no i proste, trzeba walczyc o swoje...
oni tez sa ludzmi, wiec jak zatrzymaja takiego co brzydko mowiac 'bedzie im trul, zrzedzil, dupe zawracal i patrzal na rece' to wola go puscic i zlapac nastepnego, ktory grzecznie sam sobie rozbierze pol autka
nie dac sie chlopaki, w zyciu trzeba byc rekinem 8)
Jeszcze jedno pytanko?
Czy wydział prewencji ma prawo przeszukać auto, czy muszą wzywać drogówke do tego. Bo doszły mnie pewne słuchy i nie jestem pewien, ciekawy jestem odpowiedzi?
Czy nasza kochana i szanowana przez wszystkich Policja może tak sobie odjechać? Czy sami powinni uporządkować autko?
Sam musisz sobie to poskładać. Tak samo jak Straż Graniczna. Rozkopie auto i zostawi żebyś sobie sam poskładał... a jeśli zniszczyli coś to tą szkodę pokrywa Skarb Państwa. Wtedy musisz sporządzić wniosek do Komendanta i napisać, że naprawa wyniosła Cię x zł i chcesz je odzyskać.
Co do przeszukania pojazdu. Mówi o tym Ustawa o Policji
ROZDZIAŁ III
Zakres uprawnień Policji
Art. 14. 1. W granicach swych zadań Policja w celu rozpoznawania, zapobiegania i wykrywania przestępstw i wykroczeń wykonuje czynności: operacyjno-rozpoznawcze, dochodzeniowo-śledcze i administracyjno-porządkowe.
Art. 15. 1. Policjanci wykonując czynności, o których mowa w art. 14, mają prawo:
1) legitymowania osób w celu ustalenia ich tożsamości,
2) zatrzymywania osób w trybie i przypadkach określonych w przepisach Kodeksu postępowania karnego i innych ustaw,
3) zatrzymywania osób stwarzających w sposób oczywisty bezpośrednie zagrożenie dla życia lub zdrowia ludzkiego, a także dla mienia,
4) przeszukiwania osób i pomieszczeń w trybie i przypadkach określonych w przepisach Kodeksu postępowania karnego i innych ustaw,
5) dokonywania kontroli osobistej, a także przeglądania zawartości bagaży i sprawdzania ładunku w portach i na dworcach oraz w środkach transportu lądowego, powietrznego i wodnego, w razie istnienia uzasadnionego podejrzenia popełnienia czynu zabronionego pod groźbą kary,
I jeszcze jedno:
Każdy policjant ma prawo przeszukać obywatela, jego bagaż, samochód, itp.
No to pięknie, a co w momencie kiedy Nasza Kochana Władza rozpapra pół samochodu, wyjmie fotele, kanapy (jak to miało ostatnio miejsce na Creamfields pod Wrocławiem) i zostawi to wszystko w pizdu? Mam wracac siedząc na ziemi? Zakładając że nie wszyscy są uzdolnieni mechanicznie co ma zrobić osoba z rozebranym do połowy samochodem?
_________________ E30 320 Touring
E34 520 Touring
duchPW [Usunity]
Wysany: 2006-07-05, 16:15
skoro już odgrzebałes ten temacik (trochę nie za bardzo rozumiem czemu podpiąłeś się akurat pod ten) ... muszę Ci eszystko do kupy poskładać - jak nie, to pozostaje Ci złożyć skargę na gościa, który się zajął rozbiórką i nie chciał składać z powrotem
moze i jestem nerwowy ale jakby mi policjant grzebal w aucie....i szukal czegos i nie znalazl i cos uszkodzil to bym chyba zrobil jemu to samo ....
na szczescie w moim miescie policja jest OK .....
To ciekawe, ale mi nigdy nie zarzucono posiadania narkotyków ani tymbardziej nigdy mnie nie przeszukiwano. Może dlatego, że mój samochód wygląda normalnie Będąc na miejscu policjanta też bym wybebeszył obniżoną ospojlerowaną beeme z łysym w środku
_________________ E30 320 Touring
E34 520 Touring
duchPW [Usunity]
Wysany: 2006-07-06, 12:15
mi kiedys rozbierali auto na granicy polsko-niemieckiej, ale jak zobaczyłem jak gość składa boczki, to powiedziałem, że sam to zrobię
Jest taka sytuacja:
Jade sobie nocą do domku, zatrzymują mnie.
Dokument są o.k. pada pytanie czy nie przeworze narkotyków lub innych środków odurzających? oczywiściw że nie!
Kazali mi wyjąć siedzenia, wyciągneli dywaniki, przy przeszukiwaniu auta uszkodzili mi kieszeń na drzwiach.
Nic nie znaleźli, podziękowali i zostawili mnie z wyciągniętymi kanapami, powyciąganymi dywanikami i sobie odjechali. Oczywiście sam musiałem wszystko wkładać sam o godzinie 02:30 w nocy.
Czy nasza kochana i szanowana przez wszystkich Policja może tak sobie odjechać? Czy sami powinni uporządkować autko?
powiem tak
PODZIEKUJMY WSZYSCY wiadomo komu (byl edit w celu zachowania politycznej poprawnosci)
"POLICJANCI W KONCU WYSZLI ZZA BIUREK"
I CO ?
I KASUJA BIEDNYCH LUDZI MANDATAMI !
A ZA CO ?
ZA PIWO PO PRACY NA SKWERKU
ZA ZBYT CIEMNE SZYBY
ZA BRAK PASOW
ZA 5 KILOMETROW ZA SZYBKO
yo!
Nikt nikogo nie trzyma na siłe w tym kraju a co do policji to odrazu mówie ze na zachodzie nie dośc ze nasze auta by nie przeszły przeglądu to praktycznie każda dokładniejsza kontrola policyjna by sie konczyła lawetą lub utrata dowodu rejestracyjnego więc mnie tu nie narzekac
pozdro
moze i jestem nerwowy ale jakby mi policjant grzebal w aucie....i szukal czegos i nie znalazl i cos uszkodzil to bym chyba zrobil jemu to samo ....
na szczescie w moim miescie policja jest OK .....
tyle byś miał z tej nerwowości, że spędziłbyś conajmniej noc na dołku.
To akurat normalne ...
Ja widziałem przypadek, gdzie facet wyrzucił kipa przez szyberdach, ten kip wpadł przez szyberdach drugiego auta i trafił kierowcy w oko.
_________________ Niemcy każdy samochód projektują tak, aby można było do niego przyczepić działo i w razie wojny podbić świat.
Chlopy ,czasami was kompletnie nie rozumie.Czego wy własciwie oczekujecie od policji Jak policjanci maja znalezc wasze skradzione radio czy kolpaki,jezeli podczas rutynowej kontroli nie przetrzepia samochodu jeszcze sie nie spotkalem z tym zeby diler,narkotyki przewozil na desce rozdzielczej .to jak policjanci maja cos zdzialac A moze widzieliscie ze bandyta ma na czole napisane "ZŁODZIEJ"-to by wiele ułatwiło.Dlatego podczas kontroli tylko grzecznoscia i uprzejmoscia mozna cos zdzialac.I bez kozactwa jak policjant prosi zeby trzymac rece na kierownicy ,czy dachu pojazdu,to jest tylko i wyłącznie jego bezpieczenstwo,a kazdy ma rodzine, żone ,dziecko,ma dla kogo zyc,i kazda żona chce zobaczyc swojego mężą po zmianie nocnej w jednym kawałku A co sie dzieje w polsce to chyba nie trzeba pisac.
PS.Jak jestescie zbulwersowani,jak policjanci zawracaja na skrzyzowaniu zyby was skontrolowac,to szkoda ze nie widzieliscie jak wyglada przesłuchanie w Sekcji Kryminalnej W naszym kraju prawda jest taka,ze jak ludzie policjantow nie beda sie bać to nie beda ich szanowac Taka polska
_________________ BMW E-36
SC-900
uprzywilejowana- opel ASTRA II
- Y A M A H A
_RADON_
Spoxik Mariusz Jak sie nie boją drogówki to przynajmniej operacyjnych beda szanowac
_________________ BMW E-36
SC-900
uprzywilejowana- opel ASTRA II
- Y A M A H A
_RADON_
duchPW [Usunity]
Wysany: 2006-07-09, 15:37
nie ma się co bać ani jednych ani drugich - obie formacje robią to za co im (że to tak nazwę) płacą - a nasz psi obowiązek, to się dostoswoać - jednak sami przyznacie, że wyprucie całego auta z tapicerki bo miałem podejrzenie, a potem nic się nie stało - dobranoc i proszę sobie samemu poskładać, to lekkie przegięcie - właśnie dlatego, że było podejrzenie policjancie pod Poznaniem ostrzelali dwóch przypadkowych chłopaków - skutki wszyscy znamy
chodzi o to, że Policja ma swoje uprawnienia, ale musi odpowiadać za nadużycie oraz za skierowanie represji pod niewłaściwy adres - w końcu (podobno) Polska to państwo prawa, a nie w junta i obywatele też mają swoje prawa a pionki, to sobie można poświęcać w szachach
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2006-07-12, 00:33
korzuch napisa/a:
yo!
a co do policji to odrazu mówie ze na zachodzie nie dośc ze nasze auta by nie przeszły przeglądu to praktycznie każda dokładniejsza kontrola policyjna by sie konczyła lawetą lub utrata dowodu rejestracyjnego więc mnie tu nie narzekac
masz racje, za Odrą nie ma to tamto
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...