BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Co byscie zmienili na zlotach Mpower clubu z Torunia??
Autor Wiadomo
BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2006-07-28, 19:22   Co byscie zmienili na zlotach Mpower clubu z Torunia??

jak zwyzel jestem ciekaw.

Pawel-e30 

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2006-07-28, 19:29   

nie wpuszczali spojlerowców :lol:

damiano_e30 
GERMAN STYLE

Pomg: 1 raz
Doczy: 27 Sty 2006
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2006-07-28, 19:57   

Przy placu do palenia gumy powinny być jakieś trybuny, bo jak się wcześniej nie zajmie miejsca przy barierkach to ciężko jest cokolwiek zobaczyć

mira_croft
[Usunity]

Wysany: 2006-07-28, 21:04   

termin :)
Miruska

ChriS 
Miłośnik literki M

Pomg: 7 razy
Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Chojnice
Wysany: 2006-07-28, 21:11   

Lepsze konkursy,bo palenie gumy to nie wszystko.
Wiem że nie ma warunków na 400m,ale np. sprint kto najszybciej przejedzie 50 lub 100m-tyle chyba ma prosta startowa na rally crossie?
Konkurs na najbardziej oryginalne(bez przeróbek) bmw-raczej starsze powyżej 5-10 lat bo nowe i tak są często ori.
Przenośna hamownia byłaby też mile widziana.
Ja mogę zrobić pucharek od Beemka-klubu za najbardziej nieudolny "tuning" beemki.Powołamy klubową komisję która obejdzie plac i wyłoni zwycięzcę :mrgreen:

Jacek E30 
em pała E30

Doczy: 19 Lis 2004
Skd: P O Z N A Ń
Wysany: 2006-07-28, 21:11   

Wytyczyć tor do wyscigow na 1/4 mili!!!!!!!!!
Konkurs driftowania-chce powiedzieć iż jest tam kilka zakretów na tym torze rallycrossowym!!!
Tak jak na zlotach VW-najszybsze auto zlotu, najniższe auto zlotu, najładniejsze auto zlotu, najgłośniejsze auto zlotu (CAR-HIFI)
Niech ta muzyka ciszej gra...................... bo wole sobie swojej posłuchać!!!!!!

Jak mi jeszcze coś na mysl przyjdzie to napisze!!!

A tak poza tym-jednym z członków toruńskiego klubu to mój kumpel ze studiów i on powtarza co roku, że jest im z roku na rok coraz trudniej zorganizować zlot-od policji miasta itd dostaja coraz to większe wytyczne, co w niektórych przypadkach trudno sprostać!!! I niech nikt nie mysli, że oni na tym robią jakąś kase-kupa pozwoleń, wniosków a to kosztuje itd-niektórym ludziom z urzędu ten zlot kojarzy się ze słynnymn zlotem ATS z 2003 roku gdzie wiadomo co było......
Dla przykładu na tegorocznej majówce ten drugi wjazd przez pole to wymyśliła POLICJA dlatego ażeby była większa przepustowość :oops: i takie tam...

Pawel-e30 

Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2006-07-28, 21:13   

zgłaszam swoją kandydature do komisji :)

Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-07-28, 21:26   

kiedys byl konkurs na najszybsze autko 4-5 lat temu kiedy filon wygral w E28 M5. tego wlasnie mi teraz najbardziej brakuje. placu na 400m trudno tam sie doszukac ale ta prosta gdzie czasami zrobia slalom wystarczy.
tj jacek wyzej wspomnial ,przydalby sie konkurs na najnizsza beemke, najglosniejsza w naglosnieniu ale tez mozna by zrobic dla jaj najglosniejszy wydech :wink:
plac do upalania powiekszyc bo nie jara wiekszosci takie upalanie jak gert w e21 pokazal. troche bokow,driftu,umiejetnosci w tej konkurencji by sie przydalo bo stanac w miejscu i spalic kapcia to stara 316 m10 wiekszosc potrafi.

korzuch 

Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2006-07-28, 21:43   

yo!
mi sie podobał kiedys konkurs na temat wiedzy o bmw była dobra beka :mrgreen: te ciężarówki tez byly fajne by mogli zrobic przeciaganie bety i zdejmowanie kółek na czas jak w tarnowie bardzo fajny pomysł a co do wjazdu zrobic parking buforowy w srodku i wpuszczac partiami bo miejsce jest w srodku napewno by to usprawniło wjazd i korki by znikneły a na noc proponuje zamiast dyskoteki normalna discopolowa orkiestre :mrgreen:
pozdro

Ostry 

Doczy: 13 Lip 2005
Skd: lewobrzezna warszawa
Wysany: 2006-07-28, 22:27   

Jak najwiecej konkursow typu: najladniejsze auto, najnizsze auto, najglosniejsze... Tylko zeby to podzielic na jakies kategorie i zeby sedziowie byli sprawiedliwi.... :evil: ...i tak powiem.... :D :D

Beti: e-36 328 cabrio "miss"
Beatka: e-32 740 "przyszla miss"

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2006-07-28, 22:31   

ChriS napisa/a:

Wiem że nie ma warunków na 400m

Przeciez zlot odbywa sie na terenie lotniska (na czesci dzierzawionej przez automobilklub, czy jakos tak), moze warto by sie przeniesc te kilkaset metrow? Chyba ze nawierzchnia jest trawiasta - nie jestem teraz pewien ale wydaje mi sie ze nie.
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90
Ostatnio zmieniony przez Bruner 2006-07-28, 22:45, w caoci zmieniany 1 raz  

ChriS 
Miłośnik literki M

Pomg: 7 razy
Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Chojnice
Wysany: 2006-07-28, 22:44   

Niestety mylisz się,tor rally i lotnisko to dwa różne obiekty i ciężko o zgodę na imprezę na lotnisku,bo ogrodzenie,dojazd,koszt wynajmu itd.
Ale fajnie by było na lotnisku.

MARTINEZ
[Usunity]

Wysany: 2006-07-28, 23:04   

plac do palenia kapcia powinien byc w kształcie koła :wink: :D
sedziowanie jak i ostateczny wynik powinien byc uczciwy :?
lepsza organizacja co do wjazdu na teren imprezy. :?

Menel 

Wysany: 2006-07-28, 23:05   

no wlasnie ,pare lat temu okolo 5-6 byl zlot w deszczu :? ale za to otwarta byla cala plyta lotniska czyli ogromny plac z plyt betonowych. ze starych wyjadaczy kogo pamietam to byl wiora w e36 czarnym i chyba urwal kolo przy kreceniu altonena 8) i e30 z otwocka na starych blachach silnik HARTGE cos okolo 280 koni ktory latajac po tej plycie swisczal jak samolot :wink: byl tez znany zolta e30 335 poszerzona W0 KLAT :lol:
wtedy otworzyli plyte to teraz tez by mogli to zrobic..
Ostatnio zmieniony przez Menel 2006-07-29, 08:46, w caoci zmieniany 1 raz  

Piotrek 
LudwikIIISpryskiwacz

Pomg: 1 raz
Doczy: 17 Kwi 2005
Skd: /K/R/A/K/O/W/
Wysany: 2006-07-29, 00:03   

Menel KLATT to mój sąsiad :D

Menel 

Wysany: 2006-07-29, 00:05   

Piotrek napisa/a:

no co ty? na tamtym zlocie chcial ode mnie kupic dymione in pro tylne waskie klosze :wink:
czym sie teraz powozi i za ile sprzedal ta swoja zolta niunie? na zlotach zawsze wielki lans, otwieral mache ale nigdy nie przyszpanowal w predkosci ..

RoboCop 
Morder...ator

Pomg: 17 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2006-07-29, 01:29   

Piotrek napisa/a:

to On jeszcze żyje?? strasznie kiedyś się odgrażał, co on to pokaże na następnym zlocie za auto...
Powinno byc więcej konkurencji sprawnościowych na torze - nie rozumiem czemu oni nie wykorzystują takiego fajnego miejsca...

puz 
swapownik

Pomg: 4 razy
Doczy: 05 Sty 2005
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2006-07-29, 05:11   

co zmienic? na poczatek tych starych prykow. Kasa hmmmmmmm temat rzeka. Napewno tchnac zycie w ta impreze palenie, i konkurs sprawnosciowy to juz za malo. Co do lotniska obok jest pas startowy nie pamietam czy beton czy asfalt mniejsza o to w zeszlym roku jedna z eliminacji na 1/4 mili odbyla sie wiec dlaczego nie mozna zlotu tam zorganizowac. Miejsca full wiec nie byloby klopotu z sciskiem a i miejsce do driftu pewnie by znalazl. Co do palenie zgadzam sie z pozostalymi duzo wiekszy plac i sprawiedliwe oceny mam nadziej ze ziobro i biuro antykorupcyjne wezmie sie za to. Skonczy sie kolesiowe sedziowanie. No i oczywiscie koniec z upalaneim w miejscu felg co to za atrakcja, duzy plac gdzie mozna pokazac swoje umiejetnosci latania bokami i ladnego palenia. Lepsza organizacja oczywiscie z roku na rok wiekszy balagan nikt nic nie wie, kto, gdzie i dlaczego.

Arczi e30 
ZBANOWANY

Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2006-07-29, 08:33   

RoboCop napisa/a:

to On jeszcze żyje?? strasznie kiedyś się odgrażał, co on to pokaże na następnym zlocie za auto...

pamietam jak byłem pierwszy raz za zlocie w toruniu w 2002r auto Klatty zrobiło na mnie piorunujace wrazenie ... wszystkim o nim opowiadałem ... o silniku 3,5l w e30 ... o poszerzaniach i wogole o gosciu obwieszonym złotymi sygetami ... był to moj pierwszy zlot po 2 miesiecznym posiadaniu pierwszej beemki ... zobaczylem pierwsze m3 e30 i nie wiedziałem o co chodzi ... co to jest skad oni wzieli takie fajne poszerzenia ...

Zlot w Toruniu to jedyny swego rodzaju Zlot w Polsce na ktorym nawet jakby nic nie bylo oprocz wjechania na plyte lotniska, spalenie kompletu osob to i tak jakby pogoda dopisała byłby pełny plac

Wszystko juz napisaliscie ... co mogloby byc zmienione ... ja odpowiem inaczej te konkurencje byłby dla gapiów i puplicznosci ... ten kto przyjezdza swoja beemka przewaznie gada razem ze swoimi kolegami, oglada ine beemki i dyskutuje z ich włascicielami ... dla mnie dotychczasowa formuła jest SUPER ... ale tak jak pisze dolozenie konkurencji, konkursów ... to robienie wesołego miasteczka ze Zlotu BMW

P.S.
menel napisa/a:
czym sie teraz powozi i za ile sprzedal ta swoja zolta niunie?

Sam jestem ciekawy pamietak jak była wystawiona jakies 2 lata temu w Giełdzie samochodowej za 100tys zł ... potem za jakies pol roku była juz za 50tys ... ciekawe za ile poszła ..i czy jeszcze istnieje

BADYL 

Wysany: 2006-07-29, 10:25   

Hmmmmmm a ja bym wogole wywalil palenie opon bo to dno jak dla mnie,wstawił bym konkurencje wyzej wymienine do tego najładniejsza kobieca pupka na zlocie,niskie,wysokie i głosne auto - oraz festyn na maksa,przejazdy na torze,zaprosił bym jakis breakdancerów na pokazy swoich umiejetnosci,zadne malowania dla dzieci predzej jazdny na małym torze mały samochodzikami BMW,konkurs picia piwa na czas (nie na ilosc hehehehehe),zmiany koł druzynowe,jak ktos dobrze napisał przenosna hamowania ale fajnie by sie dogadac aby to było w cenie biletu albo za jakies 10 zł a nie za 50 zł (oczywiscie kazdy chetny do sprawdzenia musiał by byc trzeżwy!!!!!!!!!),mysle ze dało by rade załatwic równierz np loty widokowe nad toruniem i zlotem.Wieczorem mega balanga do oporu a nie do godziny 24 :/ :/:/

Duzo by tego wymieniac :) w głowie ciagle sie rodza nowe pomysły.

PS.A jak nie w toruniu to moze cos w wawie sie pomysli na przyszły rok :)

Arczi e30 
ZBANOWANY

Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2006-07-29, 10:46   

kirek napisa/a:

PS.A jak nie w toruniu to moze cos w wawie sie pomysli na przyszły rok :)

no to by było najlepsze .. jeszcze pod hasłem BEEMKA-KLUB

Ostry 

Doczy: 13 Lip 2005
Skd: lewobrzezna warszawa
Wysany: 2006-07-29, 11:26   

No nareszcie ktos cos madrego napisal... Czemu Warszawa ma byc gorsza od Torunia... 8) Chociaz z drugiej strony jezeli ma sie zjechac banda burakow, spojlerowcow itp. itd. to tylko moze byc jeden wielki przypal i miasto juz wiecej nie pozwoli na cos takiego, ale jezeli by to bylo pod haslem Beemka-klub i wjazd byl by tylko dla zaproszonych osob i ich znajomych ewentualnie znajomych znajomych to tak. Ciekawe czy dozyjemy takich czasow ze zloty BMW beda w kazdym wiekszym miescie Polski przez caly sezon letni...podobnie jak jest z wyscigami na 1/4 mili.... :roll:

Beti: e-36 328 cabrio "miss"
Beatka: e-32 740 "przyszla miss"

BADYL 

Wysany: 2006-07-29, 11:29   

Ostry napisa/a:
No nareszcie ktos cos madrego napisal... Czemu Warszawa ma byc gorsza od Torunia... 8) Chociaz z drugiej strony jezeli ma sie zjechac banda burakow, spojlerowcow itp. itd. to tylko moze byc jeden wielki przypal i miasto juz wiecej nie pozwoli na cos takiego, ale jezeli by to bylo pod haslem Beemka-klub i wjazd byl by tylko dla zaproszonych osob i ich znajomych ewentualnie znajomych znajomych to tak. Ciekawe czy dozyjemy takich czasow ze zloty BMW beda w kazdym wiekszym miescie Polski przez caly sezon letni...podobnie jak jest z wyscigami na 1/4 mili.... :roll:

Pomysł jest dzieki Pawłowi E30 sie narodził :) miejsce mysle ze tez jest dobre - ale to narazie cichoszaaaaa.

Mysle ze do wawy sporo osób przy przyjechało i mam nadzieje ze nie skonczyło by sie upaleniem gumek tylko.

Menel 

Wysany: 2006-07-29, 11:39   

bylem kiedys na oficjalnym zlocie bmw w warszawie organizowanym chyba przez mpower torun czy jakos tam. odbyl sie na lotnisku bemowo.okolo 7 lat temu.. 8)

BADYL 

Wysany: 2006-07-29, 11:59   

menel napisa/a:
bylem kiedys na oficjalnym zlocie bmw w warszawie organizowanym chyba przez mpower torun czy jakos tam. odbyl sie na lotnisku bemowo.okolo 7 lat temu.. 8)

Jakos cos kojarze ze było cos takiego wiem ze pierwszysch wyscigach na 1/4 mili stali oddzielnie w kilka bawarek.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: