BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[e-36] Jaki silnik wybrać? is , b20, b25?
Autor Wiadomo
--==maly==-- 

Pomg: 7 razy
Doczy: 29 Mar 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-08-02, 20:16   [e-36] Jaki silnik wybrać? is , b20, b25?

Witam
Powoli zaczynam szukać następnego samochodu.
Nie moge zostać bez samochodu dlatego najpierw musze kupić nowy żebym mogł sprzedać poprzedni.
Oczywiście zostaje przy E-36 z tym,że chce koniecznie coś szybszego niż kosiarka.
Samochód napewno zostanie wyposażony w LPG z racji moich rocznych przebiegów.
Na samochód chce przeznaczyć do około 15tyś i odrazu mówie wtrysku gazu nie założe bo nie stać mnie na wydanie 4-5tyś na instalację a tyle trzeba dać za dobry wtrysk ale daje to astronomiczną dla mnie sumę prawie 20tyś.

I tu pytanie do was jaki byście wybrali silnik na moim miejscu do instalacji II generacji?
Chce,żeby samochód był jak najszybszy i się nie mulił za bardzo.
Wiele osób mówiło mi,że IS na zwykłym gazie jest szybszy od 2.0 a co z 2.5?
Miałem wcześniej e30 m20b20 i powiem szczerze,że po założeniu gazu miałem dosyć tego auta.
Samochód nigdy nie miał mocy z dołu a na gazie stracił też górę i poza hukiem nie było żadnego efektu.
Obecnie mam 1.6 m43 i po założeniu gazu nie ma prawie różnicy w osiągach i dlatego mam dylemat czy IS będzie lepszym wyjściem czy jednak 2.5 które bardzo mnie kusi ale po co mi 2.5 skoro będzie jeździć jak 1.8.

Będe wdzięczny za wszelkie opinie i podpowiedzi ponieważ jeżeli chodzi o te silniki wiem bardzo mało.

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2006-08-02, 21:03   

yo!
2,5 po załozeniu zwykłego gazu bedzie jeździc jak 1,8 bez gazu a dobra sekwencje na silnik m50 załozysz juz za 3500 pln który sie odwdzięczy wysoka kultura pracy i niezawodnością jezeli instalka bedzie załozona dobrze :mrgreen:
pozdro

ChriS 
Miłośnik literki M

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Chojnice
Wysany: 2006-08-02, 21:22   

Jak już musisz z gazem,to chyba najlepsze wyjście 325 za 12tyś. + instalacja za 3,5tyś.=15,5tyś. zł i jeździsz sobie bezstresowo.

kiloff 

Pomg: 5 razy
Doczy: 10 Lut 2006
Skd: Krosno
Wysany: 2006-08-02, 22:35   

albo wez IS-a, coprawda to dalej 2/3 BMW, ale zawsze sekwencje zalozysz dosc sporo taniej niz do 325i, bo do 325i jakby na to nie patrzec to na sekwencje trzeba wydac prawie 4000 .. zwyklej instalki nie pakuj za zadne skarby !!

www.system.mimbu.pl

Melis 

Pomg: 3 razy
Doczy: 04 Lut 2005
Skd: Ostrowite
Wysany: 2006-08-02, 22:57   

Spytaj się Puz-a o gaz w b25 :wink:

korzuch ma dużo racji, ale za m50 trzeba dać wiecej...
o is-e i gazie słyszałem dużo pozytywnych rzeczy jednak musi być naprawde dobry silniczek i to nie bedzie te 6 garków :mrgreen:

--==maly==-- 

Wysany: 2006-08-02, 23:23   

Za is-em przemawia również spalanie które jest nie wiele większe niż w przypadku mojego 1.6. Pomyślałem również,że is-em może bym się wyrobił jeźdząc na benzynie co w przypadku 2.5 jest całkowicie nie możliwe jednak to już 6 garów ale czy za wszelką cenę starać się o 6 garów? Zwłaszcza,że w is-ach mam wybór moge kupić serwisowanego z książką a 2.5 jest raptem kilka sztuk w dobrym stanie kupić to już całkiem fart jak wygrana w totka.
Ostatnio zmieniony przez --==maly==-- 2006-08-02, 23:30, w caoci zmieniany 1 raz  

Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-08-02, 23:28   

E36 318 IS w coupecie + nowy gaz z duzym parownikiem + BLOS + jakis dedykowany kompletny uklad wydechowy z baranami i po klopocie.
najtansze rozwiazanie, najmniejsze spalanie 8)

--==maly==-- 

Wysany: 2006-08-02, 23:30   

Manel is ma seryjnie barany plus jakieś kute części silnika ale nie pamiętam które.

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2006-08-02, 23:47   

yo!
Mały i IS i 2,5 ciężko w dobrym stanie znaleźć :mrgreen: wiec szerokości i długości :mrgreen:
pozdro

Melis 

Pomg: 3 razy
Doczy: 04 Lut 2005
Skd: Ostrowite
Wysany: 2006-08-03, 01:06   

korzuch napisa/a:
yo!
Mały i IS i 2,5 ciężko w dobrym stanie znaleźć :mrgreen: wiec szerokości i długości :mrgreen:
pozdro

Przesadzasz... przecież co druga w Polsce Beemka na sprzedaż jest nie bita, w stanie igła, a co czwarta miała właścicieli po niżej 35-ego rocznika lub jezdziła nią w niemczech jakas starsza ciocia wiec o sso chozi? :mrgreen: :lol:

Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-08-03, 01:19   

ale ja pisalem o takiej z niemiec..
trzeba tylko zabrac ze soba ziomka lakiernika i sprawdzic ktore czesci byly malowane bo mechanike samemu sprawdze..przewaznie to tylko blotnik i przedni zderzak. uwazac aby nie naciac sie na podluznice..
ja tak mam w planach, kupic na niemieckich taflach 318 IS za 8-9 tys i wista wio.. oczywiscie nie sam bede ogladac.. + gaz +blos rejestracja + ubezp i sadze ze w 12 tys sie zamkne.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: