wojo

LoveJoy napisa/a:
zrób mi laskę frajerze jeden :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

LJ

ostrzezenie za to! :twisted:
co do wojska to nie masz sie czym szczycic ze nie byłes a załowac :mrgreen:

LoveJoy 

Wysany: 2006-08-09, 13:24   wojo

OK - złapałem chwilę po tym jak napisałem pytanie :mrgreen:
Preferencji nie zmieniłem i nie mam zamiaru - żona by się chyba obraziła na mnie :P :P :P

POzdro
LJ

dudziak2005 

Doczy: 21 Kwi 2006
Skd: Sieniawa/Northampton
Wysany: 2006-08-09, 13:51   

w rzeczy samej jest tak ci ktorzy nie byli w wojsku twierdza ze jest tam zle i wogle tam nie pojda ale ci ktorzy wojsko maja juz zasoba no moze nie wszyscy ale czesc z nich mowia ze czas spedzony w wojsku i ludzi tam poznanych nie zamienili by zanic !! ! :o

ja mimo wszystko tam niechce isc :D

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: