w sumie to jak bylem w 2004roku to na maxa mi sie podobalo... jedyny zgrzyt to to ze sie spoznilem z wpisem na przejazd sprawnosciowy i nie zostalem dopuszczony... plac do gum rzeczywiscie za maly... ale ogolnie bylo GIT... wiekszosc czulo dobry % a nie bylo zadnej lipy... z tego co pamietam to policja nikomu na terenie zlotu nie kazala dmuchac w alkomat a jedynie przy wyjezdzie trzeba bylo poddac sie badaniu i uwazam ze tak bylo OKa... bo mozna sobie bylo grilla zrobic i lajtowac machnac browarek a do domku to i tak panna wracala wiec byl luzik...
bylem kiedys na oficjalnym zlocie bmw w warszawie organizowanym chyba przez mpower torun czy jakos tam. odbyl sie na lotnisku bemowo.okolo 7 lat temu.. 8)
ten zlot na bemowie w 2000r. (byłem) był organizowany przez bmw-klub. (Rok wcześniej zorganizowali na Stegnach- też byłem). I ten bemowie to był ostatni ich zlot przez organizowany dla ludzi niezrzeszonych w ich klubie. Teraz robią tylko zamknięte spotkania dla swoich klubowiczów.
Na zloty do Torunia jeżdżę od 1999 roku (to był ich drugi zlot). I wtedy byłą najbardziej kameralna atmosfera. Z roku na rok ludzi przyjeżdża więcej - a i też zjawia się masa festyniarzy (z pseudo spojlerami i pseudosportowymi tłumikami) którzy krążą po placy i się lansują.
Raz tylko zlot był na lotnisku - w 2001 roku (padał deszcz) ze względu na brak możliwości zapanowania nad niepokornymi i kosztami wynajmu - M-power Club nie chce wynajmować tego obiektu na zlot.
Co bym zmienił - tak jak przedmówcy - większy plac do palenia gumy - jakąś widownię koło tego placu żeby każdy widział, wieksza ilość konkursów (włacznie z najgorszym autem zlotu) itp. 8)
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-08-03, 22:59
ja to przewaznie pijany gdzies sie poniewieram , ale jestem z tych spokojniejszych i zawsze mam laske jako kierowce.
dobra, a teraz troche plotek...
wiem ze jacek byl w weekend na zlocie BMW w niemczech.pojechali z brygada z poznania . zlot 5-6 razy wiekszy niz torun. i.... zero palenia gumy 8) to mi sie podoba 8) przez caly dzien tylko wyscigi i wyscigi , pelna kulturka a nie takie barachlo i buractwo jak u nas
ma podobno ponad 150 fotek , jak wroci z wakacji to nam powkleja.
tak się składa że ja nigdy nie byłem posiadaczem e23 - miałem e21 - białą e30 - i zielone e24 kiedyś na żółtych blachach (zabytkowych - teraz już na normalnych) 8)
a co do palenia w Toruniu, to niechby sobie było... gdyby nie to, że na zlotach jest to tak na prawdę główna atrakcja i najwięcej szumu jest wokół właśnie palenia gumy
gdyby nie było palenia gumy, to zlot przestałby się cieszyć taką popularnością, a nie wiem czy na to może sobie pozwolić mpowerklub (ktoś wcześniej pisał o kosztach takiego zlotu)
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2006-08-04, 12:31
WujekDobraRada napisa/a:
tak się składa że ja nigdy nie byłem posiadaczem e23 - miałem e21 - białą e30 - i zielone e24 kiedyś na żółtych blachach (zabytkowych - teraz już na normalnych)
miałem na myśli e24 - źle mi się kliknęło - Twoje e24 na zółtych numerach pamiętam...
jeśli chodzi o burnout - jak bez tego nie może się obyć, to niech jest - mnie się tam nie chce łazić i skakać nad głowami, żeby coś zobaczyć, ale mnóstwo ludzi przyjeźdza tylko po to...
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...